Ma 2023 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
A Volner-terv

A Volner-terv

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ő fogja dróton rángatni a magyar belpolitikát? 

Volner János a politikai mezőben tett rövid keringő után saját pártot alapított, amit magáról nevezett el. (Ilyet azért még Rákosi se csinált.) Magát a polgári centrumba helyezve egyértelműen a Fidesz szavazóira hajt, ami egy esetleges kiélezett versenyben könnyen a jobboldal bukását okozhatja. Emlékezhetünk még a 2002-es Centrum Pártra, amit sértett kalandorok hoztak létre, és éppen annyit százalékot (3,9) csippentettek el a Fidesztől, amivel a parlamentbe ugyan még nem jutottak be, de az első Orbán-kormányt sikerült megbuktatni.

Volner szerényen ]]>a mérleg nyelvének képzeli magát]]>, vagyis hogy királycsinálóvá léphet elő egy patthelyzetben. (Amikor senki sem éri el a többséget.) Közben azt is kijelenti, hogy egyik nagy blokkot sem támogatja. Akkor hogyan is képzeli ezt a nyelvelést?

Kívülről támogatná valamelyiket? De melyiket? Mennyire lenne az a kormány stabil? Mit kérne cserébe? Vagy ügyek mentén szavaztatná a volneristákat? Amelyikkel éppen egyetértenek, azt támogatják, s ha a másik oldal kedvezőbb ajánlatot tesz, akkor lecserélik a kormányt? Volner fogja dróton rángatni a magyar belpolitikát? 

Most egyébként úgy véli, hogy ha a nagy pártok majd nem fogadják el az ő feltételeit, akkor nagykoalícióra kényszerülnek a többség hiányában; no ez érdekes lenne. (Kb. mint Medgyessy javaslata 2002-ben a közös EP-listáról.) Érdekes kísérlet lenne, ha nem a mi hazánkban történne. Apropó Mi Hazánk, ahonnan Volner gyorsan tovább állt. (Talán nem tetszett nekik a „Mi Volnerünk” vagy a „Mi Jánosunk” Pártra tett névjavaslat?) Ők legalább nyilvánvalóvá tették, hogy a baloldallal soha, semmilyen körülmények között nem működnek együtt.

Aki tehát Volnerre szavaz, az majd valamelyik koalíciókötés vagy kormányválság alkalmával megtudja, valójában kire is szavazott.

Még a balliberális ellenzéki pártok is tisztességesebben jártak el: mindannyian egy tömbbe passzírozták magukat, kijelentve, hogy csak egymással hajlandóak koalícióra. Ezzel egyébként világossá tették, hogy aki a Momentumra vagy a Jobbikra szavaz, az Gyurcsányra is szavaz, aki pedig a DK-ra, az Fegyőrre és Jakab Péterre is. 

Ezeknél a nyakatekert okoskodásoknál sokkal egyszerűbb a Fidesz ajánlata: aki Orbánra szavaz, az Orbánra szavaz.

Ungváry Zsolt - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (142) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Vetítő (30) Kultúra (6) Nagyvilág (1306) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (9) Jobbegyenes (2619) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Tv fotel (65) Egészség (50) Sport (729) Mondom a magamét (6833) Politika (1581) Gazdaság (681) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Történelem (15) Heti lámpás (263) Irodalmi kávéház (521) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>