Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
34e923a0753cbe8d171f2c72f2aaeeb9.jpg

Elkészült a labdarúgó NB I. sorsolása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az új Telki futballcentrum adott otthont csütörtökön a Soproni liga 2009-10-es idénye menetrendjének elkészítéséhez. A háromévi száműzetés után visszatérő Ferencváros Szombathelyen kezdi a szezont, míg első hazai mérkőzésére a második körben kerül sor, amikor a Zalaegerszeget fogadják a zöld fehérek.

   A várva várt Újpest-Ferencváros összecsapást a 10. fordulóban rendezik a lilák pályaválasztásával, de úgy tűnik nem a Szusza Ferenc, hanem a Puskás Ferenc stadionban. A korábban a szurkolók által igencsak kedvelt kettős rangadó sorozat ugyanis most úgy tűnik, ismét feléledhet. Ennek keretében a Fradi, az Újpest, a Vasas és a Bp. Honvéd egymás elleni mérkőzéseinek az egykori Népstadion adna otthont így próbálna meg a szövetség valamit visszacsempészni a múlt század második felének fantasztikus hangulatú rangadóiból. A sorsolás már eleve úgy készült el, hogy ősszel az 5., a 10. és a 15. fordulóban a négy együttes egymás ellen lép pályára, már csak az érintett kluboknak kell rábólintani a tervezetre. Nyilvánvaló, hogy két akadálya lehet a megállapodásnak. Az egyik az anyagiak.

Már annak idején 1987-ben is azért szűntek meg a kettős mérkőzések, mert a legnagyobb szurkolótáborral bíró Ferencváros igazságtalannak tartotta a jegybevétel elosztását érthetően magasabb részt szeretett volna magának az akkori pénzekből. Nem hiszem, hogy ez most igazi akadályt gördíthetne a megállapodás útjába, hiszen a Vasasnak és a Honvédnak olyan alacsony mostanában a nézőszáma, hogy bármilyen arányban részesülnek is a bevételekből az már sokkal több pénzt hoz nekik a konyhára, mint amit eddig megszoktak. Ha a szurkolókban feléled a nosztalgia és még a mérkőzések színvonala is jobb lesz az utóbbi időkben megszokottnál, akkor mindenki biztosan jól jár majd. A másik probléma már nehezebben kezelhető; ez pedig a biztonság kérdése. Egyelőre még csak találgatjuk, mi történhet, ha egyszerre beengedik a stadionba a négy szurkolótábort. Meg kell tehát oldani a be és kiléptetést illetve az arénán belüli elkülönítést. Félreértés ne essék; jómagam is ezeken a kettős meccseken nőttem fel, így hát hatalmas örömet okozna számomra és sok ezer futballszurkoló számára is, ha újra remek dupla mérkőzéseket élvezhetnénk végig, de ne adja isten, hogy esetleg egy hatalmas szurkolói rendbontás tönkretegye az egészet, aminek veszélye az egymás tenyeréből nemigen cseresznyéző négy tábor találkozása esetén nem kicsi. Egyeztetés kell tehát a biztonsági szolgálatokkal és a rendőrséggel egyaránt és meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket minden balhé elkerülése érdekében.

   Ahogy arról már korábban írtunk nagy reményekkel nézünk a hazai futball ősz elé válogatott és klubszinten egyaránt. Egy szenzációs vb selejtezős szereplés és egy előre lépés a nemzetközi kupaporondon, megspékelve néhány forró hangulatú kettős rangadóval tényleg az álmok kategóriájába tartozna! Csak nehogy bilibe érjen a kezünk!

Juhász Attila

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Kultúra (7) Mozaik (83) Sport (729) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2793) Tv fotel (65) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Gazdaság (706) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Autómánia (61) Politika (1582) Mondom a magamét (7561)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>