Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
A Kalergi-terv

A Kalergi-terv

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hatalmas titokra derült fény! - Olvassák!

Az teszi különösen időszerűvé, hogy Európa mai vezetői szemlátomást a Kalergi által felvázolt egyetlen államba szervezett Európa terv szerint próbálják átrendezni a kontinens etnikai összetételét, és az Európai Egyesült Államokat létrehozni, figyelmen kívül hagyva jóformán minden gazdasági, kulturális, pénzügyi és civilizatórikus fejlettségbeli különbséget. A magyarul eddig még meg nem jelent kulcsfontosságú történelmi dokumentumot Maleczki József, Szakács Árpád és Tóth Gy. László bevezető tanulmányaival adja közre.

A kevert népességű Európa gondolatát nyilvános programként Coudenhove-Kalergi gróf fogalmazta meg az 1925-ben megjelent „Gyakorlati idealizmus” című kötetében. Tervei szerint Európa egyetlen államba szervezve, népeit sötét bőrű ázsiai és afrikai keveredéssel összeolvasztva, nem maradhat tovább fehér bőrű népek otthona, ekként véve elejét annak, hogy itt még egyszer nemzetállamok jöhessenek létre.

A könyvet az teszi különösen időszerűvé, hogy Európa mai vezetői szemlátomást a Kalergi által felvázolt terv szerint próbálják átrendezni a kontinens etnikai összetételét és az Európai Egyesült Államokat létrehozni, figyelmen kívül hagyva jóformán minden gazdasági, kulturális, pénzügyi és civilizatórikus fejlettségbeli különbséget.

A Kalergi-tervként emlegetett program még soha nem jelent meg magyarul!

A kulcsfontosságú történelmi dokumentumot Maleczki József, Szakács Árpád és Tóth Gy. László bevezető tanulmányaival adjuk közre...

*

Richard Nikolaus Eijiro von Coudenhove-Kalergi gróf (1894–1972). Édesapja diplomata, osztrák gróf, édesanyja egy japán nemesi szamuráj család leszármazottja. A Bécsi Egyetemen tanult filozófiát és történelmet, 1916-ban szerzett doktori címet. Fiatalon csatlakozott a bécsi Humanitas szabadkőműves páholyhoz.1922-ben jelent meg a „Páneurópa – Egy indítvány” című írása, majd ezt követte 1923-ban a „Páneurópa” című kötet, amely megalapozta a mozgalom eszmeiségét.

A Páneurópai Mozgalom célja az Új Világrend létrehozása, melynek vezető állama az Egyesült Államok és a vele szövetséges föderális államok lennének. Kalergi szellemiségét tükrözte Winston Churchill – 1946-ban Zürichben – elmondott beszéde, amelyben egy egyesült Európa létrehozására tett javaslatot. Ő kezdeményezte 1947-ben az Európai Parlamenti Unió létrehozását,..
*
... A lényeg az, hogy „Európát Meg Kell Menteni Egy Végtelenül Káros és Veszélyes Koncepció Érvényre Jutásától...!”
*
]]>Összeesküvések a magyarság ellen]]>
]]>Az utolsó elnök]]>

]]>Kiemelten ajánljuk mellé: ]]>Gerilla 3 - az utolsó csata]]> ]]>A Covid rulett]]> ]]>Acélemberek - Hitler legkeményebb katonái]]> ]]>Magyarország a külföldi tankönyvekben]]> ]]>Mr. Trianon]]> ]]>Szemben a forradalom arcvonalával]]> ]]>Az égő Oroszország]]> ]]>Amikor a káosz ünnepelt]]> ]]>Magyar geopolitika - Ezeréves harc a Kárpát-medencében]]> ]]>Magyar katasztrófa 1918-1919]]> ]]>Önellátás és túlélés]]> ]]>A szeretet mint erő]]> ]]>Ország a pácban]]> ]]>Villanások egy összedőlt világból]]> ]]>Egy összedőlt világ romjain]]> ]]>Az erőszak kora]]> ]]>Feketén, fehéren]]> ]]>A forradalmak kora]]> ]]>Ciano titkos naplója (1939-1943)]]> ]]>

A magyar feltámadás napjai]]>

 

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Gazdaság (704) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Autómánia (61) Mozi világ (440) Életmód (1) Mozaik (83) Tereb (146) Jobbegyenes (2786) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Heti lámpás (312) Történelem (18) Vetítő (30) Egészség (50) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7536) Kultúra (7)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>