Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Csíksomlyói passió – egyéges a nemzet

Csíksomlyói passió – egyéges a nemzet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Csíksomlyói passió hazatért és sokat tett a nemzet egységéért. Leginkább megmutatta, hogy létezik az egységes magyar nemzet.

„Ennek a helynek a spiritualitása kötelez, én magam nem értem meg még semmi ehhez hasonlót” - Vidnyánszky Attila, a Csíksomlyói passió rendezője, a Nemzetu Színház főigazgatója még az előadás előtt. Akkor azt is megígérte, hogy lélekemelő előadás tanúi lehetünk – és nem is csapott be minket.

Ez több volt, mint egy darab. Amúgy sem egyszerű színi előadásról van szó. A passió mindig több annál, különösen, ha a csíksomlyói nyeregben adják mutatják be. Ez az elődás egyszeri és megismételhetetlen – persze reméljük nem az és nagyon is megismételhető, de ez így az államalapítás ünnepe előtt két nappal igazán különleges volt. 

Szenvedéstörténet a csíksomlyói nyeregben. 

Sok-sok ezer székely előtt. 

Kell magyarázni, hogy miért nézte az ember könnyes szemmel az előadást? Kell-e arról beszélni, hogy miért csuklott el a hang a helyszínen és a tévé előtt is a Himusz és a Székely hímnusz éneklése közben. Kell-e értekezni arról, hogy mit jelent a nemzet egysége akkor, amikor egy ilyen nagyszabású előadást mutatnak be anyaországi színészek Székelyföldön? 

Talán nem. 

És arról is felesleges beszélni, hogy ebben a közegben, ilyen kulisszákkal mit jelent a Boldogasszony Anyánk imádság. 

Feleslegessé tett a Csíksomlyói passió hazatérése egy csomó kérdést. 

Ebben az összevetésben erről kell szólnia mindennek. A nemzet egységéről.

]]>https://15millio.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mozi világ (440) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7667) Politika (1582) Sport (729) Nézőpont (1) Gazdaság (711) Történelem (18) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Belföld (11) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Heti lámpás (319) Egészség (50) Jobbegyenes (2818) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>