Ma 2022 január 20. Fábián, Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.
Bencsik András: Soros már múmia

Bencsik András: Soros már múmia

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az embernek George Soros láttán a néhai Brezsnyev jut az eszébe.

A nagy spekuláns úgy mozgott, olyan tehetetlenül lépkedett az őt ölelő karokkal váró Juncker felé, mint egy lárvaarcú élőhalott, divatos kifejezéssel: walking dead. Ez volna a világ ura? Ettől a szánalmasan totyogó aggastyántól rettegnek a gyenge demokráciák Grúziától Macedóniáig? Amiről a Demokrata a múlt héten részletesen írt, az ebben a pár másodperces televíziós képsorban bizonyítást nyert: Soros ma már csak egy mozogni is alig képes bábu. Használja a gépezet, amíg még használható.

A korabeli pletyka szerint Brezsnyev már rég halott volt, de egy gépezet működtette, például a moszkvai díszszemléken, amíg valaki ki nem húzta a konnektorból a dugót… Azért tartották fönn a látszatot, hogy a háttérben az elvtársak közben eldönthessék, ki legyen a következő főtitkár, és mi legyen azután. Alighanem most sincs másképp. Soros nem akkor hal majd meg, amikor számára is üt a végzet órája, hanem amikor a láthatatlan hatalmi gépezet eldöntötte, ki lépjen a helyére, és mi legyen azután.

Mi legyen a Soros-birodalommal, ahogy a nagy spekuláns szereti saját művét nevezni? Kinek a nevét viselje? Ki lesz az új emberbarát, aki népeket és kultúrákat tapos majd le egy rögeszmés világálom érdekében? Lehet, hogy ezért ment Soros Brüsszelbe? Lehet, hogy nem is annyira a CEU ügyében ment oda, mint inkább azt tisztázni a színfalak mögött, hogy ki lesz az utód? Talán a fia, Alexander, aki maga is ott volt az eseményen? Vagy valaki más? Hamarosan kiderül, mert ez már a végjáték.

Amely szánalmasan lelepleződött Brüsszelben, az Európai Parlament hézagos padsorai előtt, ahol Orbán Viktort szerették volna keresztre feszíteni George Soros emberei, de maguk szégyenültek meg. Idézzük föl a magyar miniszterelnök viszontválaszának egy üdítő, a migránskvótára vonatkozó részletét:

„Ki nem hajtja végre az áthelyezéseket? (…) Tíz százaléknál kevesebbet relokáltak. Nem Magyarország volt az, aki ebben nem vett részt, az csak ezer embert érintett. A megadott keretszámnak tíz százalékát sikerült áthelyezni! Nyilvánvaló, hogy az áthelyezésre épülő, a kötelező kvótára épülő politika megbukott. Fölösleges erőltetni, hiszen azok az államok, amelyek – szemben velünk – nem nyíltan szegülnek szembe, azok sem hajtják végre. Ez egy rossz gondolat volt. Ha kiderül egy rossz politikai gondolatról, hogy megbukott, akkor azt abba kell hagyni, és más megoldást érdemes keresni.”

Magyarország demokráciája, gazdasági talapzata stabil, hála a jobboldali kormányzás utóbbi hét évének. Nem meglepő, hogy a Fidesz–KDNP népszerűsége ismét a csúcson van. Az önök kedvenc lapjának felmérése szerint ha most vasárnap tartanák az országgyűlési választásokat, a jobbközép koalíció harmadszorra is kétharmados többséget szerezne, bizonyítva ezzel, hogy a magyar emberek túlnyomó többsége nem hülye, sőt nagyon is pontosan látja a lényeget, különbséget tud tenni barát és ellenség között.

Nyugodtak azonban mégsem lehetünk. A Soros-cirkusz legújabb állomása Szkopje. Most éppen Macedónia fővárosában rontják a levegőt, növelik a feszültséget, igyekeznek kirobbantani egy tartós, a patrióta erők bukását előidéző válságot, melyhez a korábbi évtizedekben befogadott és mára 30 százalékot kitevő albán kisebbséget próbálják felhasználni a bevált képlet szerint: a kisebbség demokrata, a többség fasiszta. Úgyhogy lőni kell. Mint Kijevben volt.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Tereb (139) Heti lámpás (256) Autómánia (61) Gazdaság (663) Mondom a magamét (5828) Vetítő (30) Politika (1579) Jobbegyenes (2202) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (14) Belföld (6) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (509) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Nagyvilág (1464) Életmód (1) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>