Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Az Orbán-fóbia fokozódik

Az Orbán-fóbia fokozódik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Akiknek minden rosszról Orbán jut az eszébe.

Ha a jobboldalon vannak, akiknek minden rosszról Soros, vagy Simicska jut az eszébe, akkor ideje tükörbe néznie sokaknak a baloldalon is. Vannak ugyanis olyanok – ha a pártszimpátia arányaihoz mérjük, akkor talán többen is –, akiknek minden rosszról Orbán jut az eszébe. Például megbotlanak a küszöbben, akkor kurvaorbánoznak egyet, aztán elverik a gyereket, mert az is lesz nemfiatal és nemdemokrata, ha így folytatja.

Magyarázat: az, hogy kevés a Soros-fóbiás, nem tévedés: a ballib kutatóintézetek megmérték, a bellib média pedig harsogta is, hogy mégsem jött át annyira a Soros-elleni kampány, ahogy azt kormányzati körökben szerették volna… Az Orbán-fóbia viszont hibátlanul terjed országunk bal-agyféltekés művészei között. Alább egy csodálatos példával igyekszünk is ezt szemléltetni.

Veress Jenő régi motoros, igazi rutinos szerző, aki bárhonnan el tud jutni Orbán Viktor személyes szapulásához. Ám az még tőle is igen szokatlan logikai bravúr, hogy KGBéla titokzatos abháziai és brüsszeli tartózkodásairól ]]>elmélkedve]]> képes volt konklúzióként levonni azt, hogy… inkább idézem a bűvészmutatványt, hisz utánozhatatlan: „KGBéla egy kisstílű senki, akármit varrnak is majd a nyakába. A szeme sem áll jól, ahogyan a Jobbiké sem. De tessen már mondani, tényleg Béla árusítja ki az országot az oroszoknak? Fekteti a gazdaságot török, egyiptomi, szaúdi, azeri, satöbbi lábtörlővé? Béla egy bohóc. A cirkuszigazgató Orbán.”

Röviden, tömören, frappánsan, régi motorosan a Jenő, no! Érti a szakmáját.

Mindenesetre kissé érthetetlen, KGBélából hogy következik Orbán? KGBéla tudtommal nem a Fidesz tagja, de még csak nem is kormányzati megbízott. Sőt! Úgy gondolom, ha KGBéláról írok, akkor Vona Gáborhoz és Jobbikhoz kellene eljutnom, ha meg Orbánt akarom szapulni a külpolitikája miatt, akkor nem a KGBéla aktuális viselt dolgaival kezdek egy cikket.

Elképzelem, valami ilyesmi párbeszéd játszódhatott le a Népszaga szerkesztőségében:

Vezetőszerk.: Te, Jenő, írjá’ má valami frappánsat KGBÉláról! Mindenki róla beszél.

Veress Jenő: Mégis mit? Nem az van most, hogy a Jobbikot kevésbé basztatjuk?

Vezetőszerk.: De. Mégis kellene valami. Mittudomén, te vagy a régimotoros! Találjá’ má’ ki valamit! De gyorsan, mert a publi rovatot ötkor csukjuk!

Veress Jenő: Jóvan na… én kérek engedelmet, hisz régi motoros vagyok kérem… He-he. Nem baj, ha orbánozok is egyet?

Vezetőszerk.: KGBéla nem a Jobbikban van?

Veres Jenő: De… Ám meg lehet csinálni…. régi motoros vagyok.

Vezetőszerk.: Ha ezt megcsinálod vendégem vagy este!

Veres Jenő.: egy órán belül kész… Figyljed meg, hogy el lehet jutni KGBélától oda, hogy mégiscsak Orbán a fő rossz a sztoriban… he-he-he!

És lőn…

Mindenesetre nagyon izzadságszagú lett az, ahogy a Népszaga főmunkatársa relativizálja KGBéla egyre furább szerepét. Az pedig már leginkább Veress Jenőt teszi bohóccá, mikor leírja: „Egy bizonyos: KGBéla ügye legalább olyan büdös, mint a Fidesz székházeladása – és azóta minden.”

És hogy miképp jön KGBélához a Fidesz húsz évvel ezelőtti székház botránya (tudják, ami arról szólt, hogy a párt sajátjaként kezelte a saját székházát), nos, azt kérdezzék meg Veress Jenőtől – másnap reggel.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Vetítő (30) Politika (1582) Jobbegyenes (2786) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Tereb (146) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7536) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Történelem (18) Kultúra (7) Szépségápolás (15) Gazdaság (704) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>