Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Apáti Bence: Kitartás Geri

Apáti Bence: Kitartás Geri

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
izé..elnézést.. nem tudom, mi történt velem.

Az elmúlt napokban Karácsony Gergely tanácsadóinak, hajnali 11.30-kor, még közvetlenül az első, fáradtságos reggeli értekezlet előtt, és közvetlen azután, hogy látványosan-lelkesen végiggörgették Magyarország legfüggetlenobjektivebb hírportálját, az Indexet, szinte egyszerre indult az orcájukon egy nagy kövér könnycsepp, majd összeszorult a gyomruk és valami végtelen szomorúság telepedett arra a hatalmas balliberális szívükre.

Mind a 42-nek. 

“Forró betonon hasalok,

távoli hang csak a gyász..”

Az érzékenyebbek pedig mély depresszióba zuhantak. 

“Tudom, már messze vagy rég..

 Bennem minden halk szavad él.”

Letargikus, lelombozó látvány nyújt mostanában  a főpolgármester irodája. 

Egyes fővárosi forrásaink szerint majd féltucatnyi tanácsadó bámul most is tanácstalanul üveges-üres tekintettel maga elé. Zombiként ténferegnek helyüket keresve, miközben zavartan és elveszve, érthetetlen szavakat motyognak a nagy és ijesztő semmibe. 

“Halott virágok illatát nyögik a fák.”

Pedig már vége a karanténnak, a jó idő is lassan beköszönt, csicseregnek a madarak is, végre ki lehetne mozdulni, és el lehetne látogatni valamelyik hetedik kerületi romkocsmába, hogy boldogan rettenthetetlen forradalmárra igyák magukat. 

Ehelyett csak csend és üresség van. 

A reménytelen szerelem fájdalma járja át a Városházát. 

“Megrázkódik a táj..”

Pedig milyen szépen indult minden. 

Szerelem volt első látásra. 

Az Index és Karácsony Gergely között azonnal létrejött  a láthatatlan kapocs, az első pillanattól kezdve megvolt köztük a kémia. 

“Valami véget ért. Valami fáj.”

Már az önkormányzati választás kampányában összefonódott az Index és Karigeri szíve. Szinte tapintani lehetett a feszültséget a nincsmásikindex újságírói és a főpolgármester között. Csak úgy vibrált köztük a levegő. 

Minden héten, a soron következő threesome, párdon.. nagy és mélyinterjú előtt-alatt pajkosan flörtölt egymással Geri, Bíró Mariann és Fábián Tamás.

De másfél hete történt valami. 

George Floyd halála valamit megváltoztatott. 

Az Indexen már nem Gerit istenítették, már nem Gerit dicsérték és védték, már nem Gerivel kezdték és fejezték be a napot, már nem Geri Facebook posztjai lettek a vezető hírek. 

Hanem a nagy és erős fekete fiúk, akik a bedrogozott, többszörösen elítélt bűnöző halála miatti gyászuk felett érzett fájdalmuknak engedve minden útjukba eső boltot kifosztottak, templomokat, rendőrőrsöket gyújtottak fel, és akik rendőröket öltek meg. 

izé..elnézést.. nem tudom, mi történt velem. Újrafogalmazom. 

Szóval: akik félelmet nem ismerve kezdtek harcba a felszabadításért, és szálltak szembe Trump fasiszta-szadista-rasszista rendőrségével. 

Karácsony Gergely, és népes stábja pedig azóta sem érti, hogy az az Index, amelyik két héttel ezelőtt még úgy térdelt a főpolgármester úr elé, mint szőke, svéd rendőrnő az országába importált néger tüntetők előtt, most miért lett lett hirtelen ilyen hűvös és távolságtartó. 

De nyugi srácok, szépen-lassan visszatérnek majd a boldog békeidők, a mézeshetek, a temperamentumos fekete fiúk is el fognak fáradni, és haza vagy börtönbe fognak menni, meg az Index is úgy lesz vele, hogy csak egyszeri fellángolás, izgalmas kaland, flört volt csupán, egy kapuzárás előtti heveny pánik, és mégis csak jobb a szürke hétköznapok nyugalmas biztonsága.

Néhány nap és újra lángolni fog köztetek az a híres szerelem. 

Addig is, kitartás!

Apáti Bence -]]> www.hirtv.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Gazdaság (711) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Jobbegyenes (2815) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Sport (729) Heti lámpás (319) Belföld (11) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Egészség (50) Mondom a magamét (7655) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>