Ma 2021 május 08. Mihály napja van. Holnap Gergely napja lesz.
Apáti Bence: Szabó Tímea újabb hazugságai

Apáti Bence: Szabó Tímea újabb hazugságai

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Orbán-gyűlölő fanatikusok...

Szabó Tímea tudatlanságához, butaságához és rosszindulatúságához hihetetlen gátlástalanság, szorgalom és önreflexió nélküli közlésvágy társul, ami a legkevésbé sem meglepő módon egy olyan rettenetes, a nagy többség számára ihatatlan koktélt eredményez, amit csak a legelvakultabb Orbán-gyűlölő fanatikusok képesek felhörpinteni.

Ők mondjuk igen gyakran fogyasztják a nagyrészt hamis hírekből, epéből és elemi gyűlöletből kevert italt. Nem rázva, keverve. Jég nélkül. Sőt igénylik is a napi betevőjüket; szenvedélyfüggők.

Mielőtt rátérnénk az elmúlt hét termésének elemzésére, idézzünk fel pár kirívóan durva hazugságot a közelmúltból az indulattól elvakult, normális hangon beszélni képtelen képviselő asszonytól.

Korózs Lajos, a szocik Szabó Tímeája még 2020-ban csapott fel rendezőnek és forgatott egy, a tudományos fantasztikum kategóriájába tartozó áldokumentumfilmet, egy szélhámos főszereplésével, bizonyos ­Németh Athinával. A produktum kilométerekről is bűzlött, a beteges hazudozóról bárki láthatta, hogy nem mond igazat. A hölgy többek között olyan nyilvánvaló valótlanságokkal szórakoztatta az országot, hogy a kórházakból hazaküldött betegek közül volt, akit nyitott hasfallal tettek utcára, és azt is elhadarta, hogy akiket ő ápolt, azok közül tízből kilencen rövid időn belül elhunytak. Ja, és azt is állította, méghozzá úgy, hogy arcizma sem rándult és a szeme sem rebbent meg, hogy önkéntes mentőápoló.

Nyilvánvalóan nem volt az. A hölgy lebukott, de mielőtt ez megtörtént volna, Szabó Tímea szolgálatba helyezte magát, és tiszta erőből látott neki az álhírek tucatjaiból felépülő regényes történet habosításának.

Bocsánatot azóta sem kért. Ahogy Korózs sem. Minő meglepetés, az álhír terjesztésé­ben oroszlánrészt vállaló, úgynevezett függetlenobjektiv sajtó sem. Miért is tették volna, hiszen az ellenzék iránt olthatatlan szerelmet érző újságírók maguk is elhitték azt a hazugságot, hogy a sajtó feladata nem az igazság kiderítése, hanem a hatalom, illetve a kormány ellenőrzése. Mínusz a Budapestet irányító Karácsony Gergely.

Szabó aztán az ATV-ben kezdett őrjöngeni. Egy szürke és álmos téli reggelen ment be az ellenzéki televízióhoz, abból a célból, hogy arról hazudozzon, hogy a magyar kormány dilettantizmusa miatt nem halad az oltás. Még Izraellel is példálózott, ahol rövid időn belül egymillió embert oltottak be. Ami egyébként véletlenül valós információ volt, csakhogy a zsidó állam kezét nem kötötték gúzsba az Európai Bizottság lassú és bürokratikus intézkedései, a közös vakcinabeszerzésnek elkeresztelt szarvashibák sorozata.

Szabó Tímea természetében az az igazán rémisztő, hogy szinte biztosan birtokában állnak ezek az információk, nem egy felületes tudású egyszerű civil vagy ellenzéki troll, hanem országgyűlési képviselő. Ahogyan azzal is tisztában van, hogy Magyarországon nemhogy nem halad az oltás, hanem éppen ellenkezőleg, mi vezetjük az átoltottsági „versenyt” (mínusz az ötszázezer lakosú Málta), de ő mégis képes rá, hogy az oltás bukásáról tartson hazugságtízpercet. Mondanunk sem kell, a vele szemben ülő riporter sem igyekezett helyretenni a valótlanságokat.

No de nézzük az elmúlt hetet. Az ellenzék főállású álhírterjesztője kétszer is hatalmasat villant.

A DK kezdte híresztelni azt a hamis információt, amit nyilván az ellenzéki sajtó is átvett, hogy a magyar állam több millió darabot vásárolt abból a maszktípusból, amire az Európai Unió termékriasztási rendszere figyelmeztetést adott ki fertőzésveszély ­miatt. Szabó is megosztotta a hivatalos oldalán a hazugságot. Ezt írta: „Hát gratulálok, tényleg! Ha esetleg nem a luxusjachtozással lenne elfoglalva, akkor esetleg sikerülne egyszer jól csinálni valamit. Lopás nélkül.”

Kapott is az „esetleg” szóba szerelmes képviselő 2800 lájkot. A poszt valószínűleg el is ért nagyjából százezer embert. Mondjuk a Face­book független tényellenőrzői valamilyen furcsa okból pont nem látták a bejegyzést. A bejegyzés azóta is megtalálható, nem szedték le, figyelmeztetés sincs a beíráson, és a reakciókból is úgy tűnik, hogy az elérhetőségét sem korlátozták. Pedig álhír volt a javából.

A külügy ugyanis ezt írta: 150 millió maszkot vásároltunk a védekezés frontvonalában dolgozó orvosoknak, ápolóknak. Az egyik beszállító – aki a 150 millióból kilencmillió maszkot hozott – esetleges forrásként egy olyan céget is feltüntetett, amelynek terméke nem megfelelő. A nem megfelelő terméket kínáló céggel megállapodás nem született, tehát ettől a cégtől maszkot nem vásároltak.

Szabó Tímea ezután sem tett semmit, nem törölte az azóta cáfolt hazugságot.

De haladjunk tovább. A végére tartogattuk az igazi csemegét.

A Párbeszéd elszabadult hajóágyúja egy a 24.hu-n megjelent hírt osztott meg a következő kommentárral: „Ez is csak azt erősíti, hogy a Fidesz–KDNP képviselői titokban megkapták az oltásokat, mindenki más – idősek, betegek – meg várjanak csak.”

Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy a cikk nem tartalmazott ilyen információt, sőt úgy kezdődik, hogy az MSZP a legátoltottabb párt, de ez persze nem akadályozta meg Szabót abban, hogy egy világjárvány kellős közepén ilyen ocsmány, aljas és szemenszedett hazugságokkal hergeljen a kormány ellen.

Talán olvasóinknak mondanunk sem kell, hogy Tímea asszony hazudik, a Fidesz frakciója természetesen nem kapta meg titokban az oltást, amire a legkézenfekvőbb bizonyíték, hogy Aradszki András ötven napig volt élet és halál között, Bányai Gábor pedig jelenleg is intenzív osztályon fekszik.

Azért nehéz ilyenkor higgadtnak maradni, mert a párbeszédes politikus sokadszorra veti el a sulykot és terjeszt a kihirdetett vészhelyzet alatt hazugságokat, rém- és álhíreket. Mindenféle következmény nélkül. A végtelenül független és objektív ellenzéki sajtó pedig hallgat, mint a sír, nem teszik helyre a valótlanságokat, nem igyekeznek olvasóikat az igaz­ságról tájékoztatni, és a Facebook sem törli vagy látja el figyelmeztetéssel a posztokat.

Mindenféle akadály nélkül tarolhatják le Szabó álhírei – ebben a brutális diktatúrában – az internetet. De a baloldali képviselő legutóbbi posztja, amiben azt állítja, hogy a fideszes politikusok elveszik a vakcinát a veszélyeztetett emberek elől, ezzel közvetve jó néhány idős és beteg ember halálát okozva, egyszerűen túlmegy minden létező határon.

Talán ideje lenne már lépniük valamit az ügyben az erre alkalmas hatóságoknak.

Apáti Bence - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1578) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (505) Mondom a magamét (5280) Heti lámpás (254) Történelem (14) Sport (729) Tereb (140) Tv fotel (65) Egészség (50) Szépségápolás (15) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Nagyvilág (1454) Életmód (1) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Gazdaság (657) Vetítő (37) Jobbegyenes (2020) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>