Ma 2021 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
e14dc55ca8f4cf1de48eb4022e1bd805.jpg

Flag – gasztro magazin: Kapros-juhtúrós csöröge

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sós juhtúró, kapor a csörögében, melyet mártogassunk utána fokhagymás tejfölbe! 1-1 falat mennyország :-)

Hozzávalók:

  • 3 tojás sárgája
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 tk cukor
  • 1 ek kapor (most szárított)
  • fél tk só
  • tej, amennyit felvesz
  • sütéshez olaj
  • tálaláshoz tejföl, fokhagyma
 
 
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Nekem nem állt össze, ezért némi tejet adtam hozzá.

Pihentetjük 1 órácskát, majd 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk, melyet aztán éles késsel vagy derelyemetszővel kb. 15 cm széles csíkokra vágjuk.

Mire rájöttem a formázásra... Sosem sütöttem még, mint mondtam :-)

A csíkokból rombuszokat vágtam, közepüket éles késsel bevágtam. Mint egy Renault embléma :-) Egyik csücskét átfordítottam a vágáson, így keletkezett a képen látható alakzat.

Olajat forrósítunk, és percek alatt aranyszínűre sütjük a csörögéket. Törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük.

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Mozaik (83) Jobbegyenes (2025) Sport (729) Gazdaság (657) Életmód (1) Flag gondolja (33) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Történelem (14) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1454) Kultúra (6) Politika (1578) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Tereb (140) Mondom a magamét (5292)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>