Ma 2020 december 01. Elza napja van. Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
1c47a292845ca5f79e8fc027ab1ea273.jpg

3 menü szilveszterre

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szilveszterre ajánlunk három, más-más kategóriájú menüt – lesz egy ínyenc, egy spórolós és gyors változatunk, legyen szó bármilyen kívánalomról!

Spórolós

Ha ezúttal takarékosra vesszük a figurát, akkor sincs ok elkeseredésre: mint tudjuk, kevés pénzből is lehet finomat! A lencsesaláta, a főtt virsli és a sajtos pogácsa széles körben nagy népszerűségnek örvendenek, így bátran készíthetünk belőlük nagy adagot. Kis kreativitás, ráadásul a gyerekek is imádni fogják: a fasírt süni némi macerával jár ugyan, de garantáltan mosolyra fakasztja az asztal körül legyeskedőket.

Virslis copfok recept

Szerintem nagyon ötletes, és a tésztája is finom, puha, a virslivel pedig tökéletes az összhatás.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

  • 2,4 dl tej
  • 1 tk só
  • 0,85 dl olaj
  • 1 ]]>tojás]]>
  • 43 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 cs szárított élesztő

Egyéb:

  • 6 db ]]>virsli]]> karikákra vágva
  • 1 tojás

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben megdagasztjuk a kenyérsütőgépben.
  2. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd nyolc egyenlő részre osztjuk. Ezeket további három részre osztjuk.
  3. A tésztákat összefonjuk, közben a fonatokba virsli karikákat teszünk.
  4. A copfokat megkenjük tojással.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük ők.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft

Ínyenc

Mihez kezdjünk akkor, ha minden tudomásunk szerint kifinomult ízléssel megáldott vendégek, esetleg kollégák érkeznek látogatóba, akiket mindenképpen szeretnénk lenyűgözni a szakácsművészetünkkel? Ha ezúttal megadjuk a módját, ne habozzunk tanúbizonyságot tenni remek ízlésünkről: jöhet az érlelt lazac, a gravlax, szerezzünk be kaviárt számos tálalási tippet kínálunk hozzájuk. És hogy elkerüljük a sótúladagolást, süssünk magunk chipset, tökéletes ropogtatnivaló más falatkák mellett!

Gravlax recept

Tradicionális svéd étel: a friss lazacot sóban-cukorban érlelik néhány napon át, mikor tálalásra kész, mustáros szósszal kínálják a hajszálvékonyra szelt nyers halat. Isteni. Elsősorban vendégváró falatként, vagy előételként tudom elképzelni, de férjem bizonyította, hogy vacsoraként is be lehet belőle lakmározni.

hozzávalók / 8 adag

A lazachoz

  • 500 g ]]>lazac]]> (filé)
  • 75 g ]]>]]> (tengeri)
  • 50 g ]]>cukor]]>
  • 1 ek ]]>kapor]]> (apróra vágott)
  • 1 ek ]]>fekete bors]]> (frissen őrölt)
  • 10 ml ]]>vodka]]> (1 ek)

A dresszinghez

elkészítés

  1. A fűszereket egy tálban összekeverjük. A lazac filét kettévágjuk.
  2. A fűszerkeverék negyedét egy akkora tál aljára szórjuk, melybe pont belefér a lazac filé fele. Ezt bőrével lefelé helyezzük a tálba. A megmaradt fűszerkeverék kb. felét rászórjuk a halra, majd ráfektetjük a másik filét (bőrével felfelé), melyet a maradék fűszerrel borítunk. Fóliával letakarjuk a tálat, és nehezékként konzervet teszünk rá. Hűtőben marináljuk minimum 24, maximum 48 órát, tizenkét óránként forgatva a szeleteket. (Esetemben 40 órát érlelődött a hal.)
  3. A marinálási idő leteltével, szárazra töröljük a lazacot, és vékony szeletekre vágjuk. Rozskenyérrel és mustáros dresszinggel kínáljuk.
  4. Dresszing készítése: az összetevőket addig keverjük, míg mindegyik elvegyül a olajjal.

Gyors

És végül tippek azoknak, akik még december 31-én is rohannak és az utolsó pillanatban szereznek be pár hozzávalót a sarki üzletből: friss pékáru és sós kencék! Jöhet a körözött, a tepertő- és tojáskrém: ne habozzunk zöldségekkel kínálni, mint kukoricasaláta, uborka, retek... a sós krémek kategóriában sok-sok variációját találjuk a gyorsan összedobható szendvicsfeltéteknek!

Pikáns avokádókrém recept

Igyekszem minél több növényi eredetű, húsmentes fogást beiktatni a hétköznapokba. Erre pedig az egyik legalkalmasabb az avokádókrém, ami pláne, nagyon egészséges is. Mivel rajongok az egzotikus ízekért, cayenne borssal dobom fel az isteni kencét. Én nem krémesítem teljesen, sokszor darabosra hagyva jobban esik.

hozzávalók / 6 adag

elkészítés

  1. Megtisztítjuk az avokádókat, darabokra vágjuk őket, és beledobjuk egy tálba, melyben a hozzávalókat szeretnénk összedolgozni.
  2. Mehet a fokhagyma és görög joghurt és a citromlé is bele. 
  3. A frissen őrölt fekete és cayenne borssal, valamint sóval összedolgozzuk a krémet - ekkor már nem turmixolunk.
  4. Hagyhatjuk pár óráig állni a hűtőben, így az ízek jobban összeérnek. 

]]>http://www.nosalty.hu]]>

 Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu – Egy Jobb magazin az Értékek mellett!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Jobbegyenes (1909) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Kultúra (6) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (492) Szépségápolás (15) Politika (1571) Gazdaság (655) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1452) Egészség (50) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (247) Vetítő (37) Tv fotel (65) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Autómánia (61) Történelem (14) Mondom a magamét (4939)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>