Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
e4e082740f70d5e988e2052a1fa39c21.jpg

Remek debreceni helytállás a félelmetes Anfield Road poklában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Csupán egyetlen gólt tudott szerezni a nagy Liverpool a kicsi, a pici Debreceni VSC ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, így a magyar bajnokcsapat mindenképpen emelt fővel térhet haza a ködös Albionból. De kár, hogy alig láthattak ebből valamit az itthon maradt szurkolók…

Azt hiszem, nem vállalok nagy kockázatot azzal a kijelentésemmel, hogy lesz dolga bőven a jövőre – remélhetőleg – megalakuló új Magyar Nemzeti Kormánynak, ha rendet akar teremteni a borzalmas magyar médiafronton. Jelenleg ugyanis akármilyen gagyi produkció előbb kerül a bárki által hozzáférhető televíziós csatornák műsorfolyamába, mint a magyar futballbajnok közel másfél évtized utáni újbóli kilépése a legrangosabb európai kupasorozat elitporondjára. Meggyőződésem, hogy egy sporttal amolyan baráti hozzáállással bíró kormányzat ténykedése mellett nem fordulhatna elő hazánkban az az áldatlan állapot, hogy a sportszerető közvélemény által oly nagyon várt Liverpool - DVSC BL meccset a többség csak a rádión keresztül kísérje figyelemmel! Márpedig most ez történt. Az úgynevezett Digisport TV csatorna hazánkban mindössze kb. félmillió háztartásban fogható és így bizony még az Európai Labdarúgó Szövetség által meghatározott kvótát sem értük el; jelesül, hogy a Bajnokok Ligája mérkőzések megtekintésének lehetőségét a lakosság legalább felének biztosítani kell. Hol van itt bármiféle felelős médiaszabályozás? A válasz egyszerű: sehol! Mint ahogy más területeken sem érezhető törődés a kormány részéről azok felé, akikből végső soron élnek; az adófizetők irányába. Az 1998 és 2002 között fennálló polgári kormány még felállította a sportminisztériumot, melyet aztán a szociálliberális kormányzat előbb elsorvasztott majd meg is szüntetett. Jogosnak tetszik hát az a vélemény, hogy ilyesmi egy valóban felelős kormány időszakában nem fordulhatott volna elő. Már több alkalommal is említést tettünk róla, hogy tőlünk kissé nyugatabbra nem is merülhetne fel, hogy a legfontosabb sporteseményeket ne a közszolgálati televízió tűzze képernyőre és itt nemcsak a labdarúgó mérkőzésekre gondolok. De hát nálunk a köztévének hónapok óta még elnöke sincs… Joggal reménykedhet azonban az egyszerű honpolgár a szebb jövőben; legrosszabb esetben is jövő tavasszal, választásokat tartanak minálunk…
 

 
A négyszeres bajnokcsapatunkat, a Debreceni VSC - t – amely egyébként egy jól működő polgári irányítású város reprezentánsa – nem zavarta az otthoni hercehurca és hősiesen helytállt az ötszörös BEK/BL győztes angol FC Liverpool otthonában. A Beatles városának is nevezett település együttese mindössze egyetlen egyszer tudta bevenni a többször bravúrosa védő montenegrói kapus Vukasin Polekszics hálóját és még az az egyetlen találat is az első félidő hosszabbításában született, a Debrecen tehát egy kicsivel, nagyobb koncentrációval akár bravúrt is elérhetett volna a Mersey partján. A Loki egyébként egy pillanatra sem adta fel a támadások lehetőségét és tulajdonképpen végig pariban maradt a világ egyik legjobb és leghíresebb klubcsapatával. Ezzel megmutatta, hogy még egy magyar futballcsapatnak sem kell ijedten és gyáván játszania a mégoly neves, nagyhírű ellenféllel szemben sem. Erwin Koeman válogatottjának igazán lenne mit ellesnie a hajdúsági alakulattól…
Összegezve tehát; belépőnek megfelelő volt a Debrecen játéka és eredménye és biztosak lehetünk benne, hogy fog még pontot szerezni a magyar csapat a hátralévő 5 mérkőzésén, talán éppen két hét múlva kedden a Puskás Stadionban a Lyon ellen.
Addig is most vasárnap a Loki – Fradi jó kis meccsnek ígérkezik, azt pedig a Sport2 televízió közvetíti majd…

A Bajnokok Ligája szerdai mérkőzései, forrás ]]>www.pepsifoci.hu]]> :


E-csoport:

Ahogy arról már beszámoltunk, a csoport számunkra feltétlenül legérdekesebb meccsén a DVSC-TEVA Dirk Kuyt góljával 1-0-ra kikapott ugyan Liverpoolban, de szégyenkeznie nem kell, hiszen az egyik leghíresebb angol csapat legendás arénájában, a meccs egyes szakaszait leszámítva partiban tudott lenni a Pool ászaival ,így összességében tisztes vereséggel utazhat haza. A csoport másik meccsén az Olympique Lyon a szerb Pjanic góljával győzött a Gilardino kiállítása miatt egy félidőt emberhátrányban játszó Fiorentina ellen, így a Poollal holtversenyben vezeti a négyest.

Liverpool – DVSC-TEVA 1-0 (Kuyt 46.)
Olympique Lyon – Fiorentina 1-0 (76.)


F-csoport:

A nap legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén, az F-csoport és a szerda szuperrangadóján meglepetésre nem szereztek gólt a csapatok, hiába fogadkozott Samuel Eto’o, illetve Zlatan Ibrahimovics, hogy beveszi egykori csapata kapuját. Az Internazionale és a Barcelona is gól nélkül zárt a végén, így alighanem majd a Nou Campban kell eldönteniük a csoportelsőség kérdését. Közben Kijevben , az ukrán-orosz csúcson hazai siker született, pedig a Rubin Kazany az első félidő után még nyerésre állt a Dinamo ellen.

Internazionale – Barcelona 0–0
Dinamo Kijev – Rubin Kazany 3–1 (Yussuf 71., Magrao 79., Huszev 85., ill. Domínguez 25.)


G-csoport:

A legkiegyensúlyozottabb csoport sevillai meccsén a papírformának megfelelően a spanyol topcsapat biztosan verte a romén bajnokot, míg Stuttgartban Pogrebnyak góljára Bougherra a hajrában válaszolni tudott, így a Rangers pontot rabolt a VfB-től.

Sevilla – Unirea Urtzyceni 2–0 (L. Fabiano 45., Renato 70.)
VfB Stuttgart – Glasgow Rangers 1–1 (Pogrebnyak 18., ill. Bougherra 77.)


H-csoport:

Kettős csodát láthatott a Standard Liege és a z Arsenal közönsége a belga városban, hiszen egyrészt Bölöni László csapata öt perc alatt két gólt rámolt be az angol sztárcsapatnak, másrészt viszont a 45. percig „égő” Ágyúsok elképesztő fordítást produkáltak és Bendtner, a belga(!) Vermaelen és Eduardo góljával talpra állt, sőt megnyerte a meccset. Pireuszban az Olympiakosz 1-0-ra győzte le a holland bajnok AZ Alkmaart.

Standard Liege – Arsenal 2–3 (Mangala 3., Jovanovics 5. – büntetőből, ill. Bendtner 45., Vermaelen 78., Eduardo 81.)
Olympiakosz – AZ 1–0 (Toroszidisz 79.)



Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Kultúra (7) Tereb (146) Mondom a magamét (7561) Vetítő (30) Életmód (1) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Jobbegyenes (2793) Gazdaság (706) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Belföld (11) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>