Ma 2023 február 03. Balázs napja van. Holnap Ráhel, Csenge napja lesz.
Deutsch: Cseh Katalin hazudott arról, hogy minden rendben van a céges ügyeivel

Deutsch: Cseh Katalin hazudott arról, hogy minden rendben van a céges ügyeivel

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Katka ennyi volt!

Hazugság volt az, amit Cseh Katalin mondott, hogy minden rendben van a céges ügyeivel, mert ha minden rendben lenne, akkor nem kezdett volna el vizsgálódni az uniós szerv

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás, aki korábban bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) a momentumos politikus sajtóban megjelent céges ügyei kapcsán. A Fidesz EP-képviselője elmondta: előzetesen ő is arra számított, hogy az ilyenkor beváltnak tekinthető módszer szerint az OLAF minden vizsgálat nélkül el fogja utasítani a bejelentést. Azonban, ]]>mint arról lapunk is beszámolt]]>, nem így történt, elkezdték a vizsgálatot Cseh Katalinék ügyében. 

– Biztató dolog, hogy megkezdték a vizsgálódást, mert van egy megalapozott gyanú, aminek a körülményeit érdemben meg kell vizsgálni – vélekedett a politikus, hozzátéve: akárcsak egy tagállami nyomozó hatóság, az OLAF is további konkrét témakörökben kért információkat a bejelentőtől. 

Deutsch Tamás azokat a nyilvánosság előtt is ismert információkat fogja összegyűjteni, melyeket a Bennfentes.net, majd más portálok hoztak nyilvánosságra Cseh Katalin céges ügyeivel kapcsolatosan. 

Előzetesen a terjedelmi korlátok miatt nem lehetett ezeket mind elküldeni. 

– Az OLAF fő szabály szerint lefolytat egy vizsgálatot, és ha büntetőeljárást tart szükségesnek, akkor a tagállami hatóságot hívja fel ennek a lefolytatására – tájékoztatta lapunkat Deutsch Tamás. Hozzátette: Magyarországon a baloldal által sokat kritizált Polt Péter vezette ügyészség vezényletével 43 százalékban elindítják az eljárásokat az OLAF javaslatára, ezzel az uniós átlagnál jobb aránnyal élen járunk az EU-ban. 

Ha és amennyiben büntetőeljárás lefolytatását látja indokoltnak az OLAF, akkor arra a magyar hatóságot vagy az illetékes kormányzati szervet fel fogja szólítani

– mondta az ügy folytatásával kapcsolatosan az EP-képviselő. 

Kreft-Horváth Márk - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Mozaik (83) Történelem (15) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Gazdaság (675) Kultúra (6) Vetítő (30) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Tereb (142) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1305) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6589) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Belföld (8) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (516) Politika (1581) Jobbegyenes (2538) Heti lámpás (260) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>