Ma 2022 október 03. Helga napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Bencsik András: Organikus demokrácia

Bencsik András: Organikus demokrácia

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Aki erős, az túlél, és aki túlél, az átér a túlsó partra.

Az Európai Unió jelenlegi formájában a Német-római Birodalom újjászületett formája, amelyben a katolicizmus helyét átvette a liberalizmus, állítja Yoram Hazony izraeli történész. Szerinte a középkori Respublica Christiana helyett ateista birodalom épül, ezért a legnagyobb kérdés ma Európában, hogy beletörődnek-e az európai nemzetek az új német birodalmi konstrukció uralmába. A filozófus az alternatívát a modern nacionalizmusban látja, független nemzetállamok formájában képzelve el a jövőt. Úgy véli, van esélye egy európai nacionalista forradalomnak, de ehhez demográfiai fordulatra és erős honvédelemre van szükség. A nemzetközi kapcsolatokban ugyanis az erő vonzza az erőt. Minél erősebb vagy, annál erősebb országok állnak melléd.

Az ember, ha nem izraeli filozófus, fél a nacionalizmustól, mert az előbb-utóbb a rivális nemzetek közötti háborúhoz vezet. Szerencsésebb volna ezért a liberális demokráciával szemben egy organikus, azaz természetelvű demokráciáról beszélni, ezt ráadásul jól meg lehet különböztetni az egyre fenyegetőbb természetellenes demokráciától.

Nem új nacionalizmusokra, hanem a természetes létfelfogás újrafelfedezésére van szükség. A genderizmus minden ága természetellenes. A szabad beszéd tiltása természetellenes. Az emberi nemek kettősségének a tagadása természetellenes. A kisebbségek és abnormalitások szembeállítása a többséggel természetellenes. Egy közösség (nemzet, populáció) hanyatlása okainak elhallgatása természetellenes… És így tovább.

Merni kell kimondani, hogy az egyén természetes életközege a család, ugyanis egyikünk sem tojásból kelt ki, de még a tojáshoz is egy tojónak és egy gácsérnak a szerelmes együttléte kell. A megszületett gyermek anya és apa nélkül nem képes életben maradni. A modern civilizációban a teljes értékű felnőtté váláshoz 20-25 év kell. Negyedszázadon át a család biztosítja az egyén fejlődését, aki ezt követően új családot alapítván egy új nemzedéket nevel fel. A család legtágabb kiterjesztése a nemzet. És ahogy a családon belül a szeretet szakrális demokráciája érvényesül, amelyben élet-halál jelentősége van a szülői tekintélynek és erélynek, ugyanez érvényes a nemzetre is.

Az organikus demokrácia ezért a szeretetre épül, és minden ízében szakrális. A természet ugyanis maga Isten, és Isten maga a természet. Nevezheted az örök hanyatlás törvényét entrópiának, akkor sem tagadhatod, hogy az élet és a fizikai világ ellentéte feloldhatatlan: az élet a porszemből emelkedik fel katedrálissá, a fizikai világ katedrálisai pedig végül mind porrá omlanak. Az élet újjászületik, a fizikai világ elpusztul, és nincs újjászületése.

Ebben a dinamikusan felépülő antagonista rendszerben az a közösség él túl, amelyik ismeri és érti az élő és a fizikai világ törvényeit. Amelyik azonos önmagával, de képes tanulni másoktól. Amelyik szövetségeseket keres és talál, de elfordul minden alá- és fölérendeléstől. Ezért nem új nacio­nalizmusokra, hanem egészséges, az isteni rendet értő és követő társadalmakra van szükség. Ezek aztán valóban erősek lesznek, de nem kizárólag a fegyverek által, bár ismerjük a régi tengerészmondást, hanem azért, mert példájukat követve egyre többen tudnak majd hinni a szeretet és összefogás erejében.

Aki erős, az túlél, és aki túlél, az átér a túlsó partra: a létezés aranyfényben fürdő, boldog partjára. Ahol minden angyalian természetes.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Belföld (8) Mondom a magamét (6347) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Történelem (15) Tereb (142) Heti lámpás (260) Irodalmi kávéház (514) Nagyvilág (1464) Vetítő (30) Életmód (1) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2431) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Gazdaság (667) Kultúra (6) Mozi világ (440) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>