Ma 2024 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
csok.jpg

Most éppen a csok-al van bajuk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A magyar családok érdekeivel szemben helyezkedik, aki a családi otthonteremtési programot támadja.

A Népszabadság keményen nekiment a kormány családi otthonteremtési programjának. A baloldali napilap a  ]]>Padlóra küldi a harmadik gyerek a családokat ]]>című írásában azt igyekezett bizonyítani, hogy a CSOK fabatkát sem ér, mert gyakorlatilag senkinek sem jó, csupán a három gyermeket vállalóknak, ők pedig nagyon kevesen lesznek, már ha tovább látnak az orruknál:
 

"Igencsak szűk lehet az új otthonteremtési támogatást igénybe vevő családok köre, a harmadik gyermek ugyanis Magyarországon jókora jövedelmi hátrányt okoz. A szülők zöme vélhetőleg tovább lát az orránál, és korántsem csak az ingyenpénzzel számol. Ha mégis, annak beláthatatlan következményei lesznek. {...} Bár a tavaly decemberben beharangozott családi otthonteremtési kedvezmény (csok) első pillantásra jelentős összeget kínál, de ha annak a szaldóját nézzük, ez már csak a háromgyerekeseknél vagy az eleve három gyermeket tervezőknél pozitív. Egyre több szakértő hívja fel a figyelmet a támogatás hátrányaira."

Ezzel szemben az igazság az, hogy a program iránt nem várt, elsöprő az érdeklődés, a társadalom 80-90 százalékának támogatását élvezi. Sőt a használt lakásokra való kiterjesztése tovább növelheti az érdeklődők számát.
 
Azt is gondolhatnánk, hogy ez az írás egyedülálló, de korántsem.
 
Hiszen korábban a HVG jelentkezett, egy olyan írással, amely után az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség volt kénytelen felszólítani a hetilapot, hogy ]]>kérjen bocsánatot a magyar családoktól.]]>
 
Az említett cikk utolsó részében a HVG szerzője odáig megy a kormány családpolitikájának bírálatában, hogy egyenesen terroristákhoz és sorozatgyilkosokhoz hasonlítja a többgyerekes családban felnőtteket:
 
„Annyi mindenesetre bizonyos, hogy bármennyire sulykolná is a legújabb hazai népesedéspolitikai kampány, a többgyermekes családban felnövők sem feltétlenül lesznek sem segítőkészek, sem önzetlenek. Legalábbis a közösségi oldalakon nyomban megjelentek az olyan – nyilván csak kiragadott – példák, mint például Hitleré, akinek öt édestestvére (közülük négyen gyermekkorukban meghaltak) és két féltestvére is volt. Az al-Káida terrorszervezetet megalapító Oszama bin Ladennek több szülőtől több mint ötven testvére és féltestvére volt. Nem volt egyke John Wayne Gacy, az 1970-es évek amerikai tömeggyilkosa, illetve az 1999-es columbine-beli iskolai mészárlás két tizenéves elkövetője sem.”
 
Tulajdonképpen örülhetünk a baloldali média negatív hangjainak, mert a csok így nagy valószínűséggel sikeres lesz.
 
A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy amelyik intézkedésnek korábban a ballibek kudarcot jósoltak, az a későbbiekben jó döntésnek bizonyult.
 
 
Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Belföld (10) Heti lámpás (305) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7420) Gazdaság (698) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Egészség (50) Mozi világ (440) Történelem (17) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Sport (729) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (535) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Életmód (1) Jobbegyenes (2761) Vetítő (30) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>