Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
Bayer Zsolt: Meghekkelt katolicizmus, meghekkelt egyház

Bayer Zsolt: Meghekkelt katolicizmus, meghekkelt egyház

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Megdöbbentő írásokat olvashatnak itt mindjárt.
 És ezek az írások Ferenc pápáról es a vatikáni politikáról is szólnak. A kéz pedig ökölbe szorul. És ezen nem segít egyetlen farizeus "keresztény értelmiségi" nyílt levele, és akárhány farizeus, migránssimogató püspök szelídnek és aggódónak tűnő rosszallása sem. 
Olvassanak és gondolkodjanak!

]]>Migránsok Európába "taxiztatásával" vádolják Ferenc pápa barátjának segélyszervezetét]]>

A bejegyzésünkével azonos címmel megjelent cikkében a katolikus Crux magazin ]]>kritikusan ír]]> azokról a "nacionalista" és "bevándorlásellenes" oldalakról, akik migránsok Európába "taxiztatásával" vádolják a spanyol Proactiva Open Arms (POA) nevű NGO-t, amelyet a Ferenc pápa barátjaként és tanácsadójaként ismert Oscar Camps alapított és vezet.

A Szentatya és Camps eziádig két hivatalos konzultációt tartottak a migráció témájában. A második találkozójukra április 22-én került sor, épp akkor, amikor az olasz média tényfeltáró cikkeket kezdett közölni az NGO-k kétes szerepéről a migráció elősegítésében. Camps a találkozó után azt nyilatkozta, hogy Ferenc pápa a világ egyetlen vezetője, aki a szívén viseli a migráció ügyét. A Crux ennek kapcsán viszont arra is emlékeztetett, hogy a pápa a spanyol El País lapnak adott januári nyilatkozatában azt is leszögezte, hogy "minden országnak joga van kontrollálni a határait".

Camps volt az a személy is, aki a Szentatyának egy mentőmellényt ajándékozott, amit állítása szerint egy olyan szír kislány viselt, aki nem élte túl az átkelést a Földközi-tengeren. A mentőmellényt a pápa egy 2016-os audiencián mutatta be (lásd a felső képet), amin négyszáz, migráns családból származó gyermeket látott vendégül.

Camps most azokkal a vádakkal szemben védi a szervezetét, amik szerint a migránsok segítéséért kapott EU-s pénzekért cserébe szándékosan növelik az Európába bevándorlók számát, veszélyes tengeri utakra bátorítva a migránsokat, megbízhatatlan minőségű csónakokban.

A vádak szerint a POA Líbia partjainak közvetlen közeléből szállít migránsokat Olaszországba, a segélyhajók partközelsége miatt pedig az észak-afrikai embercsempészek könnyebben rá tudják venni áldozataikat az elindulásra, még rosszabb minőségű csónakokban. A kritikusok szerint a migránssegítő szervezetek eurómilliókat kapnak az emberek szállításáért az Európai Uniótól és a támogatóiktól.

 

A vádak apropóját az adta, hogy kikerültek az internetre a spanyol POA hajóinak július 25-ei (állítólagos) GPS pozíciói, amik azt mutatták, hogy a segélyszervezet hajói mindössze egy tengeri mérföldre közelítették meg Líbia partjait. A segélyszervezetek hajói a hatályos nemzetközi jogszabályok értelmében nem mehetnek a líbiai partokhoz ilyen közel, mivel ez kívül esik már a nemzetközi vizeken, ahol jogszerűen működhetnek.

Oscar Camps ]]>a Twitter oldalán azzal reagált]]> a közzétett GPS térképekre, hogy a POA hajóinak "AIS jeleit meghekkelték, hogy azt mutathassák, hogy a líbiai vizeken vagyunk"(az AIS a hajók automata pozíciófigyelő rendszere, amit a hajók ütközéseinek elkerülésére működtetnek). Mint írta, a POA hajói az olasz partiőrségnek kétóránként jelentést adnak a pozícióikról, és e jelentésekben nincs nyoma annak, hogy a hajók a líbiai partokhoz tiltott közelségbe mentek volna.

Jóllehet nem világos, hogy e konkrét ügyben kinek van igaza, a Crux magazinnak adott ]]>májusi interjújában]]> Mario Marazziti, az olasz képviselőház szociális ügyekért felelős bizottságának elnöke és a (migránsok segítésében különösen aktív) Sant’Egidio (Szent Egyed) katolikus közösség korábbi szóvivője implicite megerősítette az NGO-k tiltott vizeken való működését. Marazziti akkor az NGO-k védelmében azt nyilatkozta: "Ha az NGO-k nem mennének a líbiai partok melletti 12 mérföldes sávba, hanem megállnának 30 mérföldnyire, úgy 600 tengeri négyzetmérföld maradna ellenőrizetlenül, és még több lenne az áldozatok száma. Ez matematika. Csak itt emberéletekről van szó."

A POA-val kapcsolatos friss vádak kapcsán két prominens olasz katolikus médium is a szervezet védelmére sietett. A Vatikán hivatalos napilapja, a L’Osservatore Romano a POA-t vádlókat bírálta, kijelentve, hogy ők "a migránsok életével" játszanak. Az olasz püspöki konferencia napilapja, az Avvenire, eközben egy szerkesztői kommentárban érvelt amellett, hogy az NGO-k működése "embertpróbáló és jó", és hogy "nem maradhatunk semlegesek és közömbösek olyan törekvésekkel szemben, amikkel lejáratják a jóhírüket".

Az olasz kormány jelenleg is dolgozik a Földközi-tengeren embermentéssel foglalkozó NGO-k működésének szabályozásán. A kormány a tevékenységben érintett kilenc szervezettől egy szabályozáscsomag aláírását kérte; ezek a szervezetek a Doctors Without Borders, a Moas, az SOS Méditerranée, a Sea Watch, a Sea Eye, a Proactiva Open Arms, a LifeBoat, a Jugend Rettet, és a Save the Children.

A július 26-án bemutatott szabályozáscsomag 13 pontot tartalmaz. Az aláírás határidejének a kormány július 31-ét jelölte meg. A csomag legvitatottabb pontjai ezek:
- a hajóknak tilos megközelítenie a líbiai partokat, "a szélsőséges és azonnali veszély eseteit kivéve";
- a hajók jeladórendszerét kötelező folyamatosan működtetni;
- tilos a vízből kimentett embereket más hajókra átengedni;
- a szervezeteknek kötelező megjelölnie az őket támogató forrásokat;
- a hajóknak kötelező a fedélzetre engednie a törvényes hatóságokat, hogy rutinellenőrzéseket végezhessenek.
Azok a szervezetek, akik megtagadják az új szabályok aláírását, azt kockáztatják, hogy az olasz hatóságok megtagadhatják tőlük az olaszországi kikötők használatát.

A kormány július 28-án arra kérte az NGO-kat, hogy nyújtsák be a módosító javaslataikat a szabályozáscsomaggal kapcsolatban. Az NGO-k a javaslataikban leginkább azt a pontot támadták, hogy az olasz hatóságok rutinellenőrzéseket végezhessenek a hajóik fedélzetén. Az olasz belügyminisztérium ugyanakkor közleményben méltatta az NGO-kkal közös munkát, azt állítva, hogy "fontos előrelépések történtek", az NGO-kkal történt találkozók pedig "az együttműködés és megértés" légkörében zajlottak.

A POA a saját közlése szerint mindeközben 13 holttestet talált a tengeren július 25-én, Líbia partjaitól nem messze. Camps a Twitter oldalán azt írta, "több várandós nő és anya volt közöttük". Az eset kapcsán Camps azon méltatlankodott, hogy "úgy látszik, mi vagyunk az egyetlenek, akiktől megkövetelik a szabályok betartását".

A migráció kérdésében az olasz egyház zavarodottságát jelzi az a vita is, ami a bevándorláspárti Emma Bonino 26-án ]]>egy katolikus templomban tartott előadása kapcsán]]> lángolt fel Olaszországban. A liberális Radikális Párt politikusnője, Soros György Open Society Foundations alapítványának vezetőségi tagja azt mondta: "nincs más választásunk", mint az illegális bevándorlók befogadása, "hacsak nem akarjuk mindannyiukat a Földközi-tengerbe fojtani". A rendezvényen az előadást szponzoráló helyi Caritas képviselője, Giovanni Perini atya azzal vádolta a bevándorlás miatt aggódókat, hogy az emberkereskedelmet, a bűnözést, és a kizsákmányolást segítik elő.

A "nincs más választásunk" és az érzelmi letaglózásra épülő retorikák Olaszországban egyelőre ]]>hatékonyan gátolni látszanak]]> a megfontolt, érdemi vitát a kérdésben, a szekuláris és az egyházi fórumokon egyaránt.

]]>http://katolikusvalasz.blog.hu/2017/07/31/migransok_europaba_taxiztatasa...]]>


 

]]>Vállalhatatlan politikus mondott kortesbeszédet egy olasz katolikus templomban]]>

A tiltakozó katolikusokat kidobták, elhallgattatták, zaklatták

Az erőteljes tiltakozások ellenére a helyi Caritas iroda szervezésében ]]>tarthatott beszédet]]> egy olasz katolikus templomban a bevándorlás témájáról Emma Bonino, egykori illegális abortuszdoktor, az ultraliberális Radikális Párt politikusa, Olaszország korábbi külügyminisztere. A politikai rendezvényt a templomban a plébános engedélyezte, az egyházmegye püspökének hallgatólagos beleegyezésével.

Valószínűleg nem független ettől, hogy Bonino Ferenc pápa személyes pártfogoltja; a Szentatya nem kis meghökkenést keltett, amikor ]]>egy 2016 elején adott interjújában]]> a politikusnőt egyenesen "a[z olasz] nemzet elfelejtett nagyjai" egyikének titulálta.

Minden tiltakozás ellenére Olaszország egyik leghírhedtebb abortuszdoktora és abortuszpárti politikusa beszédet tarthatott szerdán egy olaszországi katolikus templomban. Az életvédő katolikusokat a templomból kizárták, a bent szót emelőket elhallgattatták és kikísérték.

Emma Bonino a bevándorlás kérdéséről tartott politikai előadást egy július 26-án, Szent Anna és Szent Joachim ünnepén tartott rendezvény keretében. A beszéde helyszínéül San Rocco di Cossato város San Defendente templomában került sor, az észak-olaszországi Biella egyházmegyében.

A templomot a kortesbeszéd helyszínéül a templom plébánosa, Mario Marchiori atya ajánlotta fel, annak ellenére, hogy katolikus hívek nemcsak Olaszországban, de világszerte kifejezték tiltakozásukat ez ellen, helyi katolikusok pedig ülődemonstrációt is beígértek, hogy a templomba bejutást megakadályozzák. A rendezvényt az olasz Caritas (a katolikus egyház segélyszervezetének) helyi irodája szervezte.

Bonino, aki a migránsokkal szemben a teljesen nyitott határok politikáját képviseli, arra használta a beszédét, hogy Olaszország 2002-ben szigorított bevándorlási törvényeinek liberalizálását népszerűsítse. Az elmúlt három évben Olaszországba több, mint félmillió migráns érkezett, komoly próbatétel elé állítva az állami szerveket, és heves vitákat indítva arról, hány migránst képes a olasz állam fogadni egyáltalán.

Az olasz szélsőbaloldali ]]>Emma Bonino]]> 2013 és 2014 között volt Olaszország külügyminisztere. Huszonhét évesen illegális abortusza volt, majd a '70-es években alapítója és működtetője volt a ]]>Sterilizáció és Abortusz Információs Központ]]> nevű intézménynek, amelyben tömegével végeztek illegális abortuszokat. Az egykori abortuszdoktor Bonino saját bevallása szerint 10 141 illegális abortuszt végeztek el a központban, többek közt egy kerékpárpumpából improvizált eszközzel, amit Bonino riportereknek szívesen mutogatott. A törvénytelen abortuszokért végül bíróság elé állították.

Mindössze néhány napot kellett börtönben töltenie. Szabadulása után Bonino politikai pályára állt, hogy szabad abortuszhozzáférésért küzdjön. Abortuszkérdésben egészen szélsőséges szabályozást követelt: el kívánta venni annak törvényileg garantált szabadságát is, hogy orvosok lelkiismereti okokra hivatkozva az abortuszokban való részvételt visszautasíthassák. Az évek során Bonino hírhedtté vált arról is, hogy a liberális Radikális Párt politikusaként nemcsak az abortuszok, de a kábítószerfogyasztás és a szexuális devianciák szabadságáért is küzdött.

Bonino ma Soros György Open Society Foundations alapítványának ]]>vezetőségi tagjaként]]> küzd az Európába történő szabad bevándorlásért. Szerdai előadását a migráció támogatásának népszerűsítéséért is ilyen minőségében tartotta meg.

Az előadásról

A rendezvényen Bonino azt mondta, azért vállalta el, hogy katolikus közönségnek tartson előadást, "mert gyakorló katolikus családból származom, de olyanból, amelyik megtanított arra, hogy tiszteljem mások véleményét".

Az előadását azzal folytatta, hogy a Föld már túlnépesedett, "az afrikai szegénység miatt, ahol azért vállalnak gyermekeket, mert szegények", miközben Olaszország "demográfiai hanyatlás" elé néz. Bár az előadás témája ezúttal nem ez volt, ismert, hogy a "túlnépesedés" miatt Bonino a nők sterilizációját és aktív fogamzásgátlását népszerűsíti.

A túlnépesedésről szóló okfejtését az üzleti vállalkozóként és életvédő aktivistaként dolgozó Alberto Cerutti szakította meg. "Mindössze azt mondtam hangosan, hogy az abortuszokkal kapcsolatos politikája révén ő egyike azoknak, akik felelősek a demográfiai hanyatlásért." - mondta Cerutti ]]>egy interjúban]]>. Majd hozzátette: "Ezen a ponton azonban erővel kituszkoltak a templomból."

Cerutti azt mondta, felbőszítette, hogy az előzetes tiltakozások ellenére mégis megvalósult a rendezvény, amit szerinte arra használtak, hogy az olasz Radikális Párt "propagandáját" népszerűsítsék vele. Mint mondta, ami történt "nem katolikusok közötti háború, hanem a hívők és szekularisták összecsapása", aminek "el kellene gondolkodtatnia" mindenkit.

A rendezvényen két másik katolikus, a nőgyógyászként dolgozó Leandro Aletti, és az Ora et Labora katolikus életvédő csoport képviselője, Giorgo Celsi is felszólaltak. Az ő felszólalásaikat több résztvevő hangos fújjolással és füttyögéssel némította el. A közönség soraiban több ismert radikális helyet foglalt, köztük Silvio Viale is, aki az RU486 abortusztabletta olaszországi legalizálásának élharcosaként vált ismertté.

Mindeközben az olasz rendőrség egy tiltakozó csoportot vont kérdőre a templomon kívül, akik a tiltakozásukat mindössze a rózsafüzér közös imádkozásával fejezték ki a templom előtt. Az imádkozókat a rendőrök egyesével igazoltatták. Aletti ugyanakkor elmondta: a rendőrök egy része nyíltan a tiltakozók mellé állt. A rendezők az előadás alatt a templom ajtóit zárva tartották, gondoskodva arról, hogy kintről a rózsafüzér imádság hangja se szűrődhessen be.

A La Nuova Bussola Quotidiana olasz napilap ]]>beszámolója szerint]]> Aletti a felszólalásában azt fejtette ki Boninonak, hogy "abszurd" hallani a bevándorlás melletti érveket "egy olyan személytől, aki eközben a gyermekeinket nem fogadja el". Bonino azt válaszolta, hogy ezek régi érvek, amik "nem félemlítik meg" őt. "Továbbra is az egyéni szabadság elkötelezettje vagyok, senki nem mondhatja meg, mit tegyél, ezt mindenki maga döntheti el" - mondta a politikusnő (természetesen rejtély, hogy ilyen alapállással miért tette meg az abortuszpolitikája egyik alapelemének, hogy egyetlen orvos se dönthet egy abortusz visszautasítása mellett).

Bonino azzal folytatta, hogy "nincs más választásunk", mint az illegális bevándorlók befogadása, "hacsak nem akarjuk mindannyiukat a Földközi-tengerbe fojtani".

A helyi Caritas iroda vezetője, Giovanni Perini atya a találkozón Bonino védelmében szólalt fel, a migránsok befogadása kapcsán úgy nyilatkozva, hogy "nincs jogunk mások életét megnehezíteni". A pap azzal vádolta mindazokat, akik a bevándorlás miatt aggódnak, hogy az emberkereskedelmet, a bűnözést, és a kizsákmányolást segítik elő.

Hamis párbeszéd, hamis béke

A templom plébánosa, Marchiori atya sem először kerül viták kereszttüzébe: a templomába kétszer is meghívta előadni a szabad eutanáziáért kampányoló Beppino Englarot. Bonino meghívásával szemben az egyházmegye püspöke, Gabriele Mana, a hallgatást választotta. Jóllehet a katolikus hívek felhívták a püspök figyelmét a rendezvényre, és e hívek közül többen nyilvánosságra is hozták, hogy a püspök a rendezvény megtartásával nem értett egyet, ugyane beszámolók szerint a püspök azt a választ adta, hogy "nem akar egyik oldal mellé sem állni". A püspök természetesen annak megakadályozásáért sem tett semmit, hogy az eseményt a helyi Caritas szponzorálja.

Arról, hogy a botrány nyilvánvaló súlyossága ellenére miért van annak ilyen furcsa fogadtatása az Egyházban, Benedetta Frigerio olasz katolikus újságírónő és bioetika szakértő ]]>nyilatkozott]]> a National Catholic Registernek. Frigerio szerint az egyházi hierarchia "nagyon össze van zavarodva", a hívek pedig ennek nyomán "maguk is zavarodottá válnak". Mint mondta, sokan "elveszettnek érzik magukat, nincs vezetőjük, ezért nem cselekednek, és nem tudják, mit tegyenek". Azok, akik küzdenek, kevesen vannak, és szét vannak szóródva az országban, ezért kicsi a hatásuk - mondta az újságírónő.

Frigerio elmondta: botrányosnak tartja, hogy azokat a katolikusokat, akik Bonino ellen tiltakoztak, muszlim terrorista csoportokhoz hasonlították, azzal vádolva őket, hogy a békés együttélést veszélyeztetik. Szerinte ez a fellépés (Bonino mellett és a tiltakozók ellen) "a hit ellen van, Jézus Krisztus ellen van. Nem vagyunk képesek többé küzdeni Őérte. Nem vagyunk képesek a vállainkra venni az ellenségeink gyűlöletét, hanem azt mondják nekünk, hogy legyünk inkább 'békességben', hogy higgyük azt, hogy jók vagyunk, hogy önmagunkért szeretnek minket, miközben nem vagyunk képesek szenvedést vállalni már [a hitünkért]."

Aletti közben arra emlékeztetett, hogy Boldog VI. Pál pápa már 1977-ben figyelmeztetett, hogy hamarosan a jóságnak és békességnek ez a hamis gondolata fog az Egyházban "a legerősebbé válni. De nem képviseli majd az Egyház gondolkodását. Meg kell maradnia egy kicsi nyájnak, nem számít, milyen kicsi lesz is az."

]]>http://katolikusvalasz.blog.hu/2017/07/31/vallalhatatlan_politikus_mondo...]]>

Nos, igen. Az a helyzet, hogy nem Ferenc pápa barátjának és tanácsadójának migránstaxiztató hajóit hekkelik meg. Hanem Európát és az egyetemes katolicizmust hekkelik meg éppen, a pápa és barátai hathatós közreműködésével.

A normális püspökök és a hívek pedig lázadoznak ezen gazemberség ellen. Remélhetőleg sikerrel.

Remélhetőleg ezt a pápát el fogják mozdítani a helyéről.

A farizeusok meg nekiállhatnak őrjöngeni ezen írások és kommentárok miatt is. "Keresztény értelmiségiek" meg írhatnak nyílt leveleket. Mit sem számít. Ideje, hogy a pápa kérjen bocsánatot Európától es a katolikusoktól, majd lemondjon.

Aztán a templomokat is el kehet kezdeni megtisztítani az NGO-óktól, elmebeteg liberális gazemberektől, Soros fizetett ügynökeitől.

Bayer Zsolt 

Forrás: Bádog - ]]>Bayer Zsolt blogja]]>

 

Hozzászólások

Béla
2017-08-02 08:23
Bátor, derék beszéd, igaz írás. Bayer jó..

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Vetítő (30) Mozaik (83) Jobbegyenes (2682) Flag gondolja (34) Politika (1581) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Történelem (16) Mondom a magamét (7100) Egészség (50) Irodalmi kávéház (529) Belföld (10) Heti lámpás (276) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Tereb (145) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Gazdaság (689)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>