Ma 2024 április 17. Rudolf napja van. Holnap Andrea, Ilma napja lesz.
dfg.jpg

Fradista szemmel - Örökrangadó a Matyóföldi pofon árnyékában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Szekundát kaptunk, immár sokadszor ebben a szezonban. Ezuttal nem tudunk mire hivatkozni, megérdemeltük a méretes zakót.

Azt lehetett tudni, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz a Mezőkövesd elleni találkozó. Azt is tudtuk, hogy nem vagyunk top formában. De azért titkon reméltük, hogy a tavalyi arcunkat fogjuk mutatni az immár rangadóvá előlépett Kövesdi derbin.

Igazi rémálom volt a mérkőzés.

Gyakorlatilag helyzet nélkül játszottuk le a találkozót, Pintér Attila csapata rendkívül fegyelmezetten játszva kihasználta a kontráit  és valljuk be akár több gólt is szerezhetett volna.

Egy kép 1989-ből. Nagyon fel kell javulnunk, ha ismét ilyen címlapot szeretnénk. :-)

Meddő mezőnyfölényben játszottunk, rossz volt nézni a csapat játékát. Gyakorlatilag mindenki mélyen a tudása alatt játszott, nem is lehetett más az eredmény.

Valami nagyon nemstimmel a csapattal. Dollnak a téli szünetben gyakorlatilag csodát kell tennie.

Ismét bizonyítást nyert, hogy a felállt jól szervezett védelemmel szemben tehetetlenek vagyunk. A kontra támadások ellen pedig ezuttal is kapitulálni voltunk kénytelenek.

A Mezőkövesd, illetve Pintér Attila annak a 80-as évek végén kialakult magyar edzői iskolának az egyik végterméke, amely csak és kizárólag a kontrajátékra rendezkedik be.

Ez azok ellen a csapatok ellen,akik támadni,építkezni szeretnének ül és ha jó védekezéssel párosul sikere lehet. Ezt az iskolát követi Csertői Aurél, Horváth Ferenc és a Debrecent korábban sikerre vezető Kondás Elemér is.

Lehet ez eredményes, mint ahogy ellenünk is eredményes volt. Ehhez az kell, hogy gyengén játsszon az az ellenfél, aki megpróbál játszani. ezen a szombaton elképesztően gyengén játszottunk.

Ez tény.

A kontrajátékra berendezkedett csapatok taktikája pofon egyszerű: 3 a 2 elleni játékot kell csak begyakorolni egy labdaszerzés után.

Felmerülhet az a kérdés,hogy például mi miért nem ezt a taktikát követjük.

Nos azért mert ez nem lenne a mindenkori Ferencvároshoz méltó. Győzelemre kell játszani, mese nincs, akkor is,ha ilyen gyenge nap - mint például a múlt hét szombati - esetén vereséget szenvedünk.

Mindezek mellett, illetve mindezek ellenére gratulálok a Mezőkövesdnek. Csak magunkat hibáztathatjuk. A kontra játékot pedig, mindenki ítélje meg a maga futballról alkotott véleménye alapján.

NB I, 18. forduló
Mezőkövesd-FTC 2-0 (1-0)
Mezőkövesd:
Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Kink (Pauljevic, 76.), Molnár G., Mevoungou (Devecseri, 91.), Hegedűs (Tóth B., 52.), Bacelic-Grgic - Strestik
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pintér (Nagy D., 46.), Leandro - Cukic - Lovrencsics (Radó, 46.), Gera, Hajnal, Ryu - Busai (Böde, 66.)
Sárga: Mevoungou (55.), Tóth B. (89.), illetve Cukic (37.), Nagy D. (80.)
Gól: Molnár (44.), Bacelic-Grgic (80., 11-es)

Még isteni szerencse, hogy a hét közben sikerrel vettük a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa mérkőzést és így várhatjuk a jövő évi folytatást a Honvéd ellen.

Magyar Kupa
PAFC-FTC 1-2 (0-1)
PAFC: Pogacsics - Heffler T., Tar, Tóth B., Forró - Fényes (Hudák, 46.), Tóth K. (Spandler, 87.) - Márkvárt, Molnár Cs. (Óvári, 67.), Pekár - Tischler
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Pintér Á., Nalepa, Leandro - Gera, Cukic - Csernik, Hajnal (Böde, 80.), Ryu (Radó, 80.) - Djuricin (Busai, 51.)
Sárga: Márkvárt (56.), Busai (77.), Forró (92.), Hudák (96.), Cukic (96.), Gera (119.)
G.: Tischler (66.) ill. Djuricin (28.), Gera (105., 11-esből)

A rémálomszerű bajnoki szezont az MTK ellen fejezzük be.

Most sem tudok mást mondani, mint azt, hogy győznünk kell, hogy belátható közelségben maradjanak a minket megelőző ellenfeleink. Mert ha most szombaton sem tudunk győzni le kell mondanunk a terveinkről.

A téli felkészülés alatt lesz bőven teendője a szakmai stábnak, a srácoknak és Orosz Paliéknak is. Mert csak egy hagyományosan pazar Fradi tavasz vezethet a siker eléréséhez.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Politika (1582) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2787) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7544) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Életmód (1) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Egészség (50) Tereb (146) Mozaik (83) Heti lámpás (312) Gazdaság (705) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>