Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
20e3f50d5916cd4a2b17261d15fc0f16.jpg

Véreim, magyar proletárok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vasárnap délután van, csendesen szemerkél az eső, az ember kinéz a szerkesztőség ablakán, és arra gondol, milyen nehéz ma prolinak lenni a Városligetben. 

Először is itt van ez az eső, ugye, amiért a hortobágyi pásztor fohászkodik a tikkasztó nyárban, hogy a barmainak legyen mit legelni
(„Istenem, teremtőm, adj egy csendes esőt…”), és amely eső most kétharmados összeesküvés folytán csurog az MSZP-karnevál részt­vevőinek okos buksijára.

Nehéz prolinak lenni továbbá, mert ha az ember testnedveit már csak egy Gyurcsány-beszéd hozza mozgásba, akkor nagy a baj.

Első kérdés: mit ünneplünk május 1-jén? Tegye fel a kezét a Városligetben, aki tudja a választ! Nem, nem az ingyenkolbászt és a jól megböfögtető sörikét, az elvtárs leülhet, tévedni tetszett. 1886. május 1-jén a chicagói elvtársakat lőtték szét az imperializmus rendőrei, de hagyjuk is ezt, bonyolult ügy olyan agyvelők számára, amelyek utoljára valamelyik Mág Bertalan-nyomozás tanulságát raktározták el úgy negyven évvel ezelőtt. Szóval mit is ünnepeltek? Megmondom: egyrészt a nagy hazugságot ünneplitek, miszerint a ti életetek tiszteletre méltó, s hogy szorgos, derék emberek, nem pedig ostoba tökfilkók vagytok. Ünneplésetek másik tárgya a vörös Cipolla, a szemlőhegyi parasztvakító, akinek nyüszítve mutogatjátok rongyaitokat, tökéletesen figyelmen kívül hagyva, hogy nyomorúságotokat éppen neki és munkásszolidaritásról hazudozó barátainak köszönhetitek.

Emlékszem: némi lapítás után, 1994-ben adtatok hírt magatokról, a választási éjszakán csak kúszott és kúszott az MSZP szavazatait jelző vörös csík a képernyőn. Nem pusztán az történt, hogy alacsony gondolkodásmódotok ráterpeszkedett az országra, de néhány óra alatt megfojtottátok a negyvenes IQ feletti magyarok jövőjét is. Ugyanazt a jeges, dermedt utálatot éreztem akkor, mint amit a kettős állampolgárságról szóló népszavazás éjszakáján. Ne kerteljünk: a politikai mentálhigiénia tárgykörébe tartozik, hogy a magyar összetartozásról elhájasodott agyú, irigy, buta, igénytelen és primitív emberek dönthettek.

Lássuk be, elvtársak, tisztelt május elsejézők, ha rajtatok áll, az oroszok soha nem vonulnak ki innen, marad az egypártrendszer, ti pedig még mindig a kerítés felett kukkolnátok a brigádvezető napozó lányát. Mikroszkopikus vágyaitok, kolbászszagú beszédetek, kacsingatós hazugságaitok ma is pontosan olyanok, mint egykoron – lassan azonban kihátráltok az életből. Veletek, a kis Polskik kerekéig látó proletárokkal együtt valami végleg elillan. Bármilyen nehéz is a jelen, bármennyire ködbe borul a jövő, a késő kádári rosszindulatnak, vállalt kicsinységnek, intézményesített gyávaságnak és csordamentalitásnak egyszer és mindenkorra vége ebben az országban.

Május elseje? Utóvédjáték. De van abban valami tragikomikus, ahogyan az ősz magyar proletárok olcsó statisztának szegődnek a Magyar Kapitalista Párt központi rendezvényén. Szegények még az alapfelállást sem értik: valójában krumplikkal kellene ledobálniuk Gyurcsányékat a színpadról, hiszen ők törték össze álmaikat, vágyaikat, ők verték adósságba az országot, ezért nincs most pénz parizerre.

De ők csak állnak, s néznek üveges tekintettel. Az eső pedig csak csurog, csurog. Ne menjünk még, anyukám, várjuk meg a Kovács László beszédét is, őtet is nagyon bántsa a rohadék Fidesz.

Véreim, magyar proletárok… Segítsetek magatokon, és az Isten is megsegít. Tőlünk ne várjatok semmit, pusztán azért, mert ugyanúgy néz ki a személyi igazolványunk.

Nem gyűlöletbeszéd ez, hanem a tények rideg csoportosítása. Semmi közünk egymáshoz.

Ha addig nem találkoznánk: boldog, nosztalgiában gazdag, bensőséges november 7-ét kívánok! Esőben, hóban, sárban – ott a helyetek!

Szentesi Zöldi László, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7501) Tereb (146) Sport (729) Kultúra (6) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Autómánia (61) Életmód (1) Gasztronómia (539) Történelem (17) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2778) Politika (1582) Heti lámpás (310) Titkok és talányok (12) Gazdaság (702) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>