Ma 2024 július 18. Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.
ebb684b1ff13d08755f5380ef3f15298.jpg

Családi körben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bizonyára sokan emlékeznek a Családi kör című műsorra, amely a szocialista erkölcsök szemelőt tartása mellett próbálta meg bemutatni a gyermeknevelés sarkalatos pontjait. A különböző élethelyzeteket bemutató kisfilmeket szakértői elemzés, majd véleménycsere zárta. Ennek a műsornak volt állandó vendége a híres gyermekpszichológus Dr. Ranschburg Jenő.

Magam is élvezettel hallgattam, persze még gyermekfejjel az okfejtéseit, gondolatait. Azóta eltelt jó pár év, s bevallom nem igazán hallottam a doktorúrról.

Nos, most hallatott magáról.

A Figyelő című hetilap terjedelmes interjút közöl vele legfrissebb számában, ]]>A szemét ott ül a Parlamentben ]]>címmel. Ő is csatlakozik az Orbán elleni offenzívához, ezzel nem is lenne probléma, mindenkinek szíve joga, hogy milyen nézeteket vall. De olyan sületlenségeket, meggondolatlanságokat beszél a kandidátus úr, hogy egész egyszerűen nem mehetek el mellette szó nélkül.
 
 
„Amíg ő az ország vezetője, úgy hiszem, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások. Hogy milyen politikai trükköt fog ehhez alkalmazni, nem tudom.”
 
Ezt bírta elmondani ez a tiszteletben megőszült pszichológus ember. Orbán nem adja, majd át a hatalmat, cikkezett, huhogott még 2002-ben a ballib média. Most ide nyúl vissza Ranschburg és ismételten, nyomatékosan mondja, hogy mindenki vésse jól az agyába.
Sötét jövőt, diktatórikus rendszert és a demokrácia halálát vizionálja, sápadt, szomorú gondterhes arckifejezéssel. Ő a liberális értelmiség tagja fél, retteg a diktatúrától, a cenzúrától. Kesereg egy hirdetésekkel teletömött mesterségesen felpumpált, egyébként gazdasági hetilap hasábjain. Röhej!
Hol volt Ranschburg 2006-ban amikor ártatlan embereket vertek, rúgtak maszkos rendőrök a demokrácia nevében? S egyébként miért nem jelent meg üres címlappal, például az ÉS, akkor? Akkor nem féltette a demokráciát?
NEM!
Kedves barátaim, itt másról van szó. Megijedtek a baloldali, liberális véleményformálók, hogy a kiváltságos helyzetük nincs többé. Más is elmondhatja a véleményét nem csak ők. Hozzászoktak, hiszen a legtöbbjük, mint Ranschburg is, elismert, megbecsült ember volt a rendszerváltás előtt is ugyanúgy, mint utána.
 
Ez az összefonódás valóban egy nagy-nagy liberális családként működött, akik most összezárnak, idegesek és előre megfontolt leosztott lapok, forgatókönyvek alapján felváltva jelentkeznek a demokráciát féltő, Orbán diktatúrát jövendölő felvetéseikkel. S ehhez az ő általuk elnyomottnak, szájkosarat kapottnak bélyegzett magyar média tartja a mikrofont. Csak remélhetjük, hogy ez is változni fog és ezek a gondolatok, valóban csak a liberális családi körben maradnak majd, s nem szökkennek szárba az emberek fejében.
 
Csépányi Balázs
Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Kultúra (9) Tv fotel (65) Belföld (11) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Tereb (146) Politika (1582) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Gazdaság (713) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Mondom a magamét (7719) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2825) Heti lámpás (322) Sport (729) Mozaik (83) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>