Ma 2022 december 01. Elza napja van. Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
horthy.jpg

A sátánizált Horthy 15.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Horthy személyének háborús bűnössé sunyákolása az 1945–1946-os népbírósági tárgyalásokon elkezdődött.

Marosán György a tanulatlan népügyészféleség, mozgalmi becenevén Buci Gyuri, fölfokozva a 19-es kommün gyűlöletét, Grassyval, Zöldivel, az újvidéki tömeggyilkosokkal és Sztójay (Stojakovics) Dömével a vészkorszak miniszterelnökével, a sárga csillag viselésének bevezetőjével, amit addig egyedül a magyarok tagadtak meg Európában. És ő deportáltatta a vidéki zsidóságot.

Mégis, ki volt ez a Marosán, aki iskolát teremtett Horthy-gyűlöletével? Egy adat. 1956 után ő volt Münnich mellett a legvadabb, legvéresszájúbb bosszút lihegenc, nemcsak a szabadságharcosok, hanem általában az értelmiség ádáz ellensége. Uszító beszédei és komisszár vadsága annyira elfajult, hogy még Kádár is megsokallta és félreállította. A mai, Horthyt sátánizálók ennek a bunkó, kultúraellenes uszítónak a legjobb magyar tanítványai. Sajna, még a máskülönben használható Zinner-Róna-féle, Szálasiról szóló munka is Buci Gyuri szellemében ítéli meg a kormányzót. Elmossa a korszak őrületes ellentmondásait. Homogenizál.

A mai defetisták nem hajlandók tudomást venni Horthy szörnyű kiszolgáltatottságáról, kétségbeesett küzdelméről Hitler ellen. Noha ők is ismerik a tényeket. Maga „Zinner-Róna elvtárs” idézi Erdmannsdorf jelentését, amely szerint közli Hitlerrel 1939. február 22-én, hogy „Horthy meggyőződéses antiszemita”. Ehhez fűzi hozzá, hogy ugyanakkor (pimaszul) semmit sem teljesít a németek által megkövetelt zsidótlanításból. Érvei náci szemszögből is kivédhetetlenek. „Magyarország nem engedheti meg magának, hogy bevétele forrásait eltömje, különösen most, hogy (…) sürgőssé válik a fegyverkezéshez nélkülözhetetlen eszközök előteremtése”. Vagyis Horthy Erdmannsdorfot és általa Hitlert is az orránál fogva vezette. Szóban antiszemita, tettben zsidóvédő. Ravasz diplomáciai taktikázás. Ugyancsak a Zinner-Róna könyv idézi Horthy köszönőlevelét, a Szovjetunió megtámadása napján. „Huszonkét éves vágya teljesül”, hogy végre a „pestis elleni hadjárattal” a kommunizmus megsemmisül. Forrásom nem veszi észre, hogy a levélbeli hízelgés porhintés. Időhúzás. Nem írhatott mást, amikor a szlovákok és a románok már harcoltak Hitler szövetségeseként, és Magyarország még nem. Horthy örömködése kibúvási kísérlet. Az a fregoli diplomáciai játék, amiért a románokat mint zseniális diplomatákat egekbe magasztalják mai bucigyurijaink.

De nem értelmezi helyesen az elfogult szerzőpáros Schullenburg Biztonsági Hivatalvezető jelentését sem a kormányzó vélekedéséről és magatartásáról. Ebben ugyanis arról számol be a Führernek, hogy Horthy véleménye szerint a tudományban, a gazdaságban, a pénzügyekben a zsidók nélkülözhetetlenek, értékesek, tehát jó hazafiak. Vagyis de facto nem kezelhetők veszedelmes ellenségként. De még a Galíciából idemenekült „kis zsidókat” sem szabad kihurcolni az országból, akik jelentéktelenek a föntebb említettek árnyékában, népgazdasági szempontból azonban hasznosak. Munkaerejüket itthon kell kamatoztatni, nem külföldön. (A háború érdekében.) Vagyis, éles ellentétben a náci ideológiával, a zsidókat hasznos elemnek minősíti! Őrület! És most jön a nagy durranás! Megtagadja a zsidó vagyon elkobzását. De hogyan?

Leszögezi: „a zsidó vagyon kártérítés nélküli kisajátításának – rablás jellege van!” Hozzáfűzte: „az ipart és a földbirtokot zsidótlanítani kell ugyan, de csak igazságos és méltányos alapon.” Vagyis: elutasítja a deportálást, a zsidó vagyon elkobzását, sokra értékeli szellemi és fizikai erejüket a nácikkal szemben, és erkölcsi alapon méltányosságot követel nekik. Hát ezt a tényt még ma is el lehet bucigyurizni? Téboly.

(Folytatjuk.)

Szalay Károly - ]]>www.demokrata.hu]]>

A sorozat korábbi részei:

A sátánizált Horthy 1.

A sátánizált Horthy 2.

A sátánizált Horthy 3.

A sátánizált Horthy 4.

A sátánizált Horthy 5.

A sátánizált Horthy 6.

A sátánizált Horthy 7.

A sátánizált Horthy 8.

A sátánizált Horthy 9.

A sátánizált Horthy 10.

A sátánizált Horthy 11.

A sátánizált Horthy 12.

A sátánizált Horthy 13.

A sátánizált Horthy 14.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (669) Belföld (8) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Mondom a magamét (6468) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (516) Tv fotel (65) Heti lámpás (260) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1304) Jobbegyenes (2485) Sport (729) Életmód (1) Autómánia (61) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Tereb (142) Mozaik (83) Kultúra (6) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>