Ma 2023 június 04. Bulcsú napja van. Holnap Fatime napja lesz.
Váratlan, alattomos támadás ért minket, magyarokat

Váratlan, alattomos támadás ért minket, magyarokat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ebből elég volt!

Felhévizy Félix nagyon szeret olvasni. Különösen kedveli azokat az írásokat, publikációkat, amelyek a magyarsággal, magyarokkal kapcsolatosak. Sajnos legutóbbi olvasmányélménye meglehetősen felizgatta, mert olyan dolgokra bukkant, amelyek nem fedték a valóságot. Történt pedig, hogy a hírlapíró úgy döntött, negatív előérzete ellenére, hogy elolvassa az Országút folyóirat friss számában (I. évf. 22. szám.) található interjút, amely Catherine Horel francia történésszel, a Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont (CNRS) kutatásvezetőjével készült.

A beszélgetés alapfelütése az a magyarokban valóban létező attitűd, mely szerint Trianonért részben a franciák a felelősek. Ezen gondolat mentén indul el és halad a beszélgetés a történész asszonnyal, aki először megfutja a szokásos tiszteletköröket, majd hirtelen belecsap a lecsóba.

A következőképpen fogalmaz Catherine asszony:
„(…) A médiában véget kell vetni a Romániában és Szlovákiában élő magyarok helyzete túldramatizálásának. Ez ugyanis nem felel meg a valóságnak. Gyakran járok e két országban. Számos magyar világosan elmondja, elege van abból, hogy Budapest politikai eszközként használja őket. (…)
Na ezek a mondatok verték ki a biztosítékot Felhévizynél.

– Valamilyen más, alternatív valóságban élhet a párizsi Panthéon-Sorbonne Egyetem nagytiszteletű tanára, aki ráadásul a lapban található névjegye szerint Magyarország történetének elismert szakértője – gondolta izgatottan a hírlapíró, hiszen ő bármikor ellátogatott Erdélybe a barátaihoz, pont az ellenkezőjét hallotta. Nagyon is megvannak elégedve az anyaország döntéseivel és a határon túli magyarok irányába mutató, féltő gondoskodással. Úgy fogalmaznak, hogy soha nem törődtek velük ennyit, nem támogatták őket ilyen mértékben, mint amióta ez a kormány regnál Magyarországon. Ezzel ellentétben a román és a szlovák állam intézkedéseivel közel sincsenek ennyire kibékülve.

– Felmerül a kérdés, hogy Catherine Horel asszony vajon kikkel beszélhetett, akik az általa elmondottakat prezentálták neki. Erős a gyanúm, hogy senkivel. Megvan erre a magyarázat és az ok is. De nem lehet ám minket magyarokat csak úgy eltüntetni, beolvasztani, ezer év alatt sem sikerült, most sem fog – perlekedett magában Felhévizy, majd óvatosan letörölte az éjjeliszekrényén lévő, barátja által faragott gyönyörű szép, kicsiny székely kaput, és közben végtelen nyugalom szállt a lelkére.

Felhévizy Félix

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (6848) Kultúra (6) Tv fotel (65) Politika (1581) Heti lámpás (264) Sport (729) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Autómánia (61) Gazdaság (681) Gasztronómia (539) Tereb (142) Történelem (15) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (521) Nagyvilág (1306) Mozaik (83) Jobbegyenes (2623) Belföld (9) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>