Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
9234224b1817a6eea06572e23edad217.jpg

Hazai pálya - NB I. 7-8. forduló

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Magyar Nemzeti Bajnokság 7. és 8. fordulójában a Győr bizonyította, hogy Pintér Attila egy nagyon kiegyensúlyozott, karakteres csapattá kovácsolta a zöld-fehéreket. Zinórban 6! győzelmet aratva vezetik a tabellát a Rába partiak.

7. forduló

Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 0-0
Kaposvár, 1500 néző, v.: Kassai
sárga lap: Pavlovic (11.), Pedro (38.), Okuka (51.), Bank (61.), Zámbó (78.), illetve Remili (21.), Kabát (51.), Aarab (52.), Vasiljevic (79.)

Az első félidő rengeteg hibával tarkított játékot hozott, s komoly gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A folytatásban a kaposváriak vették át az irányítást, s nagy erőket mozgósítottak a győzelem megszerzése érdekében, azonban a lehetőségek kimaradtak, csakúgy mint a fővárosiak néhány próbálkozása, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Videoton FC-Diósgyőri VTK 0-0
Székesfehérvár, 2500 néző, v.: Oláh G.
sárga lap: Stopira (29.), Caneira (57.), Torghelle (81.), illetve Takács P. (8.), Vági (26.), Rybansky (78.), Gal (81.)

A több exfehérvárival, de még Rudolf Gergely nélkül felálló Diósgyőr nem játszott alárendelt szerepet a találkozó első félidejében. Kiegyenlített és sok hibával tarkított játék folyt a pályán, de a Videoton birtokolta többet a labdát, ugyanakkor mindkét fél előtt adódott gólszerzési lehetőség. A fehérváriak egy kapufáig jutottak. A második játékrész nagy részében a diósgyőri térfélen volt a labda, a fehérváriak támadókkal frissítve vezettek rohamokat a vendégkapu felé, de a rendkívül masszívan betömörülő védelemmel szemben nem sok babér termett számukra. A Videoton - köszönhetően a már hat pályán lévő támadónak - számolatlanul futtatta támadásait, és futószalagon termelte szögleteket, de ezek végén csak Gyurcsó, Nikolics, Torghelle és Oliveira veszélyeztetett egyszer-egyszer. A DVTK hősiesen küzdött a pontszerzésért és a találkozó végén örülhetett is, mert nem esett gól, noha a Videoton közelebb állt a győzelemhez.

Kecskeméti TE-Lombard Pápa Termál FC 1-2 (1-1)
Kecskemét, 1000 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Litsingi (11.), illetve Maric (41., 81., utóbbit 11-esből)
 kiállítva: Antal B. (78.) sárga lap: Ramos (20.), Vaskó (58.), illetve Tóth B. (23.), Quintero (28.), Présinger (32.), Sekour (37.), Rodenbücher (66.), Maric (92.)

Az első félidőben a Kecskemét volt aktívabb, korán vezetést is szerzett, s a továbbiakban is megvolt a lehetősége, hogy növelje előnyét, azonban a szünet előtt váratlanul egyenlített a Pápa.
A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, a kapuk alig forogtak veszélyben, a három pont sorsa pedig egy hatalmas kecskeméti védelmi hibából eredő büntetőből dőlt el a vendégek javára.

MVM Paks-FGSZ Siófok 4-1 (0-0)
Paks, 500 néző, v.: Szilasi
gólszerzők: Vayer (73.), Simon A. (75., 80., 87.), illetve Pál Sz. (92., 11-esből)
sárga lap: Simon A. (75.), illetve Kecskés T. (83.)

Az első félidő rendkívül gyenge futballt hozott, a Paks erőlködött, de a siófoki védelem könnyedén hárította a próbálkozásokat. Sőt, a vendégek néhány veszélyes kontrát is vezettek. A szünet után sokáig nem változott a játék képe, aztán a csereként beállt Vayer egy remek átlövéssel vezetéshez juttatta a Paksot. Nem sokkal később a másik cserejátékos, Simon Attila is betalált, majd még kétszer bevette a kaput. A végén a Siófok büntetőből szépített. Tomislav Sivic irányításával második bajnokiját is megnyerte a Paks.

MTK Budapest-Egri FC 3-0 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző, v.: Iványi
gólszerző: Tischler (61., 77., 82.)
sárga lap: Kelemen (79.), illetve Balog Zs. (41.)

Az első félidőt gyakorlatilag végigtámadta a hazai együttes, ennek ellenére a játékrész legnagyobb helyzetét a vendégek hagyták ki. A fordulást követően is Garami József tanítványai diktálták az iramot és Tischler góljával át is törték az egriek védelmét. A csatár ezt követően további két alkalommal is jól érkezett egy-egy beadásra, ezzel a kék-fehérek magabiztosan nyertek.

Győri ETO FC - PMFC-Matias 1-0 (1-0)
Győr, 3000 néző, V: Németh Á.
gólszerző: Koltai (35., 11-esből)
sárga lap: Strestik (40.), Kronaveter (42.), Pilibaitis (79.), illetve Grumic (26.), Causic (34.), Wittrédi (48.), Stojmirovic (63.), Zeljkovic (75.)

Az első 45 perc gyenge játékot hozott, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Koltai értékesített büntetőjével a valamivel aktívabb ETO megérdemelten vezetett. Szünet után többnyire a Pécs játszott mezőnyfölényben, helyzetig azonban nem jutott el a vendégcsapat. A Győr megőrizte előnyét és sorrendben ötödik győzelmét aratta az őszi idényben.

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 4-1 (2-1)
Debrecen, 7000 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Sidibe (5., 64.), Coulibaly (8.), Szűcs (53.), illetve Vernes (21.)
sárga lap: Baráth (49.), Ignjatovic (91.)

Kiválóan kezdte a hetedik forduló rangadóját a hazai csapat: a debreceniek nyolc perc alatt két védelmi hibát is kihasználtak a Honvéd kapuja előtt. Nem kellett sokat várni a szépítésre, a játékrész közepén Vernes távoli lövése utat talált Verpecz kapujába. A félidő hátralévő részében nagy lehetősége csak a Debrecennek akadt. A szünet után nagyon lendületesen, ötletesen és főleg eredményesen játszott a DVSC. Előbb Szűcs, majd immáron másodjára a mérkőzésen Sidibe vette be Szemerédi kapuját. A Honvéd sorsát hátsó alakzatának bizonytalansága pecsételte meg, ami miatt nem lehetett esélye a pontszerzésre.

Ferencváros-Szombathelyi Haladás 2-1 (1-0)
Albert Stadion, 4500 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Somalia (10.), Cukic (87.), illetve Andorka (93.)
sárga lap: Otten (17.), Cukic (59.), Jovanovic (66.), Klein (71.), illetve Rajos (20.), Halmosi (29.), Simon Á. (38.), Iszlai (58.)

Az első félidőben az FTC egy kontratámadásból szerzett vezetést, miközben a vendégeknek is több lehetősége volt, elsősorban Kenesei révén. A folytatásban a Haladás támadott többet, mindent megtett az egyenlítésért, de a hazaiak szervezett védekezésükkel és Jova kapus hárításaival sikeresen őrizték kapujukat és az eredményt, sőt a hajrában egy szerencsés, megpattanó lövésből növelték előnyüket. A ráadásban a Haladás ugyan még szépített, de már nem maradt ideje a további rohamokra.

8. forduló

Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 3-0 (2-0)
Szombathely, 4500 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Iszlai (24., 11-esből), Kenesei (27.), Halmosi (55.)
sárga lap: Simon Á. (20.), Guzmics (58.), Iszlai (64.), illetve Hidvégi (23.), Nagy T. (56.), Rácz (83.)

A Haladás az első játékrészben végig agresszívebben, gyorsabban futballozott ellenfelénél, megérdemelten vonult kétgólos előnnyel a szünetre. A tompa MTK - amely a találkozóig a mezőnyben egyedüliként volt veretlen - az első félidőben helyzetig sem jutott, de a másodikban sem tudott felpörögni. Továbbra is a szombathelyi csapat irányított, növelte előnyét, így az MTK-nak esélye sem volt az egyenlítésre.

Diósgyőri VTK-MVM Paks 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 5000 néző, v.: Bognár
gólszerző: Bacsa (4.)
sárga lap: Gosztonyi (39.), Elek Á. (66.), illetve Lázok (35.), Kulcsár D. (67.), Fiola (90.)

A diósgyőriek szinte az első támadásukból megszerezték a vezetést, de ezután a vendégek játszották a tudatosabb futballt, ügyesen adogattak, szépen fejlődtek fel, igaz, a kapu előtt elfogyott a tudományuk.
A szünet után továbbra is a Paks tartotta kézben az irányítást, a diósgyőriek gyors ellentámadásokkal próbálkoztak. Küzdelmes, lüktető volt a játék, az iramra sem lehetett panasz. A vendégek rászolgáltak volna az egy pontra, de a kapu előtti határozatlanságuk miatt vereséggel távoztak.

Újpest FC-Kecskeméti TE 2-1 (2-1)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Kabát (42.), Vasiljevic (45.), illetve Litsingi (38., 11-esből)
kiállítva: Ramos (85.) sárga lap: Vasiljevic (66.), illetve Pekár (59.), Ramos (78., 85.)

A Kecskemét kezdte jobban a mérkőzést, több helyzetet is kidolgozott, de a remek formában védő Balajcza megállította a vendégek támadóit. A félidő középén az Újpest átvette az irányítást, ennek ellenére a Kecskemét szerzett vezetést Litsingi büntetőjével. A hazaiak nem álltak le, és néhány perccel később Kabát révén egyenlítettek. A lila-fehérek ezzel hosszú gólcsendet törtek meg, ugyanis legutóbb az ötödik fordulóban az MTK ellen - akkor is Kabát révén - találtak a kapuba. A félidő vége előtt a vezetést is megszerezte az Újpest, az első gólpasszt is jegyző Iandoli középre adását Vasiljevic közvetlen közelről kotorta a kapuba. A fordulást követően már közel sem láthatott olyan sok helyzetet a közönség, az Újpest futballozott mezőnyfölényben, de nem tudta növelni előnyét, míg a Kecskemét ellentámadásiban nem volt átütőerő, így az eredmény nem változott.

Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi 5-3 (4-1)
Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Diarra (20.), Johnson (30.), Délczeg (33.), Ivancsics (44.), Vécsei (66.), illetve Zámbó (40.), Balázs B. (75.), Haruna (86.)
sárga lap: Lovric (61.), illetve Zámbó (27.)

A Kaposvár kezdte jobban a mérkőzést, de a Honvéd hamar átvette a játék irányítását, sorra dolgozta ki a lehetőségeket, s a szünetig megérdemelten jutott háromgólos előnyhöz.
A folytatásban valamelyest visszavett a tempóból a fővárosi gárda, de így is biztosan gyűjtötte be a három pontot immár négy meccs óta nyeretlen riválisával szemben.

Egri FC - DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Miskolc, 200 néző, v.: Szőts
gólszerző: Németh N. (56.)
sárga lap: Preklet (20.), Kabele (77.), illetve Szűcs I. (75.), Ferenczi J. (88.)


A debreceniek kényelmes tempóban kezdték a mérkőzést. Az egriek megerősített védelemmel állították meg a szórványos és nem túl meggyőző hajdúsági akciókat. A hevesiek támadójátéka gyakorlatilag észrevehetetlennek tűnt, de saját kapuját megfelelően óvta. A szünet után a DVSC jó időre kapuja elé szorította az Egert, de igazi helyzetet képtelen volt kialakítani. A másik oldalon egy pompás támadást remek góllal fejeztek be az egriek, és növelhették volna előnyüket, de Vujovic 11-esét Verpecz hárította. A hajrában nagy erőket mozgósított a Debrecen, de az Eger hősiesen védekezett, és meglepő, de megérdemelt győzelmet aratott.

Videoton FC-Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 3500 néző, v.: Fábián
gólszerző: Koltai (67.)
kiállítva: Torghelle (93.) sárga lap: Mitrovic (58.), Caneira (76.), Torghelle (93.), illetve Kronaveter (52.), Pilibaitis (54.)

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője csapata csütörtöki Európa Liga debütálása - a Genk otthonában 3-0-ra kikaptak a székesfehérváriak - után a rotáció mellett döntött, több játékosát is pihentette. A találkozó elején nem találta a ritmust a hazai együttes, amely sok hibával játszott, de a felforgatott védelemmel futballozó ETO sem jelentett komoly veszélyt a kapura. A 20. perctől aztán megnyugodtak a piros-kékek, egyre nagyobb iramot diktáltak, ráadásul körbelőtték a győri kaput, azonban Stevanovic kapust nem dolgoztatták meg túlságosan. A második félidő nagy részében jóformán egyetlen ETO-játékos sem lépte át a felezővonalat, teljes csapatával védekezett a Győr, és sokáig ez eredményes is volt, mert a Videoton hiába mozgatta a vendégvédelmet, csak nagy ritkán tudta áttörni. A játékrész derekán aztán Koltai révén a semmiből szerzett vezetést a Győr, amire a hazaiak támadó cserékkel reagáltak. A kapura azonban így sem lett veszélyesebb a fehérváriak játéka, és egy büntető gyanús esetnél Fábián játékvezető sem segítette a Videotont. A Győri ETO FC erősen deffenzív játékával mindhárom pontot elvitte Székesfehérvárról. A találkozó végén Torghelle kiállítása paprikázta a hangulatot, amit aztán a lefújást követően a két csapat kakaskodása még inkább fokozott.

Lombard Pápa Termál FC - PMFC-Matias 1-2 (0-1)
Pápa, 1300 néző, v.: Berger
gólszerzők: Benko (90.), illetve Krejci (9.), Bajzát (86.)
sárga lap: Maric (93.), illetve Panikvar (10.), Wittrédi (63.), Uzoma (66.)

Az első játékrészben rengeteg technikai hiba borzolta a szurkolók kedélyeit. A vendégcsapat egy pontrúgás után szerzett vezetést. A második félidőben a Pápa támadott többet, ám egy kontra végén a Pécs megduplázta előnyét. A hazaiak a lefújás előtt nem sokkal szépíteni tudtak, de már nem maradt idejük az egyenlítésre.

FGSZ Siófok-Ferencváros 0-0
Siófok, 4000 néző, v.: Takács J.
sárga lap: Zamostny (22.), Kecskés (64.), Pál Sz. (77.), illetve Ranilovic (71.), Besic (88.)


Utoljára kilenc éve, 2003-ban nyertek a balatoniak a fővárosi zöld-fehérek ellen, vagyis immár négy meccs óta nyeretlenek ellenük hazai pályán. Az első félidő nem hozott sok izgalmat, apróbb lehetőségek akadtak mindkét kapu előtt, de igazi ziccert egyik csapatnak sem sikerült kialakítania.
A második játékrész sem hozott sokkal több izgalmat, főleg távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, melyek közül a Ferencváros járt közelebb a győztes gól megszerzéséhez Böde két kísérlete révén.
Leginkább Takács játékvezető szórakoztatta a közönséget, aki Kecskés sárga lapjánál olyan vehemenciával érkezett a helyszínre, hogy térdre esett, majd segítőjével konzultálva a fővárosiak cserekapusának, Ranilovicnak is felmutatott egy sárga lapot.

A forduló képe:

A bajnokság állása:

  Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
1 ]]>Győri ETO]]> 8 6 1 1 17-9 19
2 ]]>MTK]]> 8 5 2 1 13-7 17
3 ]]>DVSC-TEVA]]> 8 5 1 2 14-7 16
4 ]]>Bp. Honvéd]]> 8 5 1 2 16-13 16
5 ]]>Videoton FC]]> 8 4 2 2 9-6 14
6 ]]>Diósgyőr]]> 8 4 2 2 7-7 14
7 ]]>Haladás]]> 8 3 2 3 14-9 11
8 ]]>Ferencváros]]> 8 2 4 2 10-9 10
9 ]]>MVM Paks]]> 8 2 3 3 13-12 9
10 ]]>PMFC-Matias]]> 8 2 3 3 8-9 9
11 ]]>Újpest FC]]> 8 2 3 3 8-9 9
12 ]]>Lombard Pápa]]> 8 2 2 4 8-11 8
13 ]]>Eger]]> 8 2 2 4 8-13 8
14 ]]>Kaposvár]]> 8 2 2 4 9-15 8
15 ]]>KTE-Phoenix Mecano]]> 8 1 2 5 8-15 5
16 ]]>Siófok]]> 8 0 2 6 6-17 2

MTI - Flag-sport

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Életmód (1) Autómánia (61) Tv fotel (65) Tereb (146) Heti lámpás (312) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Gazdaság (705) Sport (729) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Politika (1582) Mondom a magamét (7546) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Jobbegyenes (2788) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>