Ma 2017 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

május 2013

 • Bánatos majális

  Május 1-je tiszteletére született valami baloldali megállapodásféle, ami a ligetbéli kölcsönös hátbalapogatáshoz és sör-virsli-egyetértéshez elég, a baloldali összefogástól azonban oly távol van, mint a honi baloldal pártjai a munkások képviseletétől.

 • Az ezeréves Felvidék

  Talán a Rákóczi-felkelés óta, mikor a magyarság sorsa az északi vármegyékben dőlt el, népünk képzelete nem keringett annyit Észak-Magyarország hegyei és völgyei fölött, mint ezekben az izgalmasan érdekes napokban.

 • Élet Simor után

  Akik azzal riogattak, hogy a márciusi elnökváltás a Magyar Nemzeti Banknál agresszív monetáris lazítást fog eredményezni, nagyot tévedtek. Nem lett semmi azokból a jóslatokból, hogy az új jegybanki politika romba dönti a forintot, elriasztja a befektetőket, és elégeti a devizatartalékokat.

 • A budai pasa lehet hős, de a kitörők nem?

  Évek óta tapasztalom, hogy a liberálisok mennyire sematikusan állnak hozzá bizonyos kérdésekhez. A jobboldalt rendre korlátoltnak nevezik, miközben szellemi értelemben épp ők azok, akik korlátolttá teszik saját magukat. Az 1945-ös budapesti véderő kitörésének megítélésénél is ez a helyzet.

 • Maffia módszerekkel

  Mindannyian emlékszünk, amikor Orbán Viktor a választások előtt felvetette, hogy „maffia módszerekkel” lopják az EU-s pénzeket Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt.