Ma 2024 május 11. Ferenc napja van. Holnap Pongrác napja lesz.
bbce42983453de396751e3f71bf211e4.png

Szocialisták nélkül a világ

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ízlelgessük a hírt: Gyurcsány Ferenc szerint széles demokratikus összefogásra van szükség, hogy leváltsák az Orbán-kormányt.Tetszenek tudni, a széles demokratikus összefogásról nekünk, magyaroknak igencsak konkrét tapasztalataink vannak.

A széles demokratikus összefogásnak az a lényege, hogy minden és mindenki egymás nyakába borul, aki rosszat akar Magyarországnak. Széles demokrata összefogó manapság Mesterházy, Bajnai, a szakszervezetis fickó, meg a tegnapelőtti nyugdíjaszsúron műanyag pohárral hadonászó Gyurcsány Ferenc. Régebben pedig szélesen összefogó demokrata volt Károlyi Mihály, Kunfi Zsigmond, Kun Béla, és persze Garbai Sándor, hogy a végére írjam a legokosabbat.

Ahogyan én látom, kétfajta demokráciában éldegél az istenadta nép ebben a mi jó öreg Európánkban.

A nyugati világ mindennemű szellemi leigázás, öngyűlölet és etnomazochizmus ellenére még mindig polgárosult annyira, hogy a társadalmi igazságosság szilánkjait felmutassa. Ilyesfajta igazságos helyzetnek gondolom például, amikor nem a koldusbotra juttatott, minden tartalékukat felélt, lelkileg megnyomorított emberek, hanem a megtakarításokkal, befektetésekkel, jövőképpel rendelkező középosztály ízlése, tudása, világképe uralja a társadalmat. Amikor a jövő kiszámítható, amikor van igény, kereslet a jó szándékú kezdeményezésekre, és nem ünnepnap, ha a polgár új zakót vagy cipőt vásárol magának, gondolom, valami ilyesmi a valódi demokrácia.

De itt a mi demokráciánk. Ennek az a lényege, hogy néhány élelmes gazember a többiek nyakán olyan magas polcra mászott, ahonnan lepillantani sem mer, nehogy leszédüljön. Oláh György egykori hárommillió koldusa ma is hiánytalanul megvan, de időközben még a tisztes szegénység is ködbe veszett. A Magyarországra szabott nyomorért Gyurcsány, Bajnai és a többi szerencselovag felel. Ahelyett, hogy mérhetetlen magánvagyonuk oltalmában meghúzódnának, a hatalom utáni beteg sóvárgás újra és újra a politikai színtérre löki őket. Intellektuálisan nem túl vonzó az ő harcuk: állandó hívószavaikkal, a rasszistázással, a fasisztázással mindösszesen felmondják a kötelező leckét külföldi gazdáiknak.

Ez utóbbi a lényeg: bármennyire is nem elegáns, mégis ki kell mondanunk: nekik gazdáik vannak. Őket külföldről fizetik, támogatják, pénzelik. A cél pedig a régi Magyarország lebontása, a nemzeti ösztön elfojtása, a polgárok bérrabszolgává züllesztése.

A politikai jobboldal minden hibája, bűne és szerencsétlenkedése ellenére ezerszer jobban kifejezi a nemzeti akaratot, mint a hazaárulásban 1918 óta szélesen, demokratikusan összefogó álbaloldal. Ennek az országnak egyszerűen nincsen választása: ha a polgári kormány nem ismétel jövőre, akkor jön a káosz és anarchia, ahogyan egykoron Grósz Károly is mondá, igaz, ő a fehérterrortól féltette szeretett munkásőreit. Akik manapság a „trafikügyet” tartják egy régi európai nemzet legnagyobb sorskérdésének, kissé talán eltévesztik az arányokat. Ha Károlyi-Mesterházyék, Bajnai-Kunfiék és Gyurcsány-Garbaiék visszatérnek a hatalomba, kibontakoztatják az ő „demokráciájukat”, és pontosan tudjuk, hogy ez mit jelent.

Amikor tehát Kósa Lajos azt mondja, hogy egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek, akkor nyilván nem a gyurcsányi definíció szerinti szélesen összeboruló, komcsi szerethullámos demokráciára céloz. A Magyar Hírlap továbbgondolta a debreceni polgármester mondatát. Mi úgy látjuk, hogy Gyurcsány Ferenc határozottan rosszul fest szabadlábon. Többet nevetne a magyar, vidámabban telnének az esték, jobban tejelnének a tehenek, ha egy-két demokratikus kommunistát utolérne a törvény keze. De nézzék csak: ahelyett, hogy rendszeres bérmálkozásaikon hálát rebegnének, hogy éppen nem a börtönből pislognak kifelé, még demokrácialeckéket adnak nekünk.

Tudják, ehhez azért jó nagy, demokratikus pofa kell.

Szentesi Zöldi László -magarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2800) Egészség (50) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Sport (729) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Történelem (18) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (708) Heti lámpás (313) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Autómánia (61) Mondom a magamét (7591) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Mozi világ (440) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>