Ma 2020 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
d6062424bcface0bd7413028d22d350c.jpg

Bencsik András: Tud.szoc

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Én különben ötösre vizsgáztam tud.szoc-ból, mert a tanárnő kedvelte a fiúk társaságát és mi, hárman a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola Gyengeáramú karán, minden előadáson az első sorban ültünk és okos kérdéseket tettünk fel, {...}

{...} amikre ő szívesen válaszolt, így aztán a vizsgán már nem is kérdezett tőlünk semmit, tételt sem kellett húznunk ebből a rettenetes tantárgyból, hanem simán megadta mindhármunknak az ötöst.

Máig nem tudom, mi szüksége volt egy leendő villamos üzemmérnöknek a tudományos szocializmus nevű ismeretre szakmai előmenetele során, csak azt, hogy ezt a tárgyat annak idején minden egyetem és főiskola minden fakultásán oktatni kellett.

Így van a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója most a holokauszttal. Azt is tanulnia kell, abból is vizsgázni fog, és arról sem derül ki soha, hogy mi szüksége van rá egy bölcsésznek, egy jogásznak vagy egy fizikusnak. Egy újabb szellemi műtyúkszem, amit kötelező jelleggel viselni kell, és csak akkor teheti le az ember, ha sikeresen levizsgázott belőle. Annak idején tud.szoc-ból nemigen buktattak meg senkit, mert rendszerelméletileg kínos lett volna. Valószínűleg ez lesz most is: „Megbuktam holokausztból”… ez az egyetemnek kínosabb volna, mint a diáknak.

Nem az a baj ezzel az őrült, bár bizonyos értelemben logikus döntéssel, hogy nyomasztóan elfogult, hiszen volt még jó pár népirtás a történelemben, amit nem illene elfelejteni, hanem az, hogy szükségtelen félelmet és ebből fakadóan szükségtelen gondolatokat ébreszt az emberekben a valóságos és a létező nemzeti függetlenség ellentmondásairól, és ott keres fenyegetést, ahol értelmetlen keresni, de nem keresi ott, ahol viszont egyre fenyegetőbbé válik a világ.

Kedvenc szerzőm, Bayer Zsolt a maga utolérhetetlen stílusában robbant ki a Magyar Hírlapban pár nappal ezelőtt: „No, akkor a teljesen hülyék kedvéért még egyszer: az Economist nemrég egy tanulmányra hivatkozva a következőket írta: »Az eljövendő hetven évben Afrika népessége közel négyszeresére, a jelenlegi 1,2 milliárdról 4 milliárdra fog nőni. Egy konkrét ország, Nigéria esetében ez így néz ki: jelenleg 180 millió ember lakja Nigériát, hetven év múlva 980 millióan lesznek, vagyis csak Nigéria lakossága megközelíti majd az egymilliárdot. Ennek a népességnek minimum a fele, vagyis kétmilliárd ember fog elindulni Afrikából Európa, Ázsia, Amerika vagy Grönland felé, vagyis mindegy, merre, mert egyszerűen nem lesz mit egyen és igyon.« Ha az embernek nincs mit enni és inni, elindul. És nem érdekli semmi sem. Akkor jön el majd a Mad Max világa. Majd akkor kell eltöprengeni az illiberális világon, kedves liberális elmebetegek. Majd akkor lesz napi élmény az Európa partjainál cirkáló hadihajók látványa, amelyek zárótűz alatt tartják a menekülők ladikjait. Hetven év. Az unokáink akkoriban középkorú férfiak és asszonyok lesznek. Vagyis ez nem a ködös jövő, hanem a holnap…”

Ezt akartam én is elmondani. Ahogy nekünk akkor, negyven évvel ezelőtt inkább a tud.kap-ról kellett volna előadást tartani, hogy felkészülhessünk a jelenre, úgy a mai diákoknak nem a már-már globális államvallássá tett, zsidók elleni népirtás mítoszát, hanem egy közelgő valóban globális népirtást okozó népvándorlást és az abban való túlélés tudományát kellene tanítani. Tanítani lehetne példának okáért a szpecnázt is. Ön nem hallott róla? Érdekes. Pedig elhozhatja a világ végét. Lapozzon hátrébb, és megtudja, hogyan.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Politika (1571) Jobbegyenes (1798) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (489) Tv fotel (65) Autómánia (61) Gazdaság (652) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1450) Tereb (140) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (171) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Belföld (5) Gasztronómia (539) Sport (729) Mondom a magamét (4658) Heti lámpás (241) Történelem (14) Életmód (1) Mozi világ (440) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>