Ma 2021 április 14. Tibor napja van. Holnap Anasztázia, Tas napja lesz.
3f2ecdac6dbfb9f4b1305a471ec42157.jpg

Rossz magyarok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Olyan külföldiek, akik Magyarországon sosem jártak, sőt valószínűleg eleven magyart sem láttak soha, erős ellenszenvvel nyilatkoznak rólunk.

Erről panaszkodott nem régen egy barátom, és erről jutott eszembe, hogy nem először hallok ilyetén megnyilvánulásról. Nem érdemes a részleteket tanulmányozni, elég annyi, hogy a nagyvilág népei között rossz a hírünk. Természetesen, ahol élő kapcsolat van a mieink és a másik náció között, ott nem érvényes az általánosság, ott olyan a hírünk, amilyet az éppen ott élő magyarok kiérdemelnek. Például a lovasíjász szakmában meglehetős tisztelettel viseltetnek irántunk, nem úgy, mint a kilencvenes évek bécsi kereskedői, akik szerint a magyarok lopnak. Persze, sokfélék vagyunk. Annyi azonban bizonyosnak látszik, hogy a nagyvilág népei körében alapállás: a magyarok rosszak. Vaj’ hogyan lehetséges ez?

Hát úgy, kérem, hogy nekünk muszáj rossznak lennünk. Mert ha mégsem, akkor ők bajban vannak. Mert ha mink nem vagyunk velejünkig gonoszak, akkor viszont nekik el kellene számolniuk Trianonnal. No senki nem tudja ezt szóban kifejezni, mert mélylélektani viselkedésről van szó. Néplélektan. Kocsis István vezette be a Trianon-szindróma fogalmát. A lényege, hogy T. kárvallottjai, mi magunk, jellemzően elveszítettük önbecsülésünket, míg a nyerészkedőkben megrögzült az indoklás kényszere. Azért a megveszekedett magyargyűlölet az utódállamokban és a korabeli hadviselő népek körében is, mert azt mégsem mondhatják: mákunk volt, nyertünk a magyarokon egy országot, minden ok nélkül, illetve szabadkőműves háttérrel, mindegy, a lényeg, hogy amit ingyen kaptunk, azzal nehogy már el kelljen számolni, sem most, sem soha, inkább hazudunk vég nélkül…
 
 Természetesen itt nem a felelős gondolkodók viselkedéséről szólok. Mindenhol vannak, akik értelmiségként viselkednek, meg van a konda. Meg a kanász. Ficó és társai.
 
Pogány István
 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (505) Politika (1578) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5223) Kultúra (6) Nagyvilág (1454) Heti lámpás (254) Gazdaság (657) Autómánia (61) Történelem (14) Sport (729) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Egészség (50) Jobbegyenes (2005) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>