Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Bedő Dávid házhoz ment a pofonért

Bedő Dávid házhoz ment a pofonért

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ezt hívják K.O-nak.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese nem fér a bőrébe addig, amíg házhoz nem megy a pofonért. Nemrégen a parlamentben Orbán Viktor adott neki egy makarenkói maflást, most pedig a HírTv műsorvezetője vette kezelésbe a nehéz felfogású provokátort. Ő ugyanis nem azért ment a tévébe, hogy kérdezzen, az a műsorvezető dolga, hanem azért, hogy válaszoljon, miután elfogadta a tévé meghívását a műsorba. Így másodszor is elcsattant a makarenkói jobbkezes.

Makarenko esetében a bölcsek megállapították: „A makarenkói pofon nem alkalmas arra, hogy egy diáknál olyan nézőpontváltozást hozzon létre, ami helyreállítja az ő önbecsülését.” Bedő mester estében nem is ez volt a cél. Neki semmi ilyesmit nem kellett helyreállítani, inkább a túlméretezett egóját kellett volna normális méretűre farigcsálni. Ennek azonban ő, mint általában a Momentum politikusai szoktak, ellenállt.

A parlamentben Bedő egy „egyszerű matekpéldát” mondott a miniszterelnöknek. Orbán Viktor úgy pirított rá, hogy azt mondta: minden hasonló gyermekded kérdéssel szívesen várja az irodájába a képviselőt.

Hogy a HírTV stúdiójában mi történt? Bedő meghívásának az adott apropót, hogy az utóbbi napokban Momentum rendszeresen kordont bontott a Várban, amit nem jelentett be. Tehát engedély nélkül mentek neki a kordonnak, amit a rendőrök természetesen igyekeztek megakadályozni. A demonstrálóknak a Karmelita kolostor környezetében legfeljebb csak sétálniuk lett volna szabad, nem erőszakosan nekirontani a rendőrök által védett kordonnak.

A televízió kérdésére Gelencsér Ferenc pártelnök nem válaszolt, de pártja nevében jelezte, hogy a stúdióban, élő adásban fognak válaszolni a kérdésekre. Természetesen Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese mindent csinált a stúdióban, de érdemben semmire nem válaszolt. Provokált, a miniszterelnököt szapulta, hergelte a nézőket Orbán ellen. Teljesítette a gyurcsányista politikai feladatot, mint utolsó esélyt, amivel – Brüsszel segítségével – erőszakos úton remélik megdönteni a kormányt.

Persze nem tudják megdönteni, erről az Orbánt támogató milliók gondoskodni fognak.

De hogy pontosan hogyan akarta átverni Bedő a nézőket, arról idehozok egy szó szerinti részletet.

„M. Dobos Mariann: Ungár Péter azt monda: szerinte a kordonbontás nem jó eszköz a pedagógusok problémáinak a megoldására. Szerinte a tanárok bérét összemosni a sajtószabadság, a jogállam kérdésével nem segít, hanem árt az ügynek. Erről mit gondol?

Bedő Dávid: Én azt gondolom, hogy nagyon szeretnék választ kapni öntől arra a kérdésre, hogy ön elítéli-e a…

M. Dobos Mariann: …Azért jött be, hogy engem kérdezzen, vagy elfogadta a meghívásunkat…

Bedő Dávid: A miniszterelnök nem hajlandó válaszolni még a parlamentben sem…

M. Dobos Mariann: Én nem vagyok politikus, hogy én válaszoljak…

M. Dobos Mariann: …Ungár Péter véleményére nem szeretne reagálni. Ceglédi Zoltán, aki korábban…

Bedő Dávid: …Én az ön véleményére vagyok kíváncsi továbbra is?

M. Dobos Mariann: Én megmondtam, hogy ebben a szerepemben én kérdezek.

Bedő Dávid: A miniszterelnök nem hajlandó elmondani a választ, mi az ön véleménye?

M. Dobos Mariann: Elnézést, én a miniszterelnöknek a szóvivője vagyok vagy a sajtófőnöke?

Bedő Dávid. Igen, abszolút. [Természetesen nem, Bedő ezt csak úgy mondta – a szerző.] Szeretném azt, hogy a nézők lássák az ön véleményét… Akkor nem látják.

M. Dobos Mariann: Aki minket néz, pontosan tudja, hogy én itt kérdezek és nem válaszolok. Akit viszont meghívunk, elfogadja a meghívást, azt vállalja, hogy a kérdésekre választ ad. Válaszolni az ő dolga.

Bedő Dávid: Ezek szerint ön sem ítéli el a gyerekek elleni rendőri… Ez egy egyszerű igen-nem kérdés.

M. Dobos Mariann: Én ezt nem mondtam. Képviselő úr, megint kiforgatja a szavaimat. Nem foglaltam állást. Azt mondtam, hogy én itt riporter vagyok és én itt kérdezek. Magánemberként pedig felajánlottam, hogy nagyon szívesen beszélgetek önnel az adás után.”

A beszélgetés végül úgy ért véget, hogy a momentumos frakcióvezető-helyettes egyetlen érdemi kérdésre sem válaszolt.

Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a Momentum, ahogy baloldal többi pártjának képviselői sem tudnak mit kezdeni a szakszerű újságírói, műsorvezetői magtartással. Végső kétségbeesésükben nekik hasznosabbnak látszik gusztustalanul provokálni, házhoz menni a pofonért, mint tisztességesen viselkedni.

Horváth K. József

A szerző újságíró

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2825) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Gazdaság (713) Életmód (1) Belföld (11) Szépségápolás (15) Sport (729) Történelem (18) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Tv fotel (65) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7725) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>