Ma 2022 november 27. Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
2c3d61c0e2b2e23ab6040789944be4c7.jpg

Cui prodest?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Gyöngyöspata kapcsán számos cikk jelent meg a hazai sajtóban, természetesen mindenki a saját vérmérséklete szerint ítéli meg az ottani eseményeket. Mielőtt elhamarkodottan, indulatból ítélnénk, nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről, hogy ilyen és ehhez hasonló események kizárólag akkor történnek, amikor jobboldali kormány van Magyarországon.

A címben szereplő latin kifejezést, Seneca, Medea című drámájából ismerjük: cui prodest („No és kinek áll ez érdekében?”). A teljes mondat így hangzik: Cui prōdest scelus, is fecit; azaz: „Akinek jól jött ez a vétek, no éppen az követte el.”

Általában arra szokás célozni az elv említésével, hogy a bűn elkövetője valószínűleg azok között található, akik valamiképpen profitáltak belőle. Az ilyen érdekelt érdekeltsége gyakran nem kapásból nyilvánvaló, netán a vizsgálódok figyelmét direkt terelik el egy bűnbak segítségével. Megítélésem szerint ezt a kérdést szemelőtt tartva szabad véleményt formálnunk a gyöngyöspatai eseményekről.

 

Kinek érdeke Magyarországon zavart kelteni, polgárháborúról, éhség lázadásokról, etnikai tisztogatásról beszélni a lehető legszélesebb plattformokon?

Kinek érdeke teleokádni a nyugati sajtót hamis, hazug, igaztalan vádakkal?

Kinek az érdeke, Önök szerint?

Azt hiszem a választ mindannyian tudjuk. Emlékezzünk vissza a zámolyi eseményekre, emlékezzünk vissza Bácsfi Diannára vagy még korábbra vissza tekintve Szabó Albertre, aki a MIÉP gyűlésen náci karlendítéssel köszöntötte a szinpadról(!) a fotósokat, csak azért, mert le akarták járatni Csurka Istvánt és a MIÉP-et. Provokációk ezek nem mások. Nem szabad felülni nekik, szisztematikusan, okos, felkészült kommunikációval kifogható ezeknek az álszent hazug embereknek a vitorlájából a szél, mégha jelentős esetben nyugatról is fújják.

A Jobbikot egész egyszerűen nem értem. Vagy ennyire buták, hogy nem látják át a dolgokat, vagy pedig részesei ezenek a sötét ügyeknek. Két dolog lehet:  az MSZP és holdudvara használja ki a radikális párt hülyeségét, vagy összefonódás van a háttérben. Az természetes, hogy a Fidesszel szemben markánsan próbálják meg meghatározni magukat, de az ésszerűség határain belül kellene ezt megtenni. A politika nem egyszerű terep, olyan mint egy sakkjátszama, ha nem jársz fejben 3-4 lépéssel az ellenfeled előtt veszíteni fogsz.

Elfogadta a parlament a törvénymódosítást, nem volt más lehetősége. Ha nem teszi provokációk sora követné egymást, így is számos gond, megoldásra váró ügy van hazánkban, amit orvosolni kell, ne kelljen provokációkkal foglalkozni a jövőben. Rendnek kell lenni! Rendet kell tenni! Minden, hangsúlyozom, minden törvénysértést kellő súllyal kell büntetni. Nem érdekes, hogy a mimózalelkű jogvédők, mit prédikálnak, ha cigány a bűnös, ha nem, a törvény szigorának érvényt kell szerezni!

Csépányi Balázs
Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6458) Sport (729) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (516) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Heti lámpás (260) Belföld (8) Tereb (142) Történelem (15) Gazdaság (669) Jobbegyenes (2480) Egészség (50) Életmód (1) Autómánia (61) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1304) Vetítő (30) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>