Ma 2020 október 01. Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
d1c88cbce5f2693b28dc2f6796a01ada.jpg

D.Tóth Kriszta - Jöttem, hadd lássalak...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A sztori röviden: írtam egy regényt, amelynek anyám a főszereplője. A sztori hosszabban: életem legdurvább tripjén vagyok túl. Tíz év gondolkodás, tervezgetés, halogatás, fejben írás után végre leültem és kiengedtem magamból mindent, amire anyukám 15 évvel ezelőtti halála óta nem voltam képes. És még annál is többet.

Azt mondják, a legtöbb fizikai nyavajának pszichés okai vannak. Hát, akkor ezt adjátok össze: az elmúlt négy hónapban, amikor a könyvet írtam, összegyűjtöttem egy kétoldali kötőhártyagyulladást, két tüszős mandulagyulladást és egy komoly hangszálgyulladást, amelynek következtében négy napig be voltam zárva a saját fejembe. Mintha nemcsak a lelkemnek, hanem a testemnek is valamiféle terápiát, tisztítókúrát jelentett volna ez a regény.

De túl vagyok rajta. Most, 64 976 szóval később újra minden rendben van, egészséges vagyok és tudok beszélni.

A cím nagyjából a munka felénél volt meg, és egyáltalán nem egy véletlennek köszönhető. Anyám a hetvenes évek legelején sokat járt a Műegyetem E-épületébe, az Omega klubba, hogy élőben nézze és hallgassa Meckyt, Benkőt, Lauxot és a többieket. A hely a regény egyik fontos helyszíne, a beat zene pedig meghatározó sountdtrack-je lett. A YouTube-on nézegettem régi Omega és Illés zenéket, amikor rákattintottam anyu egyik kedvenc dalára. A Ha én szél lehetnék hetedik soránál tudtam, hogy nem lehet más a könyv címe, mint ez.

Azóta elkészült a borító is. Az biztos, hogy nem mindennapi – de hát egy ilyen izgalmas főhőshöz nem is illik más. Neki egészen biztosan tetszene. Íme:

Félelmetes volt elengedni a kezét a szövegnek, de végül belenyugodtam, hogy mostantól a saját útját járja. Készül a nagy találkozásra veletek. Június 7-én este bemutatjuk. De addig is, akit érdekel már „premier előtt”, szeretettel várjuk a Könyvesblog által szervezett beszélgetésre és felolvasásra május 6-án este a Mika Tivadar nevű helyre Budapesten.

]]>]]>Az eseményhez a Facebookon tudtok csatlakozni, ]]>itt]]>.

Gyertek! És... drukkoljatok!

D. Tóth Kriszta - shopline.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Vetítő (37) Politika (1571) Kultúra (6) Heti lámpás (243) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1452) Mondom a magamét (4822) Gazdaság (652) Belföld (5) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Történelem (14) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (490) Gasztronómia (539) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Jobbegyenes (1858) Életmód (1) Tereb (140) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>