Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
39bc7868a6ab4726f7febfad39f07d38.jpg

Németh Péter a hős forradalmár

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Németh Pétert a Népszava fölöttébb szimpatikus főszerkesztőjét azt hiszem, nem kell senkinek bemutatnom. Megnyerő modora és fennkölt stílusa számtalanszor csalt már könnyet a szemünkbe.

Most azonban ez az újságíró géniusz olyat tett, ami talán az egész pályafutásának a mélypontja. Gyurcsány a szemkilövető című írása (]]>http://nepszava.hu/cikk/1003307-gyurcsany-a-szemkiloveto]]>) Tóta W.-i mélységekbe süllyesztette a jó Némethet.

„{…} a csőcselék, nem pedig "népfelkelők" borították föl Budapest életét és hozták lehetetlen helyzetbe a rutintalan rendőrséget. {…} dinamikusan nőtt a kilőtt szemű emberek száma, s vele együtt felejtődött el az összes Fidesz-bűn {…} De hogy mi is történt valójában, mindegy is. Azt írtam: van még lejjebb. És, higgyék el, tényleg van. A Fidesz következő szóvivője már arról fog szónokolni, hogy egyenesen Gyurcsány volt az, aki géppisztollyal a kezében üldözte a pesti forradalmárokat. Amíg volt: a szemük láttára.”

A 2006-os rendőrterror bagatellizálása, a tények elferdítése, meghamisítása már eddig is megszokott volt a baloldalon, de ilyen fokú cinikus, velejéig romlott aljasság, amit most a Népszava főszerkesztője papírra böfögött még ezen az oldalon is ritkaságszámba megy.

A nagybetűs demokráciákban ugyanis, akár csak egy szemet is kilőni, egy embert is brutálisan megverni, megalázni főbenjáró bűnnek számít. Ott a jogállami, törvényes rend betartatása nem párosulhat rendőri túlkapások sorozatával.

Gyomorforgató és kegyeletsértő is egyben ez a pökhendi írás, különösen annak a szomorú ténynek az ismeretében, hogy a közelmúltban követett el öngyilkosságot a 2006-os „szemkilövős pogrom” egyik áldozata.

De Németh Péter urat ez egyáltalán nem érdekli. Bár ha utcára kell vonulni a meleg jogokért, vagy tüntetni kell egy Horthy mellszobor felállítása miatt, a - „gaz, erőszakos, neo-náci csürhe ellen”, - akkor azonnal feltűnik a koszos, bűzös hazugságokkal átitatott színpadokon.

Vagy talán még oda sem merészkedik, ez a hős forradalmár. Csak a szintén koszos és bűzös odújában meri a szennytől és mocsoktól ragadó (valószínűleg kakaó biztos) billentyűzetét ütögetni, miközben a pislákoló asztali lámpa fényénél vicsorogva törli le a szájáról a habzó, olcsó bortól savanyú nyálát.

Sajnálom, ha ingerülten fogalmaztam...

ti-bi-da-bo - Flag Polgári Műhely

Tisztelt Olvasóink! Fel szeretném hívni a figyelmüket arra, hogy Ingerülten című rovatunkban a nyugalom és a jó érzés felkavarására alkalmas megfogalmazások jelenhetnek meg. Olyan gondolatok, amelyek az írásban érintett személyekre nézve sértőek, megalázóak lehetnek.
Ezt a dühöngő rovatot, azért hoztuk létre, hogy az indulatok levezetéseként, egyfajta villámhárítóként szolgáljon. Elnézést kérünk előre is mindazoktól, akik sértőnek, megbotronkoztatónak tartják  az Ingerülten rovat írásait.

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Belföld (10) Vetítő (30) Mozi világ (440) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Kultúra (7) Tv fotel (65) Politika (1582) Mondom a magamét (7546) Egészség (50) Jobbegyenes (2788) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312) Tereb (146) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Gazdaság (705) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>