Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
A Brexit atyja Mr. Facebook ellen

A Brexit atyja Mr. Facebook ellen

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Cukorhegy Úr elgondolkodhatna azon, vajon nem egy digitális szörnyet alkotott-e véletlenül, amit volt olyan kedves rászabadítani a világra?

Két és fél órán keresztül faggatták Mr. Facebookot, azaz Mark Zuckerberget az Európa Parlamentben. A meghallgatás látványos show-elemmel gazdagodott a magyarok által „ordítozós” képviselőként emlegetett Guy Verhofstadt (a Liberálisok és Demokraták Európai Szövetsége elnöke) és Nigel Farage (az euroszkeptikus Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája elnöke) felszólalásának köszönhetően.

A kissé megszeppent Zuckerberget nem kímélte kérdéseivel sem az egykori belga miniszterelnök, sem pedig a Brexit atyja, Mr. Facebook pedig több kérdésre kitérő választ adott, vagy egyáltalán nem felelt. Verhofstadt szerint egyébként Cukorhegy Úr elgondolkodhatna azon, vajon nem egy digitális szörnyet alkotott-e véletlenül, amit volt olyan kedves rászabadítani a világra?

A szókimondó képviselőként ismert Nigel Farage már a meghallgatás előtt jelezte a Twitteren, hogy politikai részrehajlással fogja vádolni Zuckerberget, a posztolt fotón a saját Facebook-oldalának elérései látszanak hónapokra lebontva, amelyek az álhírek terjedése ellen tett intézkedések óta láthatóan csökkentek.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy mióta idén januárban megváltoztatták az algoritmust, jelentősen csökkent az olyan oldalak elérése, amelyek jobboldali véleményeket közvetítenek” – mondta Farage, hozzátéve: ez azért különös, mert Zuckerberg állandóan azt hangoztatja, hogy a Facebook egy minden véleményre nyitott platform.

„Az érdekel engem, hogy ki dönti el, mi a helyes, és mi nem. Kik ezek a valóságot ellenőrző harmadik felek? Miért nincs átláthatóság ebben az ügyben?„- tette fel a felhasználók által is oly gyakran emlegetett kérdéseket Farage. Majd közölte, hogy alkotmánymódosításra van szükség a közösségi médiában, hogy megvédjük a szólásszabadságot.

Zuckerberg érdemi válaszokkal nem igazán állt elő, viszont egy zseniális önpromót azért láthattunk tőle, mert az tényleg klassz és utánozhatatlan, hogy vannak betanított mesterséges intelligenciáik, amivel a sértő tartalmakat tudják kiszűrni.

Az pedig, hogy miért is sunnyogta el a cikkek valóságtartalmát ellenőrző munkatársakra utaló kérdések megválaszolását, elgondolkodtató lehet – és nem csak a parlamenti képviselők számára.

Jurák Kata - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2823) Vetítő (30) Autómánia (61) Történelem (18) Politika (1582) Mondom a magamét (7708) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Heti lámpás (322) Nagyvilág (1310) Gazdaság (713) Sport (729) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>