Ma 2021 május 11. Ferenc napja van. Holnap Pongrác napja lesz.
Bencsik András: Jang és jin

Bencsik András: Jang és jin

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Nincs az a torony, amit Gyurcsányék ne tudnának lerombolni.

Mint a két egymást ölelő fehér és fekete csepp, a jang és jin, úgy jelenik meg legfrissebb közvélemény-kutatásunk tükrében a kormányoldal, illetve az ellenzék által fölemlegetett veszélyforrások hatása a közgondolkodásra. A kor­mány­oldal támogatottsága kismértékben nagyobb: többen félnek a migrációtól mint a korrupciótól, többen látják a legnagyobb veszélyforrásnak az Európai Uniót (lásd Soros, lásd ellenzék), mint ahányan Oroszországot, amit az ellenzéki média a jobboldal hátországának fest le (lásd Paks II.), de a különbség mindkét esetben minimális.

A csak negatív kommunikációs versenyben nem lehet nyerni. A jelek szerint a két tábor versenyfutása is döntetlenre áll, vagyis a győzelmet vagy az szerzi meg, amelyik a finisben kevesebb hibát követ el, mint a másik, vagy amelyik hihetően és meggyőzően képes a választók elé tárni a következő kormányzati ciklus ígéreteit. Igen, a választó négyévente több szempont alapján dönt, s e szempontok közül a konzumszavazók voksa oda esik, ahol az ígéret hihetőbb.

A Fidesz–KDNP nyolcéves kormányzati ciklusa elképesztő fejlődést hozott Magyarország számára, amit kisebb vagy nagyobb mértékben a társadalom minden rétege érzékel. Ugyanakkor az is igaz, hogy e fejlődés fölötti öröm nem maradéktalan. Az átlagos magyar életszínvonal még messze van például az osztrákétól, még sokat kell tennünk azért, hogy a különbséget oly mértékben dolgozzuk le, hogy már ne legyen az életvitelre (elmenni, maradni) hatással.

A kormányoldalnak éppen ezért az ellenzékénél mindenképpen jobb, mert hihetőbb alapja van arra, hogy a soron következő ciklus távlatait reálisan, de mégis érzékelhetően tárja a társadalom elé. A nyugdíjak reálértékének folyamatos emelkedése joggal adhat okot arra a föltételezésre, hogy például a soron következő négy évben – amennyiben folytatódik a jobboldali kormányzás – továbbra is minimum egy 13. havi nyugdíjjal nő az értékük, és komoly esély van arra, hogy a kormányzat akár egy markáns minimálhatárt vezessen be, vagyis egy emberileg elfogadható összegnél kisebb nyugdíjak már ne lehessenek.

Ugyanígy van erő a gazdaságban ahhoz is, hogy a ma már a bruttó 320 ezret meghaladó átlagos jövedelem az eddigi tendenciának megfelelően a ciklus végére elérje, sőt meg is haladja a bruttó félmilliót. Igen, a félmilliót. Havonta. Ahogy arra is van esély, hogy a csok vissza nem térítendő hányada akár megduplázódjék, hiszen az európai demográfiai apályban a magyar népesség hanyatlásának megállítása nem csupán nemzetstratégiai, de igen nagy mértékben gazdasági sikernek is számít. Ha van jó befektetés a jövőbe, akkor a megszülető magyar gyermekek léte az.

A baloldal kommunista szellemű, burzsujellenes programjával szemben („elvesszük a fideszesek magánvagyonát, az iskolában a gyerekek lesznek a főnökök, kikiáltjuk a Népköztársaságot, eltöröljük az Alkotmányt, stb.”) a kormányoldal ígéretei beválthatók, és a társadalom egésze számára hasznosak. Föltéve, hogy a választók a fölemelkedés folytatására szavaznak. Mert ha nem, akkor ennek nem csupán azért lesz vége, mert nincs az a torony, amit Gyurcsányék ne tudnának lerombolni, hanem azért is, mert ezek beengednék a migránsokat. És jó, ha tudjuk, hogy egy migráns eltartása legalább tíz átlagos magyar dolgozó havi járulékába kerül. Amikor tehát a százezredik migráns is megérkezik, az általános magyar elszegényedés végérvényesen visszatér. Erről kell döntenünk.

Bencsik András -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1578) Vetítő (37) Belföld (6) Egészség (50) Kultúra (6) Mozaik (83) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Mondom a magamét (5288) Heti lámpás (255) Jobbegyenes (2023) Tereb (140) Gasztronómia (539) Történelem (14) Nagyvilág (1454) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (505) Gazdaság (657) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>