Ma 2023 február 01. Ignác napja van. Holnap Karolina, Aida napja lesz.
88af05fa52afaab97500c48e3aa85a3b.png

Bencsik András: A mérleg nyelve vagyunk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyre több értékelésben hangzik el, hogy az európai parlamenti választások kimenetele Magyarországon dőlhet el. Hogy mi vagyunk a mérleg nyelve.

Hogy ha itt olyan arányban győz a jobboldal, ahogy az országgyűlési választásokon, akkor a Néppárt nyerhet az Európai Parlamentben, következésképpen ő állíthat jobboldali főbiztost a jelenlegi baloldali helyére. Vagyis Európa jobbra fordul, s ez igen nagy mértékben rajtunk múlik. Ez nem túlzás, ez reális lehetőség.

Most vasárnap tehát Európáért szavazunk. Azért, hogy az a folyamat, ami a 2010-es kétharmados győzelemmel Magyarországon megkezdődött s ami a 2014-es második kétharmaddal megerősítést nyert, biztos támasztékra leljen az európai térségben.

Emlékezhetünk a 2010-es győzelmet fogadó ellenséges támadásokra, a nyílt törekvésre, hogy az Európai Unió hatalmi szóval letörje a magyar kétharmados forradalmat, megbuktassa a kormányt és egy bábkormányt ültessen a helyére. Szerencsére, nem sikerült, mert választópolgárok százezrei vonultak ki az utcára békésen és méltóságteljesen, és megvédték választottaikat.

Most egy újabb próbatétel előtt állunk, s a tét semmivel nem kisebb, mint négy éve és idén tavasszal volt. Most is a nemzet sorsa múlik azon, hogyan és miképpen alakul a hétvégi döntés. Ezúttal azonban nehezíti a helyzetet két régi ellenségünk, az elégedettség és a közöny. E két ellenféllel kell most szembenéznünk, és ez egyáltalán nem lesz könnyű. Sokan hajlamosak ugyanis legyinteni az őszintén szólva nem túl nagy tekintélyű Európai Parlamentre, mondván, teljesítették már, amit megkövetelt a haza, nem érdekli őket, ki megy Brüsszelbe és ki nem.

Csakhogy ezúttal nem erről van szó, hanem arról, hogy – beszéljünk őszintén – a szakállas műnők, vagy a békében gyarapodó nemzetek Európája leszünk-e. Ha az előbbi hívei, a doktriner emberjogisták, melegaktivisták, hiperliberálisok, atlantista prédikátorok Európája kerekedik felül, akkor nekünk, magyaroknak rossz lesz. Akkor Magyarország ismét a rossz tanulók padjába kerül, akkor fasiszták leszünk, irredenták, antiszemiták, homofóbok és így tovább, akiket ütni, bombázni, büntetni kell. Ki tudja, talán még maga Oszama bin Laden, vagy a szelleme is felbukkan Budapesten egy szörnyű pillanatban… és akkor… Ugye, tetszenek érteni.

Ha azonban ezúttal is a józan ész és az egészséges többség kerekedik felül, akkor Európában végül divatba jöhet a magyar minta. Ami akkortól nemcsak azt jelenti, hogy a kínai és japán turisták tonnaszámra veszik a kalocsai mintás hűtőmágnest, mert látták, hogy egy nemzetközi autóversenyen egyszer egy pilóta ilyet hordott, hanem azt is, amit számunkra jelent: a többség akaratának diadalra jutását és tartós érvényesülését, de nem a kisebbségek kárára, hanem velük együtt, őket is integrálva abba a békés létezési rendszerbe, létmódba, amit magyar életnek nevezünk.

A folyamat elkezdődött, az irány jó. Magyarországra növekvő áradatban jön­nek a turisták; a megszépült fővárosba, a magukra találó országrészekbe soha nem látott számú külföldi érkezik minden irányból. A közeli és a távoli világ már felfedezett bennünket és megszerette Magyarországot, a magyar életstílust. Most már csak a magunk elégedettségét és közönyét kell legyőznünk, hogy valami olyan csináljunk a történelemben, amire ezer éve nem volt példa: hogy ezúttal nem nyilakkal, hanem a szeretet erejével hódítsuk meg Európát. Vasárnap erre szavazzatok!

Demokrata, 2014/21. szám, május 21.

Bencsik András

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Autómánia (61) Mondom a magamét (6587) Irodalmi kávéház (516) Gasztronómia (539) Belföld (8) Politika (1581) Heti lámpás (260) Életmód (1) Történelem (15) Mozi világ (440) Gazdaság (675) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Tereb (142) Sport (729) Egészség (50) Jobbegyenes (2536) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Nagyvilág (1305) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>