Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
06ce0c639b364e03f226c090448ef26c.jpg

BL - Harmadik forduló összefoglaló

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Dortmund felnőtt Európához, a Barca megint a frászt hozta a szurkolóira, Soldado triplázott, a Malaga tovább menetel, az Arsenalt pedig meglepték odahaza. Ilyen volt a harmadik forduló két játéknapja! 

Keddi játéknap

Szpartak Moszkva - Benfica: 2-1

Majdnem megint a pontokat veszített az utolsó pillanatban a moszkvai alakulat, de most végre elkerülte őket a balszerencse. Az első két meccsükön (Barcelona, Celtic) egyaránt 3-2re kaptak ki, pedig vezettek is azokon a találkozókon. Fontos volt ez a hazai három pont számukra, ezzel életben maradtak a továbbjutási remények.

Igazi felfrissülés lehetett a három pont megszerzése Moszkvában:

Barcelona - Celtic: 2-1

Újabb katalán siker, újabb drámai végjáték. Ahogy a bajnokságban a Granada és a Depor ellen, illetve a BL-ben a Szpartak ellen itt is végig kellett izzadniuk szurkolónak és játékosnak a mérkőzés mind a 90 percét, sőt most azon túlmenően is. A Barcelona gólhátrányból egyenlített ki a skótok ellen, majd a tust a végén Jordi Alba vitte be ellenfelének a 94. percben. Persze a katalán dominancia most is hatalmas volt (72% labdabirtoklás, 20 kapura lövés), de Foster félelmetesen védte a skótok kapuját.

BATE Boriszov - Valencia: 0-3

Mondhatni helyre állt a világ rendje és elverték az abnormálisan jól teljesítő fehéroroszokat. A nagy menetelésnek a Valencia, de egészen pontosan Roberto Soldado vetett végett. A spanyol támadó három góljával senki másnak nem engedte meg, hogy rajta kívül feliratkozzon az eredményjelző táblára. Ezzel a denevérek vezetik a csoportjukat, de nagyon szoros a verseny...

Lille - Bayern München: 0-1

A minszki blama után kicsit fellélegezhetnek a bajorok, bár tegyük hozzá, hogy egy nem túl meggyőző fölénnyel nyertek az eddig messze nem meggyőző franciák ellen. A meccs egyetlen találata tizenegyesből esett, melyet Thomas Müller higgadtan érvényesített a Bayern részéről. Ezzel a győzelemmel hárman állnak hat ponttal az F-csoportban.

Galatasaray - Cluj: 1-1

A törökök továbbra sem tudják felvenni a BL ritmusát és újabb fontos pontokat hullajtottak el Isztambulban. Ezzel szemben a románoknál egy rendkívül értékes pont jött össze, amivel az EL-indulás egyre reálisabbnak tűnhet, de ha mernek nagyot álmodni, akkor már oda-oda kacsingathatnak a csoport második helyére is.

Manchester United - Braga: 3-2

Rémálommal kezdődött a találkozó az Álmok Színházában, legalábbis a vörös ördögök szempontjából. A Braga csapata Alan révén már a második percben beköszönt De Gea kapujába, majd a huszadik percben megduplázta a portugálok előnyét. A hazaiaknak szaladniuk kellett az eredmény után, de a fennmaradó hetven perc elég volt nekik arra, hogy találjanak három (ha nem is szépségdíjas) gólt. Borsócska (alias Javi Hernandez) két gólt is vállalt a hazai termésből.

Javier Hernandez fejese döntötte el a meccset

Nordjaelland - Juventus: 1-1

Csavard be, mint Beckmann! A már korábban is feltűnően az angol szupersztár hasonló nevére hallgató játékos most bebizonyította, hogy a rugótechnikában is felveheti a versenyt Beckham-mel. Persze túlzásokba nem akarok esni, de valljuk be, hogy őrületesen nagy szabadrúgást zúdított be a világ egyik legjobb hálóőrének. A Juventust olyannyira meglepte ez a gól, hogy arra kellett rádöbbenniük 90 perc után, hogy ismét egy ponttal kell hazamenniük, idén már harmadjára.

Shakhtar Donetsk - Chelsea: 2-1

Nem az E-csoport favoritjainak napja volt a keddi. Mindkét esélyes klub pontokat hullajtott, sőt a címvédő kénytelen volt egy vereséget elkönyvelni Ukrajnában. Az elmúlt években meghatározó BL-szereplő Shakhtar-nak úgy sikerült két gólos előnyt összehozni maguknak, hogy Petr Cech igazi bombaformában védett. A legtöbbet az örmény Mkhitaryan próbálkozott, de nem tudott túljárni a cseh kapus eszén. A meccs hajrájában már csak szépíteni tudtak a kékek.

Szerdai játéknap

Zenit Szentpétervár - Anderlecht: 1-0

Ha gonosz akarnék lenni, mondhatnám, hogy nagy harc folyt a két csapat között az EL-indulásért, de azért még nem szabad leírni őket. Pláne nem a Gazprom FC-t, akik végre begyűjtötték idén az első skalpjukat és üldözőbe vehetik a Milánt a kvartettben. A mérkőzés egyetlen találata tizenegyesből született Kerzsakov révén.

Malaga - AC Milan: 1-0

Már szinte meg sem lepődünk az újabb Malaga-sikeren, annyira formában vannak most a spanyolok. Három meccs után kilenc ponttal vezetik a csoportjukat, mindenük adott a továbbjutásra. Most ugyan elmaradt az olaszok ellen a góleső, de az egy gólt sem bánhatják, főleg Joaquín nem. Ő ugyanis először tizenegyest hibázott, de végül a győztes találat is hozzá fűződik, így javítva ezzel korábbi hibáját.

Ajax - Manchester City: 3-1

Pikánsra sikeredet! Egyrészt mert ezzel a vereséggel óriási bajban vannak a világoskékek, Mancini valaga alatt pedig egyre melegebb kezd lenni a kispad. Másrészt Eriksen volt az üde színfoltja a meccsnek. A nyáron állítólag pont a City szerette volna leszerződtetni a dán zsenit, de ő akkor nemet mondott az ajánlatra. Szerda este pedig még rátett egy lapátot azzal, hogy kiválóan játszott, gólt lőtt és gólpasszt adott.

Borussia Dortmund - Real Madrid: 2-1

Egy dologra mindenképp fény derült: Jürge Klopp-gárdája felkészült a BL kihívásaira. Persze a királyiak legyőzésével még nem ők az idei sorozat favoritjai, de eljutottak egy olyan szintre, hogy gyakorlatilag nincs olyan csapat, akik ellen esélytelenül állnának ki. Feltéve ha őrzik a jó formájukat és szép játékukat a BL-ben. A németek tökéletesen használták ki a Real gyengeségeit, dominálták a meccset. A blancok ugyan még kiegyenlítettek az első hazai gól után, de a Schmelzer lövésére már nem jött válasz.

Arsenal - Schalke: 0-2

Kellemetlen meccsel lepték meg Wengert a játékosai, ugyanis hazai pályán maradtak alul az ágyúsok. Az Arsenal korántsem a potenciális legerősebb kezdőjét tudta pályára küldeni. Jól jelzi ezt, hogy Mannone állt a kapuban, a középpályán pedig Coquelin kezdett Arteta mellett. A Schalke góljait a gárda két sztárja Huntelaar és Affelay szállította. Ezzel a három ponttal a csoport élére álltak a németek.

Montpellier - Olympiakos: 1-2

Tömören megfogalmazva a nagyobb BL-rutinnal bíró csapat nyerte a találkozót. A tavalyi francia bajnok hiába szerzett vezetést a második félidő elején, a görögök először válaszolni tudtak, majd a 91. percben drámaként a vezetést is megszerezték. Ezzel az idegenben elcsípett három ponttal komoly lépést tettek a görögök az EL felé.

Dinamo Zagreb - PSG: 0-2

Hozták a kötelezőt a párizsiak, nem túl izgalmas a történet. A zágrábiak már megszokták, hogy nulla ponttal szálljanak ki a télen a BL-ből, most még a szerzett gólok rovatka mellett is zéró áll nekik. Az egyik gólt természetesen Ibrahimovic szerezte, a másodikat Menez.

A katari befektetett pénze kezd megtérülni Párizsban:

Porto - Dinamo Kijev: 3-2

Nagyot harcoltak egymással a felek. A portugálok kétszer is megszerezték odahaza a vezetést, de mindkét alkalommal képesek voltak egyenlíteni az ukránok. A harmadik portugál gólra viszont már nem jött válasz, így otthon tartották a három pontot. A meccs egyik legjobbja a kétgólos Jackson Martinez volt, akit a nyáron Falcao pótlására hoztak még. Ha még olyan mennyiségben nem is termeli a gólokat, kezdetnek azért nem rossz.

]]>http://bajnokok.blog.nepsport.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Tv fotel (65) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Kultúra (6) Politika (1582) Mondom a magamét (7501) Autómánia (61) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2778) Gasztronómia (539) Heti lámpás (310) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Gazdaság (702) Szépségápolás (15) Sport (729) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>