Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
durodora00-660x330.jpg

Dóra, az átcsoportosított erőforrás, aki szupertitkos értelmiségi holdudvart épít

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem! Persze, hogy nem azért mondott le frakcióvezető-helyettesi posztjáról Dúró Dóra

, mert férjét, Novák Elődöt úgy vágta ki Vona az elnökségből, majd a frakcióból, végül a 11. kerület alapszervezetének elnöki székéből, mint macskát… Nem! Hanem azért, hogy több energiája legyen a Jobbik titokzatos, rejtőzködő, jól eldugott értelmiségi holdudvarának építésére. Mi meg elhisszük neki.

December 7-én, a fészbúkon (ez is fura…) jelentette be Dúró Dóra, hogy „mivel kiemelten fontos, hogy megalapozott szakmai programmal vághassunk neki a kampánynak, az értelmiségi holdudvar építéséért felelős politikusként a jövőben ennek szeretnék még több figyelmet szentelni, ezért a frakcióvezető-helyettesi tisztségemről lemondok. Erre azért is van szükség, mert egyre több nagy szaktekintély csatlakozik támogatóként a Jobbikhoz, így ezen a területen újabb feladatok várnak rám.”

A politika nemcsak a kompromisszumok, hanem a hihető narratívák tálalásának művészete is. De azért ennél jobbat is ki lehetne találni egy közepesnél hajszállal jobb PISA teszt birtokában.

Sietett is szegény Dúra Dóra ezt elmondani mindenhol, ahol csak lehet, nehogy valami gyanú ébredjen az “átlagos hírolvasóban”. Először a királyi média (kormányzati faliújság) ]]>reggeli műsorában hangsúlyozta]]>, hogy lemondása saját kezdeményezésre történt, és ennek természetesen nincs köze férje fél évvel ezelőtti távozásához. „Nincs mögötte összeesküvés, nincsen semmi probléma” – jelentette ki, hozzátéve: „nincs ellentét a Jobbikon belül”.

Azután persze a HírTV-ben is meg kellett ezt erősítenie, hisz Simicska médiája lassan a Jobbik kedvenc beülős helyévé válik. A Magyarország Élőben műsorában, a férfi-KálmánOlgává avanzsáló Bodacz Balázs kérdezte a képviselő asszonyt és bizony, minden ellentétes igyekezete ellenére, nagyon kínossá sikeredett az egész beszélgetés. De nem a lemondás, hanem a szupertitkos értelmiségi holdudvar miatt, amelynek meglétét még a műsor kissé elfogult műsorvezetője is kétkedve fogadta.

Dúró Dóra, kissé meglepődve, így indított: „Csak jogilag jelent ez lemondást… Erőforrás átcsoportosítás folyik” és, hogy „2017 legfontosabb feladta a programírás lesz”. Neki pedig „az értelmiségi holdudvar építése”. Na, bravó!

Nem lebecsülve Dóra képességeit, de értelmiségi holdudvart idősödő professzorok, ünnepelt művészek, vagy akadémikusok szoktak építeni… Vagy maga a pártelnök, idősödő professzorok, ünnepelt művészek, vagy akadémikusok segítségével. Habár ebben az univerzumban Kunhalmi Ágnes is oktatáspolitikus lehet…

De érdemes kicsit beletekinteni az inkriminált interjúba, hisz a ördög (és sokszor az igazság is) a részletekben, vagy a sorok mögött kiolvasható részletekben rejlik.

Miután Dúró Dóra próbálta elkerülni az értelmiségi holdudvar részletezését, meg is érkezett a szakmailag dicsérendő kritika Bodacz Balázstól, hogy milyen értelmiségre is gondol, hisz látszani nem látszik semmi sem. Erre a képviselő asszony, olyan kínos fejtegetésbe kezdett bele, különböző politikai panelekből összetákolva valamit a letelepedési kötvényről, hogy arra már a műsorvezetőnek is rá kellett mutatnia, hogy nem válasz. Illetve Bodacz megjegyezte azt is, hogy pontosan a Jobbik mellett ez idáig kiálló értelmiségiek, művészek és sportolók sértődtek meg az alkotmánymódosítás nem támogatása miatt, akkor „hol vannak azok az értelmiségiek, akik meg kiállnak az Önök politikája mellett? Kik ők?” – szegezte neki kálmánolgásan a kérdést.

És ekkor még nagyobb zavar keletkezett Dúró Dóra fejében, aki csak ennyit tudott erre válaszolni: „nagyon örülnék neki, hogy ha egy olyan országban élhetnénk, ahol egy egyetemi tanár, vagy egy nagy szaktekintély, akár állami vállalatoknak a vezetői is felvállalhatnák azt, hogy egy ellenzéki párttal szimpatizálnak?”

Állami vállalti vezetők? Tessék? Nem tudom, hogy csak véletlen szóbotlás volt-e, ami a maszatolásnak köszönhető, vagy szándékos célzás lett volna, mindenesetre egy ellenzéki párt részéről ez az állítás megérne egy misét! Főként, hogy a Jobbik az egyik legkérlelhetetlenebb kritikákat fejtette ki az állami cégek gazdálkodásával kapcsolatosan az elmúlt évben.

És persze, ahogy erre, úgy általában az egész értelmiségi holdudvar szereplőire sincs válasz. Nulla konkrétum! Ahogy Dúró Dóra kínosan kinyögte: „Nem tudok mondani neveket. De nagyon sokan vannak!” Mert a „bátor, nevüket nem vállaló értelmiségiek attól félnek, hogy a habonyi média lejáratja őket”, ezért maradnak inkább inkognitóban…

Bátor, mi? Olyan bátor, hogy fél kiállni…

Nincs ember, aki elhinné azt, hogy egy frakcióvezető-helyettesi pozíciót önként és dalolva az értelmiségi holdudvar építése miatt adna fel egy politikus. Egyszerűen nem életszerű. Kiváltképp, ha a Jobbik értelmiségi holdudvarát nézzük.

A Jobbik soltvadkerti kötcséjének szárszója is már jó nagy kudarc volt]]>. Írtunk is róla]]>, hogy gyakorlatilag az ősszel megtartott értelmiségi találkozón egyetlen új arc sem bukkant fel. A szocik Szárszója és a fideszék Kötcséje után megtartott a Jobbik Soltvadkertjén csupán az elmúlt tíz évben megismert jobbikos “híres emberek” jelentek meg.

(De érthető módon már ekkor is volt egyfajta maszatolás. Az Alfahír például ]]>úgy hozta le az egész rendezvényt]]> videóval, fotókkal, cikkel és interjúkkal, hogy képes volt azt a címet adni az egésznek, hogy: „Elárulta Hosszú távú céljait Vona Gábor a titkos értelmiségi találkozón.” Amely olyan titkos volt, hogy a teljes anyag máig látható az Alfahíren…

És ami azóta történt, azaz a soltvadkerti értelmiség megdöbbenése és csalódása a Jobbik alakváltozásai, pontosabban a betelepítéssel kapcsolatos alkotmánymódosítással való taktikázása miatt – tovább erősítheti a gyanút, hogy nincs itt semmiféle lojális értelmiségi bázis. Hisz az első konfliktus után rohantak Tóth Gy. Lászlóstul, Raffay Ernőstül, Vincze Gáborostul a Magyar Időkhöz, hogy ]]>kifejezzék csalódottságukat]]>

Most ezek után komolyan elhiszi valaki, hogy éppen Dúró Dóra lesz az, aki a kritikákat megfogalmazó, zúgolódó; szuverén, önálló gondolkodású egyetemi tanárokat, művészeket, politológusokat fogja majd összehívni és lenyugtatni.

Részünkről nem igazán hiszünk benne, de cáfoljon ránk Dóra és szóljon, ha értelmiségi csapatépítő tréningként kint gyalogolnak majd a Pilisben szívcsakrát és Attila sírt keresni.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Politika (1582) Gazdaság (711) Történelem (18) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7667) Autómánia (61) Kultúra (9) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (319) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2818) Sport (729) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>