Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
81a9339a75b0b6ee8d44b9acac94984a.jpg

Főszerepben a spenót: Spenótos-szalonnás penne

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szerintem a spenóthoz is fel kell nőni... A spenóttal a gyerekeket szokták ijesztgetni, meg egyél belőle, hogy nagyra nőj és erős legyél... Egy tányérnyi irdatlan zöld pempőtől... Egy gyerek sem veszi be ezt a szöveget :-) 

A "klasszik" paradicsomos szósz helyett itt egy selymes tejszínes-spenótos mártás, s hogy laktató is legyen, kevés sült szalonna és reszelt sajt került a tetejére.

Spenótos-szalonnás penne


Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 45 dkg fagyasztott spenót
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 20 dkg nagyon húsos főtt császárszalonna
  • reszelt sajt

A tésztát sós-olajos, lobogó vízben kifőzzük.

Míg fő, elkészítjük a mártást - pofonegyszerűen. A spenótot fagyott állapotban lábasba csúsztatjuk, gyenge tűzön kiolvasztjuk. Fűszerezzük, hozzázúzzuk a fokhagymát, felöntjük tejszínnel, s simára forraljuk. Ennyi. Semmi kötőanyag, semmi sűrítés!

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, minimális olajat aláöntve pirosra sütjük.

A kisült zsiradékot a tésztára öntjük, átforgatjuk - nehogy már veszendőbe menjen!

A tésztára kanalazunk a tejszínes spenótból, megszórjuk szalonnacsíkokkal és meghintjük reszelt sajttal.

Finom ebéd percek alatt!

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 



 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Történelem (18) Nézőpont (1) Mozaik (83) Kultúra (7) Mondom a magamét (7546) Mozi világ (440) Életmód (1) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Jobbegyenes (2789) Heti lámpás (312) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Autómánia (61) Belföld (10) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Gazdaság (705) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>