Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
45c4a1cee234963b7870f2d83696a718.jpg

Kisorsolták a jövő évi labdarúgó - világbajnokság csoportbeosztását

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Magyar idő szerint pénteken 18.00 - kor kisorsolták a jövő évi labdarúgó világbajnokság csoportbeosztását - nem minden előzmény nélkül, hiszen a szerdai főpróbán még mindig téma volt a franciák vb - re való kijutásának története... 

A csoport: Dél Afrika, Mexikó, Uruguay, Franciaország

Az A csoportban a házigazda Dél - Afrikai Köztársaság játszhatja a nyitómérkőzést Mexikó ellen, A másik két csapat pedig Uruguay és Franciaország lesz. Érdekes, hogy az utóbbi két csapatot a 2002 - es világbajnokság alkalmával is az A csoportba sorsolták, akkor 0-0 lett az egymás elleni találkozójuk végeredménye, s az akkori címvédő franciák akkor mindössze 1 pontot gyűjtve csoportutolsóként estek ki a tornáról, még az uruknak is mindössze 2 pontot sikerült összekaparniuk.
 
 
B csoport: Argentína, Nigéria, Dél - Korea, Görögország
 
Argentína nem panaszkodhat a sorsolást illetően, hiszen papíron jóval csoporttársai felett áll, elég ha azt nézzük, hogy ott játszik aza Aranylabdás Leo Messi, a világ legjobb szűrője, Javier Mascherano. A 4. kalapból kisorsolt Görögország akár még meglepetést is okozhat, nem is beszélve Nigériáról. Lefelé talán Dél - Korea lóg ki leginkább a csoportból, persze ne feledjük 2002 - es menetelésüket - igaz azt jelentős külső segítséggel vitték véghez.
 
C csoport: Anglia, USA, Algéria, Szlovénia
 
Látszólag az angoloknak sem kell majd megszakadnia a továbbjutásért. Azonban az USA mindig kellemes meglepetés a labdarúgó tornákon, Szlovénia pedig az oroszokat búcsúztatva jutott ki a Vb -re. Algéria a sötét ló, hiszen alapvetően képesek lennénk alábecsülni őket, de ne feledjük Afrika egyik leglátványosabban futballozó válogatottját - Egyiptomot - győzték le egy mindent eldöntő összecsapáson, nem is akármilyen körülmények között - ismerve a a két ország diplomáciai kapcsolatát.
 
D csoport: Németország, Ausztrália, Szerbia, Ghána
 
Mivel a németek a D csoportba kerültek akár már a nyolcaddöntőben létrejöhet egy angol - német álomderbi. Mellettük a közepes Ausztrália, a Chelsea motorja, Mikael Essien vezérelte Ghána és az immáron önálló Szerbia küzdhet a továbbjutásért. Itt sem mernénk előzetesen jóslatokba bocsátkozni a végeredményt illetően.
 
E csoport: Hollandia, Dánia, Japán, Kamerun
 
Úgyszintén egy kiegyensúlyozott csoport, a bivalyerős hollandokkal és a magyarok csoportjából elsőként továbbjutó dánokkal az élen. A csoportban Japán mutathatja meg, hol is tart az ázsiai labdarúgás és persze Kamerunról sem feledkezzünk el, hiszen az afrikai csapat is mindig képes meglepetést okozni.
 
F csoport: Olaszország, Paraguay, Új - Zéland, Szlovákia
 
A címvédő olaszok az F jelű kvartettbe kerültek, a selejtezők során remekül teljesítő Paraguay - jal, Óceánia bajnokával Új - Zélanddal és a Vb újonc szlovákokkal egyetemben. Új - Zéland lehet a későbbiekben annak a bizonyos mérlegnek a nyelve... Persze láttunk már karón varjút.
 
 
G csoport: Brazília, Észak - Korea, Elefántcsontpart, Portugália
 
Ha Észak - Korea labdarúgása kicsit előlrébb tartana, nevezhetnénk ezt akár a halálcsoportnak is. Elnézve a többi csoportot - így is nevezhetjük annak. A mindig esélyes brazilok mellett, Európai braziljai és a Didier Drogba fémjelezte Elefántcsontpart került a csoportba, akik hazai kontinensen, talán a Vb legnagyobb megleptését okozhatják. Persze 2006 - ban is ezt vártuk tőlük, akkor is egy brutális csoportba kerültek...
 
H csoport: Spanyolország, Svájc, Honduras, Chile
 
Első ránézésre az Európa - bajnok spanyoloknak sem lesz nehéz dolguk, főleg úgy, hogy előzetesen talán a valaha volt legerősebb spanyol csapat utazhat Dél - Afrikába. A csoport második helyéért azonban hatalmas harc várható, hiszen Honduras, Chile és Svájc sem érdemtelenül jutott ki a tornára.
 
 
 
A torna egyébként 2010 június 11 - én rajtol a Johannesburg - i Soccer City arénában a már említett Dél - Afrika - Mexikó mérkőzéssel. Csak győzzük kivárni...
 
 
Sáfrány Norbert
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Gazdaság (705) Kultúra (7) Életmód (1) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Politika (1582) Belföld (10) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2788) Sport (729) Egészség (50) Heti lámpás (312) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7546) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>