Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Borbély Lénárd helyretette Karácsony Gergelyt

Borbély Lénárd helyretette Karácsony Gergelyt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Zseniális húzás volt! Bravó!

Valós tények a Csepelre tervezett hajléktalanszálló ügyében címmel osztott meg információkat Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook-oldalán.

„Kiderült, hogy Karácsony Gergely egyszemélyes döntéshozóként, Csepel belvárosában hajléktalanszállót akar nyitni. Abban a volt iskolaépületben, amelyet szellemi elődje, Demszky Gábor záratott be. Az épület iskolák, óvoda, gyermek és felnőtt orvosi rendelők, valamint a piac közvetlen szomszédságában van” – kezdődik a közlemény.

„Mindezt teljesen antidemokratikus módon, titokban, a csepeli önkormányzat megkerülésével és a csepeli emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával akarta véghezvinni. Semmiféle tájékoztatás, előzetes egyeztetés, megkeresés nem érkezett. Csak annyi történt, hogy elkezdték az épületet átalakítani. A munkálatokat leginkább éjszaka végezték, hogy ne keltsenek vele feltűnést” – írja a polgármester.

„A cél az volt, hogy Budapest belvárosából több száz hajléktalant költöztessenek át Csepelre. A veszélyhelyzetben kapott felhatalmazását a főpolgármester erre akarta felhasználni” – rögzíti Borbély Lénárd.

„Amikor ez kiderült, online petíciót indítottunk és széles körű, a politikán átívelő összefogás alakult ki. Néhány nap alatt közel 5000 tiltakozó aláírás gyűlt össze. Eközben pedig változtatási tilalmat is elrendeltem az érintett ingatlanon. Ezt több párt részéről is támogatták” – emlékeztet a politikus. 

„Karácsony Gergely azt állította, hogy több kerületben terveznek létrehozni új hajléktalan szállókat. Végül kiderült, hogy semmilyen más helyszín nem volt. Miután meghátrált az eredeti tervétől, úgy döntött, hogy egy helyen, a Városházán alakít ki hajléktalanszállót. Karácsony Gergely tehát nem mondott igazat”- hangsúlyozza Borbély Lénárd.

„Fontos tudni, hogy kerületünkben elegendő férőhely van a hajléktalan emberek számára, sőt, üres ágyak is vannak” – tudatja Csepel első embere.

„Végezetül pedig megengedhetetlennek tartom, hogy Budapest főpolgármestere, aki magát európainak és egy igazi hős demokratának hirdeti, ilyen eljárást alkalmazzon egy 80 ezer fős kerülettel szemben. A csepeli emberek nem ezt érdemlik!” – zárul a közlemény.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Tereb (141) Sport (729) Vetítő (30) Gazdaság (667) Mondom a magamét (6241) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Jobbegyenes (2383) Nagyvilág (1464) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Politika (1581) Mozaik (83) Kultúra (6) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (513) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Egészség (50) Gasztronómia (539) Heti lámpás (260) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>