Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
e32526f0f7ec27b2218f9a332925ee09.jpg

Európa Liga - Csak a Paks maradt állva

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A négy magyar kupacsapatból mindössze, a csak magyar játékosokból álló Paks tudta venni az akadályt, így egyedüli zászlóvivőként várhatja a következő fordulóban a skót Hearts csapatát.

Hosszabbítás után szenvedett 3–1-es vereséget az Aalesund FK-tól a Ferencváros, és ez meglátszott a hazaiak mesterén, Kjetil Rekdalon, akiről az Aftenposten külön megemlítette, hogy mennyire átizzadta ingét és még a jóval a lefújás után is gyöngyözött homloka.

„Összességében megérdemelten mentünk tovább, de szoros volt, nagyon szoros. Jót tett ez a győzelem az önbecsülésünknek" – vélekedett Rekdal, míg a lap megjegyzi, hogy ez a csapat sokkal több nézőt érdemelne. Az Aftenposten szerint igazi „kupadrámában" kapott ki az Aalesund nyakába a hosszabbítással hidegzuhanyt öntő Ferencváros.

„Oda az európai álom – csak önmagát okolhatja a Tromsö" – vélekedett ugyanezen orgánum a Paks norvégiai „Atom-villanásáról", háromgólos győzelméről. Külön kiemelve, hogy eddig igazi oroszlánbarlang volt a Tromsö otthona, ahol olyan csapatok is kikaptak az európai kupákban, mint a Crvena zvezda, a Chelsea vagy a Galatasaray. Megdicsérte viszont a norvég újságíró a Paks szilárd védekezését, és meglepődött, hogy milyen sok futópárbajt nyertek a magyar legények.

A vg.no kiemelte a ferencvárosi mérkőzés kapcsán, hogy a játékosaitól a találkozón több nagy egyéni hibát összeszámláló Rekdal mester egyáltalán nem látszott boldognak a lefújás után, és elismerte a lap, hogy nem álltak éppen hadilábon a norvégok a szerencsével sem. Ugyanezen az internetes oldalon a Tromsö esetében hazai gyalázatról írnak, és kiemelték, hogy a vendéglátó védelme igen előzékeny volt a paksi támadókkal néhány alkalommal.

A tekintélyes Dagbladet a „Post a 119. percben mentette meg az Aalesundot – Hosszabbításban ütötték ki a Ferencvárost" címmel és alcímmel számolt be az Európa-liga találkozóról, és igencsak elégedett volt a lap az általa is drámaiként aposztrofált találkozó eredményével. A magyarok is kaptak dicséretet, első félidei játékukat például kifejezetten elegánsnak találta a helyi sportújságíró.

„Tilskuerne reiste seg og gikk på 0–3" – olvashatjuk ugyanezen lap hasábjain a Paks hőstetteiről, és aki nem mélyült még el a norvég nyelv ékességeiben, az is érezheti, a háromgólos elpáholásnak (elpåholásnak) nem örvend a Dagbladet. A cím arra utal, hogy 0–3 után a helyi nagyérdemű a lábával szavazott, és a maga részéről befejezettnek tekintette a találkozót.

A Demokraten szerint „éppen hogy csak továbbjutott" az Aalesund, és a szurkolók között kitört az általános extázis a 119. percben; míg a Tromsö „széthasadt". Hogy, hogy nem, a bt.no portál is „futballdrámát" emleget az FTC mérkőzésével kapcsolatban (úgy látszik, északon is szeretnek sablonokban gondolkodni), a Tromsö kapcsán pedig „Elajándékozott európai álmok"-ról ír.

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
]]>TROMSÖ (norvég)–PAKSI FC 0–3 (Kiss T. 59., 77., Böde 62.)]]>
Továbbjutott: a Paks, 4–1-es összesítéssel
]]>AALESUND FK (norvég)–FERENCVÁROS 3–1]]>
Továbbjutott: az Aalesund, 4–3-as összesítéssel

Nem vallott szégyent első nemzetközi kupapárharcán a Kecskemét. Sőt! Az edzői nyilatkozatok alapján leszűrhető, hogy az Aktobe elleni összecsapásból könnyedén továbbjuthatott volna a magyar csapat. Tomiszlav Szivics vezetőedző a kihagyott helyzeteket siratja, míg kollégája, Vlagyimir Muhanov szerint mindkét csapat megérdemelte volna a továbbjutást.

EMLÉKEZTETŐ – EL, 2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ 
AKTOBE (kazah)–KECSKEMÉTI TE 0–0 (össz.: 1–1, tj: Aktobe, idegenben szerzett góllal)

nso.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Egészség (50) Sport (729) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2789) Tv fotel (65) Gazdaság (705) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Kultúra (7) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Tereb (146) Heti lámpás (312) Belföld (11) Mondom a magamét (7549)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>