Ma 2024 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
2376c53d71c92dd73f22eb39c665b79a.jpg

Összefogás a Duna Televízióért! - Csatlakozz TE is!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Duna Televízió megszületése egyetlenegy alkotással rokonítható, a Lánchíd megépítésével. Mert ahogyan a Lánchíd összeköti a Duna két partját, úgy köti össze a Duna Televízió is az öt földrészen élő magyarságot.

„Történelmi reménytelenségben,
 nemzeti nyelvünk sok évtizedes üldöztetésében

 meggyötört lelkek lobbannak örömre,
valahányszor kék szárnyú sirályok kezdenek
immár sok ezer képernyőn tovaröppenni,
 valahányszor családi körökben fölhangzik
a boldog kiáltás: DUNA TÉVÉ!”

                         (Részlet Sütő András Csoóri Sándorhoz írt leveléből)

Sütő András ezt a mondatot százezrek nevében fogalmazta meg 1993-ban. Ami évekkel korábban elképzelhetetlennek tűnt, tizenhét évvel ezelőtt valósággá vált. A Duna Televízió megszületése egyetlenegy alkotással rokonítható, a Lánchíd megépítésével. Mert ahogyan a Lánchíd összeköti a Duna két partját, úgy köti össze a Duna Televízió is az öt földrészen élő magyarságot. A Duna Televízió 1992 karácsony estéjén sugározta első adását, azzal a hittel és bizonyossággal, hogy az embernek több háza, több otthona, sőt több hazája is lehet, de nemzete csak egy.
A Duna Televízió, amelyet a történelmi traumák orvoslásának igénye hozott létre, olyan különleges közszolgálati médium, amely vigaszt nyújt szétdaraboltságunkért, rá mutat közös szellemi égboltunk fénypontjaira, mindig, minden esetben keresi a konszenzust és megteremti az összetartozás érzésének csodáját. Ez a szellemiség nemcsak egyes műsoraira, hanem az egész műsorfolyamára érvényes. Mély humánuma és művészi tartása tűnt fel mindazoknak, akik számos nemzetközi és hazai díjjal tüntették ki. Említésre méltó az Eutelsat-Hotbird műholdas televíziós verseny kétszeri közönségdíja, a Cannes-i Arany Pálma-díj, a Karlovy Vary Nemzetközi Fesztivál díja, az Európa Filmdíj, a New York-i Filmfesztivál díja vagy az a sok hivatalos állami elismerés, amelyeket Romániától Lengyelországig, Olaszországtól Szíriáig nyújtottak át a mára világhíres Duna Televíziónak.
A Duna Televízió 1996 óta közszolgálati televízió, létjogosultságát éppen a Magyar Köztársaság Alkotmánya erősíti, amely a 6.§-a (3) bekezdésében így fogalmaz: „A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határon túl élő magyarság sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatok ápolását”.
A Nemzet Televíziója, amelyik 1999-ben elnyerte a „A világ legjobb kulturális televíziója” UNESCO-díjat, a kultúra közvetítésével és az objektív tájékoztatással példát mutatott közszolgálatiságból. Kiegyensúlyozottan gazdálkodik, műsorai magas színvonalúak, a nézettségi harcban nem hajlandó elvei és a minőség rovására részt venni. A magyar állam támogatása negyedik éve mégsem emelkedett, még az inflációt sem követi.

Mi, akik aláírásunkkal erősíteni kívánjuk a Duna Televízió jövőbeli szerepét, kérjük a tulajdonos Magyar Köztársaság Országgyűlését és a mindenkori magyar kormányt, hogy ez a sokat bizonyított nemzeti intézmény ne legyen folyamatosan kiszolgáltatva a politikai széljárásnak, az éves költségvetési vitáknak. Munkáját végre érdemei szerint ismerjék el.

]]>Az aláírók itt olvashatók!]]>

A Flagmagazin csatlakozik az aláírók népes táborához és arra kéri tisztelt olvasóit, hogy ők is támogassák a felhívást!

 

]]>www.dunatv.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2805) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Sport (729) Mondom a magamét (7612) Autómánia (61) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Egészség (50) Tereb (146) Vetítő (30) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Heti lámpás (313) Gazdaság (710) Gasztronómia (539) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>