Ma 2024 április 23. Béla napja van. Holnap György napja lesz.
fe838e0ceca9a6dc48fca81fc7707176.png

Fradista szemmel - Ki a király?

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Az MTK elleni örökrangadón elszenvedett vereséget követően egy nagyon komoly sorozatot kezdtünk el, amelynek az utolsó állomása szombat este lesz minden bizonnyal telt ház előtt a Groupama Arénában.

Minden csapat életében van olyan mérkőzés, ahol nem mennek be a lehetőségek. Nos nekünk az MTK elleni volt az a bizonyos mérkőzés. Ez biztosan eldőlt, hiszen a vereséget követően a Videotont, a Debrecent és idegenben a második helyezett Paksot is két vállra fektettük.

A DVSC elleni mérkőzést megelőzően nagyon örömteli bejelentést tett a Ferencváros elnöke Kubatov Gábor. Csapatunk mellett immár fő, és mezszponzorként jelen lesz Magyarország legnagyobb telekommunikációs cége a Magyar Telekom. A hatalmas T-betű immár ott is díszelgett a mezünkön, amikor kifutottak a srácok a pályára.

A piros-fehérek ellen a második játékrészben remek, tetszetős játékot mutattunk be és nagyon szép gólokat szerezve magabiztosan tartottuk otthon a három bajnoki pontot. Hozzá kell tennem, hogy azért tudtuk három góllal győzni, mert a DVSC nincs a legjobb formában és ennek ellenére dicséretes módon megpróbált egy kicsit nyíltabban, őszintébben focizni. Jó mérkőzés volt, megmutatta, hogy nem felejtettünk el focizni.  Külön öröm, hogy gyakorlatilag a csereként pályára lépő Radó Andris vezérletével sikerült behúznunk ezt a mérkőzést.

Következett a korábban elhalasztott Videoton elleni szuperrangadó. Szerdai forduló lévén az érdeklődés nem hágott hatalmas magaslatokba, de azért még így is bőven a mi találkozónkat tekintették meg a legtöbben az adott fordulóban.

A szuperrangadó titulust azért használtam a tavalyi bajnokcsapat elleni mérkőzésünkre, mert úgy gondolom, hogy a Videoton a legnagyobb riválisunk ebben a bajnokságban. A székesfehérváriak nagyon gyengén kezdték a szezont, de szemmel láthatóan egyre jobban magukra találnak és most már jönnek az eredmények is hétről-hétre.

Horváth Feri nagyon nagy taktikus, így most is remekül összerakta a Vidi védekezését, sőt időnként Kovács és Gyurcsó révén még apróbb veszélyhelyzeteket is ki tudtak kontrákból alakítani Dibusz kapuja előtt. De összességében végig kezünkben tartottuk a találkozót, amit végül ismét Radó remeklésével sikerült, ha nehezen is, de megnyernünk.

Nagyon-nagyon fontos három pontot szereztünk!

A két hazai rangadó után, Paksra vezetett az utunk. A Csertői-csapat az idény legnagyobb meglepetése számomra. Második helyen állnak és stabil kiegyensúlyozott játékot produkálva, ők szerezték a második legtöbb gólt - utánunk természetesen - a szezonban.

Az időjárás ezúttal kegyes volt hozzánk. Nem esett az eső és viszonylagosan szép idő volt.

Ez nem mellékes szempont, hiszen korábban számos paksi fellépésünk azért fulladt kudarcba, mert rendszeresen téli időben, elképesztő sártengerben kellett játszanunk.

Nehéz mérkőzésre számítottam és végül talán az idény legkönnyebb mérkőzése kerekedett ki belőle.

Simán nyertünk 5:0 arányban – a második helyezett otthonában! Végre hosszú idő után Böde Dani is megtalálta a góllövő cipőjét és ha már betalált, akkor nem is akármilyen góllal tette ezt. Hatalmas bombagólt akasztott a paksi kapuba, a hazaiak fiatal hálóőre még nagypapa korában is mesélni fogja az unokáinak Dani bombáját.

Jegyzőkönyvek:

NB I, 17. forduló
FTC-DVSC 3-0 (0-0)
FTC: Dibusz - Dilaver, Pintér, Leandro, Ramírez - Gera, Nagy Á. - Sesták, Hajnal (Varga R., 46.), Lamah - Böde (Busai, 86.)
DVSC: Radosevic - Lázár, Mészáros, Brkovic, Korhut - Jovanovic, Szakály, Bódi (Tisza, 70.) - Sidibe, Balogh, Coulibaly (Castilion, 70.)
Sárga: Szakály (74.), Varga R. (85.)
G.: Ramírez (66.), Gera (77.), Radó (87.)

NB I, 15. forduló
FTC-Videoton 1-0 (0-0)
Nézőszám: 5379
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á., Pintér (Radó, a szünetben) - Lamah (Busai, 91.), Gera, Sesták (Varga R., 64.) - Böde
Videoton: Danilovic - Nego, Juhász, Vinícius, Szolnoki - Oliveira (Heffler 71.), Pátkai (Soumah, 87.), Kovács, Gyurcsó (Géresi, 79.), Suljic - Feczesin
Sárga: Nalepa (21.), Gyurcsó (27.), Oliveira (28.), Lamah (29.), Pátkai (49.), Ramírez (53.), Kovács I. (55.), Nagy Á. (84.), Szolnoki (87.), Soumah (90.)
G.: Radó (63.)

NB I, 18. forduló
Paks-FTC 0-5 (0-1)
Paks: Székely - Vági, Kelemen, Gévay, Báló - Papp, Kecskés (Hahn, 66.) - Koltai (Bajner, 66.), Bertus, Bartha - Balázs (Kiss T., 79.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pintér (Busai, 75.), Leandro - Gera, Nagy Á. - Lamah (Cukic, 69.), Radó, Sesták (Varga, 82.) - Böde
Sárga: Kecskés (35.), Papp (51.), Báló (59.), Bajner (77.), illetve Gera (53.), Lamah (63.), Dilaver (77.)
G.: Lamah (22.), Sesták (56.), Böde (74.), Busai (87.), Varga (90.

Ha második helyezett otthonában 5:0 arányban győz az a csapat, aki egyébként a tabellát 19 pont előnnyel vezeti, akkor feltehetnénk joggal azt a kérdést, hogy:

Ki a király?

DE, mi nem tesszük fel ezt a meglehetősen nagyképű kérdést. Mert tudjuk, hogy milyen nehéz feladatok várnak ránk még ebben a meglehetősen hosszú bajnoki szezonban.

Arról nem is beszélve, hogy szombat este következik a bajnokság második derbije, az egyre jobb formába lendülő lila-fehérek teszik tiszteletüket nálunk.

Ez a mérkőzés mindig nagyon fontos, még akkor is ha történetesen jelenleg nagyon sok pont választja el egymástól a két csapatot.

Borzasztóan nehéz mérkőzésre számítok, ezt le kell, hogy szögezzem! Hatalmas presztízscsata lesz szombat este a Groupama Arénában, abban egészen biztosak lehetünk.

Ez a mérkőzés, a derbi – a magyar labdarúgás ünnepe!

Szurkoljunk együtt, hogy az egész évi nagyszerű teljesítményünkre fel tudjuk tenni a koronát!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Vetítő (30) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Autómánia (61) Kultúra (7) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Gazdaság (706) Jobbegyenes (2791) Tereb (146) Gasztronómia (539) Belföld (11) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7557)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>