Ma 2020 május 27. Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.
A kóser tízparancsolat és az egészség

A kóser tízparancsolat és az egészség

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A ballib sajtó gúnyrohama mögött az a magyarországi haladókra jellemző maradiság áll.

Amolyan gúnyolódó hangnemben számolt be a haladó szellemiséget örök idők óta magáénak vindikáló balliberálisnak hazudott sajtó arról, hogy az EMMI következő minisztere, a méltán híres onkológus, Kásler Miklós szerint a Tízparancsolat betartásával megelőzhető a halálos betegségek 80%-a.

Nos, ]]>Varga B. Tamás a Demokrata hasábjain már ügyesen összefoglalta]]>, hogy bizony, a tízparancsolat betartásának vannak egészségügyi vonatkozásai, méghozzá – és ez egy onkológustól aligha vehető zokon – olyan halálos betegségek esetében lehet ez igaz, amelyeket a túlzott stressz okoz (vagy hozzájárul), vagy a túlzásba vitt hedonista életstílus, amelyből a nemi betegségektől a májdaganat megnövekedett kockázata eléggé világosan következik.

Ami fölöttébb érdekes, hogy a kulturális rasszizmust csúcsra pörgető ballibek szótlanul mentek el a tény mellett, miszerint a Tízparancsolat gyökerei nem a kereszténységben, hanem a zsidó vallásban keresendőek. Az Ószövetségből tudjuk, hogy Elóhim a Sinai hegyen átadta Mózesnek a törvényeket tartalmazó kőtáblákat, azonban úgy Mózes öt könyvében, mint a zsidó vallásban általában ennél sokkal több törvény található.

Akár vehetjük úgy is, hogy ez egy „intézkedéscsomag”, aminek a Tízparancsolata csak egyik, ha nem is a legfontosabb, de semmiképp sem elhanyagolható része.

Mélyebbre ásva a Tízparancsolat, mint vallási előírások (törvények) és az egyén, illetve a tágabb értelemben vett közösség egészsége közötti kapcsolatban, azt láthatjuk, hogy a Tízparancsolaton kívül eső, ám a zsidó vallási életben mai napig meghatározó jelleggel bíró kóser szabályok olyan előremutató és egészségvédő jelleggel bírnak, amit a mai Norbi-diéták is alig tudnak követni.

A tej és a hús fogyasztásra vonatkozó kóser előírásról annyit, hogy ma már minden étkezési tanácsadó előtt világos, hogy a lebomlási, emésztési és felszívódási időkülönbség miatt nem célszerű egyszerre fogyasztani őket, ahogy nem célszerű a tejet és a húst egyazon edényben tárolni. A kóser módon előállított húsnak meg az a lényege, hogy hogy a zsidó asztalára kerülő hús teljesen vértelen legyen, és ennek a vallási előírásnak az egészségre gyakorolt óvó hatásáiról, nos, azt hiszem, nem kell Norbi véleményét kikérni.

A ballib sajtó gúnyrohama mögött az a magyarországi haladókra jellemző maradiság áll.

Vagy az a szűk látókörű ostobasága, miszerint a modernitás úgy köszöntött be, hogy azzal minden bajunkat orvosolni lehet, ha nem is a jelen pillanatban, de a modern tudomány belátható időn belül orvosságot kínál mindenre. Olyan ez, mint a benzodiazepin családjába tartozó mesterséges nyugtatók, amelyek mellékhatásai között épp azok a tünetek szerepelnek, amelyek ellen felírták őket – a kígyó így harap a farkába.

És ezen nyugtató tabletták elterjedését nyugodtan szembeállíthatjuk a Tízparancsolat egyik előírásával, ugyanis a modern világ felfokozott tempójából fakadó stressz, majd az ennek nyomán kialakult szorongásos betegségek jó része elkerülhető lenne, ha a Tízparancsolat pihenőnapra vonatkozó törvényét betartanánk.

Leszűrhetjük tehát tanulságként, hogy a ballib sajtó eme gúny-hadjáratával ismét lábon lőtte magát. Nemcsak arról tett tanúbizonyságot, hogy modern tudományunk kialakulásának hajnalán mennyire támaszkodott a történelem előtti korok tudására (kémia, fizika, csillagászat és az ógörög filozófusok művei közötti összefüggéseket már meg sem említem), hanem arról is, hogy ócska, a vörös huszadik századból itt maradt kulturális rasszizmusukkal nemcsak az általuk megvetett kereszténységet, hanem a zsidó vallást is mélyen megsértették. Ehhez a színvonalhoz csak gratulálni tudunk, így kell haladóként folyton körbejárni.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (171) Történelem (14) Mondom a magamét (4545) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Vetítő (37) Sport (729) Mozaik (83) Heti lámpás (241) Autómánia (61) Gazdaság (651) Belföld (5) Tv fotel (65) Jobbegyenes (1767) Gasztronómia (539) Tereb (140) Egészség (50) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1450) Irodalmi kávéház (486) Politika (1571)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>