Ma 2021 április 11. Leó, Szaniszló napja van. Holnap Gyula napja lesz.
Bréking! Karácsony lehet jövőre Orbán kihívója

Bréking! Karácsony lehet jövőre Orbán kihívója

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Olasz lapnak nyilatkozott a főpolgármester.

A főpolgármester most sem árulta el, hogy indul-e az előválasztáson.
 

Karácsony úgy gondolja, hogy az EU-nak végre fel kéne ismernie,

kik az ellenfelei és kik a szövetségesei Magyarországon.

Kiemeli, hogy az EU azért bánik ilyen enyhén Orbánnal, mert a német ipari lobbinak érdeke a kiegyensúlyozott kapcsolat az országgal.

A politikus az előválasztásról elmondta: ez nem csak, hogy az ő találmánya volt, de ő az első politikus, aki egy előválasztás eredményeként tudott aztán egy választást megnyerni.

A kérdésre, hogy elindul-e akkor most ő maga is a miniszterelnök-jelölti versenyen, azt válaszolta, hogy ennek még nincs itt az ideje.

De a közvélemény-kutatások alapján – amelyek szerint ma ő lenne a legnépszerűbb jelölt Jakab Péter Jobbik-elnök előtt – elismerte, hogy „széles támogatottságot” tudna maga mögött kialakítani, ha vállalja az indulást. Azért is tartja fontosnak a kormányváltást, mert Budapestet a jelenlegi kormány szerinte kivérezteti: „Nem elegendő Budapest főpolgármesterének lenni, kormányozni is kell tudni a várost” – ennek pedig egy kormányváltás az előfeltétele.

A Domani újságírója Karácsonynál rákérdezett arra is, hogy miként értékeli Matteo Salvini római kormányzati részvételét.

A főpolgármester részben félreérthette a kérdést

– és a helyzetet –, elvégre nem arra reagált, hogy ezáltal Salvini megszelídülni látszik. Úgy látja inkább, hogy Salvini kormányzati részvétele is annak lenne a bizonyítéka, hogy „az illiberalizmus nem csak magyar jelenség”, és ez ellen is védekezni kellene jobban.

]]>Karácsony egy olasz napilapnak: Széles támogatottságot tudnék szerezni]]>

]]>www.mandiner.hu]]>

Címlapkép: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Balogh Zoltá

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Tereb (140) Kultúra (6) Nagyvilág (1454) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2002) Heti lámpás (254) Autómánia (61) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Politika (1578) Mondom a magamét (5217) Egészség (50) Mozaik (83) Vetítő (37) Szépségápolás (15) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (657) Irodalmi kávéház (505) Sport (729) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>