Ma 2020 szeptember 29. Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
1a4de49b4fc42347e4283ada5721935d.png

Bencsik András: Csak a Fidesz!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A baloldal nem adta fel. Most az az új figura, hogy túlértékelik a Fidesz előnyét és a Jobbik megerősödését: „Az, hogy közel áll a beteljesült szerelem eljövetele az Orbán-féle galeri és a Vona-féle (náci) szélsőjobbos csapat közt, nem kétséges.

Csak persze egy kis kényszerítés hiányzik még a dologhoz.

Például az, hogy valaki megszorongassa végre a Fideszt” – írja egy liberális publicista a ballib tábor internetes híroldalán.

Vágyálom-pirula a gúny cukormázába öntve. A Jobbik vitathatatlan erősödésének a túldimenzionálásával és annak sulykolásával, hogy eközben bőven meglesz a Fidesz kétharmada, a ballib véleménymondói egy meglehetősen piszkos trükkre játszanak: hátha sikerül annyira elkényelmesíteni a Fidesz szavazóit, illetve a Jobbik felé orientálni a Fidesz és a Jobbik között ingadozókat, hogy a végén összejöjjön egy olyan állás, amelyben a balos összefogás (vagy mi a neve) ugyan esetleg csak a harmadik, de a Fidesznek egyedül nem lesz meg a többsége. Csak a Jobbikkal, amit az Európai Unió fejesei, vagy az MSZP-sekkel, amit meg a választók utasítanának el…

A trükk 2002-ben már bejött. Akkor a két vesztes, a második MSZP és a harmadik SZDSZ alakított kormányt, mert a győztes Fidesznek nem jött össze a szükséges 51 százaléka. Csak 40 ezer szavazat hiányzott. Szavazókörönként mindössze három…

Józan ésszel belátható, hogy a Fidesz–Jobbik koalíció megvalósíthatatlan, mert Magyarországot olyan nyomás alá helyezné az Európai Unió és Amerika, ami a kormány gyors bukását eredményezné, azonban egy MSZP–Jobbik koalíciót elfogadnának, mondván, a víz kioltja a tüzet, a baloldal féken tudja tartani a szélsőjobbot.

A terv az érintett politikusok tiltakozása ellenére olyannyira életszerű, hogy a botrányok miatt elforduló baloldali szavazók most nem a Fideszhez, még csak nem is az LMP-hez, hanem a Jobbikhoz pártolnak át. Amennyit a baloldal vesztett, annyit nyert a Jobbik: ha a két proletárpárt szavazóbázisa között ilyen nagy az átjárás, ha az alapvető kérdésben – gyűlölik a Fideszt – egyetértenek, miért ne értenének egyet egy úgynevezett „nemzeti megmentési” nagykoalícióval?

A Fidesz kétharmad arányú győzelme sűrű emlegetése csak azt célozza, hogy a szavazótábor szavazási kedve lanyhuljon: „minek menjek el szavazni, úgyis nyerünk”. A baloldali maffia elszámoltatásával elégedetleneknek pedig minél nagyobb része forduljon a Jobbik felé. S akkor a csapda bezárulhat.

Kovács László azonban megmondta, nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választást, s ebben az egyben igaza volt. A jobboldalnak tudnia kell, hogy a hátralévő hetek kemény próbatételt jelentenek, hogy most még intenzívebben kell készülni a választásra, hogy minden a mozgósításon múlik, és még semmi sincs megnyerve. Sőt.

Mellesleg az elszámoltatás végre erős lendületet kapott. Az MSZP volt alelnökét, Simon Gábort bilincsben vitte el a rendőrség, Zuschlag János könyve pedig hatalmas bosszú; a magára hagyott szocialista politikus letöltvén börtönbüntetését, fölfedte volt pártjának mocskos titkait. A jobboldal tehát jól teszi, ha az április választásra koncentrál és mindent megtesz a mozgósítás érdekében. A Fidesz feltehetőleg ezért hirdetett március 29-re nagygyűlést a Hősök terére. Oda indul azon a napon a Békemenet is, hogy erőt és lendületet adjon a sorsdöntő választás előtti hétre minden jobboldali szavazónak. A jelszó négy év alatt nem sokat változott: „Csak a Fidesz! Különben nagy baj lesz.”

Bencsik András

Demokrata, 2015/11. szám, március 12.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (1856) Egészség (50) Történelem (14) Nagyvilág (1452) Autómánia (61) Sport (729) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Tereb (140) Politika (1571) Belföld (5) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (243) Mozi világ (440) Gazdaság (652) Tv fotel (65) Vetítő (37) Irodalmi kávéház (490) Mozaik (83) Mondom a magamét (4818) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>