Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Most éppen a csok-al van bajuk

Flag
Még nincs értékelve

A magyar családok érdekeivel szemben helyezkedik, aki a családi otthonteremtési programot támadja.

A Népszabadság keményen nekiment a kormány családi otthonteremtési programjának. A baloldali napilap a  Padlóra küldi a harmadik gyerek a családokat című írásában azt igyekezett bizonyítani, hogy a CSOK fabatkát sem ér, mert gyakorlatilag senkinek sem jó, csupán a három gyermeket vállalóknak, ők pedig nagyon kevesen lesznek, már ha tovább látnak az orruknál:
 

"Igencsak szűk lehet az új otthonteremtési támogatást igénybe vevő családok köre, a harmadik gyermek ugyanis Magyarországon jókora jövedelmi hátrányt okoz. A szülők zöme vélhetőleg tovább lát az orránál, és korántsem csak az ingyenpénzzel számol. Ha mégis, annak beláthatatlan következményei lesznek. {...} Bár a tavaly decemberben beharangozott családi otthonteremtési kedvezmény (csok) első pillantásra jelentős összeget kínál, de ha annak a szaldóját nézzük, ez már csak a háromgyerekeseknél vagy az eleve három gyermeket tervezőknél pozitív. Egyre több szakértő hívja fel a figyelmet a támogatás hátrányaira."

Ezzel szemben az igazság az, hogy a program iránt nem várt, elsöprő az érdeklődés, a társadalom 80-90 százalékának támogatását élvezi. Sőt a használt lakásokra való kiterjesztése tovább növelheti az érdeklődők számát.
 
Azt is gondolhatnánk, hogy ez az írás egyedülálló, de korántsem.
 
Hiszen korábban a HVG jelentkezett, egy olyan írással, amely után az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség volt kénytelen felszólítani a hetilapot, hogy kérjen bocsánatot a magyar családoktól.
 
Az említett cikk utolsó részében a HVG szerzője odáig megy a kormány családpolitikájának bírálatában, hogy egyenesen terroristákhoz és sorozatgyilkosokhoz hasonlítja a többgyerekes családban felnőtteket:
 
„Annyi mindenesetre bizonyos, hogy bármennyire sulykolná is a legújabb hazai népesedéspolitikai kampány, a többgyermekes családban felnövők sem feltétlenül lesznek sem segítőkészek, sem önzetlenek. Legalábbis a közösségi oldalakon nyomban megjelentek az olyan – nyilván csak kiragadott – példák, mint például Hitleré, akinek öt édestestvére (közülük négyen gyermekkorukban meghaltak) és két féltestvére is volt. Az al-Káida terrorszervezetet megalapító Oszama bin Ladennek több szülőtől több mint ötven testvére és féltestvére volt. Nem volt egyke John Wayne Gacy, az 1970-es évek amerikai tömeggyilkosa, illetve az 1999-es columbine-beli iskolai mészárlás két tizenéves elkövetője sem.”
 
Tulajdonképpen örülhetünk a baloldali média negatív hangjainak, mert a csok így nagy valószínűséggel sikeres lesz.
 
A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy amelyik intézkedésnek korábban a ballibek kudarcot jósoltak, az a későbbiekben jó döntésnek bizonyult.
 
 
Csépányi Balázs