Ma 2020 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
601805c702bb35e56e26558b8a745cf6.jpg

Sorozatmustra LXI. - The Event

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az egyik legjobban várt high-concept sorozat, ami az NBC-re érkezett, de teljes egészében nem tudta megváltani a világot. Nem lesz Lost pótlék, de FlashForward szintű bukta sem egyelőre. A többit a bejegyzésben illetve a jövőben meglátjuk.

A májusi upfronts után nem rejtettem véka alá, hogy az NBC sorozatát várom talán a legjobban. Minden ismeret nélkül, a szereplőket, az első előzeteseket, valamint a posztereket látva, bíztam egy újabb high-concept sorozat érkezésében. Nem címkéztem meg azzal, hogy majd Lost pótlék lehet, és annak a hírnek is félve örültem, hogy elvitték nem egy, hanem rögtön 200 piacra. Talán emlékszünk még az ABC és a FlashForward kudarcba fulladt kapcsolatára. Ami miatt minden rajongásomat és várakozásomat vissza kellett venni a legminimálisabb szintre. Mennyire jól tettem egyébként. Na nem azért, mert a pilot rossz lett volna. Sőt, ha már összehasonlítjuk, akkor sokkal jobban tetszett, mint a FlashForward kezdése. Viszont mint ahogy ott is, most is vannak kérdéseim, na nem a történettel kapcsolatban, és félek is pár száltál, de menjünk szépen sorba.

 
 
A történetünk, a sorozat felépítéséből adódóan nehezen összerakható. Rengeteget ugráltunk az időben, olykor talán idegesítően sokat. Láttunk egy eseményt, majd pár nappal korábban voltunk. Az ugrálások egyébként, mielőtt bárki megijedne, nagyon könnyen követhetőek. Alapnak elégedjünk meg annyival, hogy van egy Sean Walker nevezetű karakterünk, aki halálosan szerelmes barátnőjébe, elmennek egy szigetre nyaralni, ahol a srác szeretné megkérni a kezét, de az események szerencsétlen alakulása közben a csaj eltűnik, neki pedig menekülnie kell. Ezek mellett jön még egy amerikai elnökös vonal, egy alaszkai (?) titokban tartott bázis és sorolhatnám. De nem teszem, mert az utolsó perceket látni kell. Illetve érdemes megnézni.
 
A következő probléma forrása a rengeteg karakter. A korábban látott képekről tudni lehetett, hogy nem kis csapattal fog futni a sorozat, és igazából már most meglepő, hogy szinte mindenki szerepelt is a pilot-ban. Igaz, később minden a helyére kerülhet, szépen lehet trükközni majd velük, kezdésnek ez így elfogadható. A színészek mellett sem mehetünk el, főleg azért nem, mert innen-onnan ismerősek lehetnek. Jason Ritter (Class) jó választás volt a barát szerepére, Laure Innes (ER) pedig a titkos bázis vezetőjeként ajándékozhat meg jó jelenetekkel. Annak ellenére, hogy Vészhelyzetes karakterétől sokszor a hideg rázott. Blair Underwood (Dirty Sexy Money) is jó lesz amerikai elnöknek, igaz ő hajlamos volt most is túljátszani a szerepét, de ezen a sakk táblán jó lépésekre lehet képes. Mint ahogy a szintén ismert Ian Anthony Dale, Scott Patterson (Gilmore Girls) és Zeljko Ivanek (Damages, Heroes) trió is. Melléjük pedig ott van Sarah Roemer és Taylor Cole is, hogy ne maradjunk még eyecandy nélkül sem.
 
 
 
A megvalósítás egészen tetszetős, pörgős, drámai, és ha nem fogunk ennyit ugrálni az időben, akkor minden jó lesz. Egyébként ha már az ugrálásoknál tartunk, a sima, lineáris elbeszélés sem lett volna jó. És nyugodtan lehetett volna ezt úgy is, hogy nem írják ki, hogy mi mikor történt, gondolkodhatunk is akár - igaz emiatt sok nézőt veszíthetnének. Az akciókkal sem volt sok bajom, igaz olykor egy két vágást teljesen feleslegesnek tartottam. Mondok egy pédát: Sam ül a gépen, látja, hogy valaki halad kocsival a gép mellett, majd mutatják a gépet felszállás közben (!) nem éppen a legjobb vetítéssel. Aztán váltunk egy másik karakterre, aki amikor oda ér a géphez, már nem marad kérdés, nem fogja tudni megállítani a gépet, hiszen láttuk felszállni. Felesleges három perc, mondhatni.
 
A pontozást tekintve, 8 pontot nem adnék rá (7/10), de a Nikita-hoz (akció) vagy a FlashForward-hoz hasonlítva mindenképpen jobban tetszett. A folytatásra is egyértelműen maradni fogok, attól függetlenül, hogy az utolsó percek mély nyomot hagytak bennem. De itt a lehetőség, illetve ebben érzem a sorozat sava-borsát. Ha ebből értelmesen ki tudnak mászni, akkor biztosan maradok. Már csak azért is, mert a nézettséget elnézve, van esélye a sorozatnak a maradásra. De erről majd a nézettséges posztban.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Életmód (1) Mondom a magamét (4814) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (490) Gazdaság (652) Heti lámpás (243) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1452) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Politika (1571) Kultúra (6) Tereb (140) Egészség (50) Jobbegyenes (1854) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Belföld (5) Történelem (14) Gasztronómia (539) Sport (729) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>