Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
f1eb641db22ec0c399d51f81c5b0a559.png

Ma bemutatkozik a Loki a BL - ben – de láthatja az ország?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elérkezett a nagy nap! Tizennégy év után ismét pályára léphet magyar labdarúgócsapat a Bajnokok Ligájában! A Kossuth Rádiónak köszönhetően egy ország hallhatja majd a közvetítést. Nézni már bajosabb lesz…

1995. december 6. Nos, eddig ez az utolsó nap, amikor magyar csapat pályára lépett az európai futball elitjében. Azon a bizonyos közel másfél évtizeddel ezelőtti szerdán a Ferencváros az akkori címvédő, a holland Ajax otthonában kapott ki 4-0-ra és ezzel véget ért a zöld fehérek BL kalandja. Akkor nem gondoltuk volna, hogy ilyen sokat kell várnunk arra, hogy ne csak külső szemlélőként figyelhessük a nagyok csatáit. A Debrecennek végre sikerült! Negyedik bajnoki címe után – és persze három sikeresen megvívott selejtező fordulót követően – végre eljutottak a hajdúságiak az immár 32 együttest számláló csoportkörbe.
 

Ezeken a hasábokon már többször kalapot lengettünk a magyar bajnok remek szereplése előtt, úgyhogy most inkább ahhoz próbálnánk egy kis segítséget nyújtani, miként kísérhetik figyelemmel a Liverpool – DVSC összecsapást azok, akik nem tudják fogni a szerdai meccseket közvetítő fantomcsatornát.
A közszolgálati Kossuth Rádió szerencsére volt annyira rugalmas, hogy hajlandó volt felborítani szokásos műsorrendjét és minden magyar Bajnokok Ligája meccset élőben lehet majd hallani, a kiváló Novotny Zoltán és Lantos Gábor kommentálásában. Köszönet érte.
Sajnos azonban a szerdai BL közvetítések joga egy csupán mintegy félmillió háztartás számára hozzáférhető új sportcsatorna tulajdonában van és hiába ajánlották fel a tulajdonosok a sugárzás ingyenes lehetőségét a többi szolgáltató számára, ez sajnos ilyen rövid idő alatt nem valósulhatott meg. Joggal őrjöng tehát a sok százezer magyar focirajongó; hazai csapat az elitben és mégsem lehet nézni az idegenbeli meccseket. A problémát csak kis részben oldja meg a világháló, de mégis akinek van, annak próbálunk ezúton segíteni néhány olyan internetes oldal címének közzétételével ahol esetleg – egy kis szerencsével – talán lehet majd nézni a ma este háromnegyed kilenckor kezdődő derbit: ]]>www.rojadirecta.com]]>, ]]>www.justin.tv]]> és esetleg ]]>www.digisport.hu]]>
 

 
Ha tehát valaki sikeresen elkapja ezen oldalak valamelyikén a TV közvetítést és közben a rádiót hallgatja, annak még egész jó kis meccsélményben is része lehet. Főleg ha még egy remek magyar helytállásnak is szem- és fültanúja lehet a félelmetes Anfield Roadon.
Az esély mindenestre egy picit talán nőtt erre, hiszen a legfrissebb hírek szerint a válogatott két hazai vesztes vb selejtezőjét sérülés miatt kihagyó Rudolf Gergely meggyógyult és játékra jelentkezett, így már csak Herczeg András klubmenedzseren múlik, hogy beteszi –e a csapatba a nyolcszoros válogatott támadót.
 
 
Labdarúgó Bajnokok Ligája „E” csoport: 2009. szeptember 16. szerda Liverpool, Anfield Road 20.45 (közép európai idő szerint)
 
FC Liverpool (angol) – Debreceni VSC
 
A Loki várható összeállítása: Polekszics – Bodnár, Komlósi, Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Kiss Z. , Ramos, Szakály P. – Rudolf, Coulibaly.
 
A keddi mérkőzések eredményei:
 
 „A” csoport:
Juventus (olasz) – Bordeaux (francia) 1-1, Maccabi Haifa (izraeli) – Bayern München (német) 0-3
 
 „B” csoport:
Besiktas (török) – Manchester United (angol) 0-1, Wolfsburg (német) – CSZKA Moszkva (orosz) 3-1
 
 „C” csoport:
Marseille (francia) – AC Milan (olasz) 1-2, FC Zürich (svájci) – Real Madrid (spanyol) 2-5
 
 „D” csoport:
Atletico Madrid (spanyol) – APOEL Nicosia (ciprusi) 0-0, Chelsea (angol) – FC Porto (portugál) 1-0
 

Juhász Attila

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (702) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2778) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Belföld (10) Tv fotel (65) Sport (729) Történelem (17) Mondom a magamét (7501) Egészség (50) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Mozi világ (440) Életmód (1) Autómánia (61) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Heti lámpás (310) Nagyvilág (1309) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>