Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
orban-viktor.jpg

A magyar kormányfő egyre fontosabb tényező a világban

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt nem bírja megemészteni az ellenzék!

Donald Trump és Orbán Viktor találkozójának létrejötte bizonyítja, hogy a magyar miniszterelnök ma már a világpolitika – és nem csak Európa – egyik meghatározó szereplőjévé vált, aki egyaránt fontos Izrael, Trump és Kína számára is – fejtette ki lapunk kérdésére Lánczi Tamás. A kormányfő tehát nincs elszigetelődve, ellentétben azzal, amit az ellenzék állít. – Egyre többen Európa egyik erős embereként tekintenek Orbán Viktorra – mondta a politológus, hozzátéve, hogy ez a felértékelődés az elmúlt négy év határozott külpolitikai munkájának eredményeként jött létre, ami a találkozó megszervezéséhez is vezetett.

– Az EP-választás után mindenképpen elmozdulás lesz az erőviszonyokban – mondta Lánczi Tamás Orbán Viktor és Matteo Salvini találkozója és esetleges európai parlamenti együttműködésük kapcsán. – Amiről kevesebb szó esik, pedig fontosabb, hogy a tagországokban milyen belpolitikai folyamatokat fog elindítani a voksolás – fűzte hozzá az elemző, kiemelve, hogy egy kormányfőváltás adott esetben nagyobb hatással van az Európai Unió működésére, mint az európai parlamenti erőviszonyok, hiszen az Európai Tanácsban a kormányfők foglalnak helyet. Ha komoly belpolitikai változásokat indít el az EP-választás, akkor ezek nyomán az Európai Tanács összetétele is megváltozhat.

A néppárti helyzetről szólva Lánczi Tamás úgy vélekedett: egyelőre nem látni, hogy fordulat lenne a pártcsaládban. – Arra számítok, hogy a választások után átalakulás lesz a bevett pártcsaládok között – mondta az elemző, aki szerint az is reális forgatókönyv lehet, hogy a néppárt konzervatív vonulata a Fidesszel együtt elszakad a liberális szárnytól.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Történelem (18) Politika (1582) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Vetítő (30) Gazdaság (711) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Tereb (146) Életmód (1) Egészség (50) Mondom a magamét (7668) Belföld (11) Jobbegyenes (2819) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Sport (729) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Heti lámpás (320) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>