Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
3a38a65a09b32ad1aaf30cbf7edcba08.jpg

Gasztrobloggerekkel- Adventtől, Karácsonyig XXXI. Francia almatorta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók:

·      7,5 dkg puha vaj
·      15 dkg cukor
·      2 cs. vaníliás cukor
·      csipet só
·      4 tojás
·      10 dkg liszt
·      5 dkg étkezési keményítő
·      1 tk. sütőpor
·      őrölt fahéj
·      75 dkg savanykás alma
·      1,5 dl tejföl
·      1 ek. porcukor

A puha vajat kikeverjük 10 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, csipet sóval. Egyesével hozzáadunk 2 egész tojást, majd apránként a liszt-keményítő-sütőpor keverékét. Egyneművé kavarjuk, egy kenhető, lágy masszát kapunk.
 


Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába kenjük. Tetejét megrakjuk meghámozott, cikkekre vágott almával, s 180 fokra melegített sütőben 30-35 percig sütjük.

A tejfölt összekeverjük a maradék 5 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 2 tojással és kevés fahéjjal.

A félig sült süteményt meghintjük fahéjjal. Ráöntjük a tejfölös keveréket, és további 25 percig sütjük.

A már kihűlt torta meghinthető porcukorral!

Chef Viki
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7501) Jobbegyenes (2778) Autómánia (61) Heti lámpás (310) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (17) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Vetítő (30) Életmód (1) Kultúra (6) Politika (1582) Tereb (146) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Sport (729) Gazdaság (702) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>