Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
8e09103b61c09a95583ff4e27d6f759b.jpg

Szocialista konzultációtiltás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Valóságos tort ül az MSZP, mert úgy vélik, hogy kudarcba fulladt a kormány által meghirdetett nemzeti konzultáció.

gaz, ma még nem lehet tudni a végeredményt, hiszen augusztus 20-ig lehet postára adni a borítékokat a tizenhat, főként munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdésre adott válasszal. Ám ők már pálcát törtek felette, s megfenyegették a kabinetet: ne merészeljen efféle levelezéses pénzkidobásra vetemedni. Kérdés azonban, már miért lenne fiaskó az eddig ismert adatok tükrében, melyek szerint pár nappal a határidő előtt mintegy ]]>hétszázezren megküldték átgondolt válaszaikat]]>? Aztán arról nem szól a fáma, de az MSZP sem, hozzájuk hányan adták le a konzultációs kérdőíveket. Merthogy mindannyian emlékezhetünk rá: az utódpárt várja mindenkitől a borítékokat és tartalmukat, hogy hulladékként értékesíthessék és a belőle befolyt összeget karitatív célra ajánlhassák föl. Kíváncsiak lennénk arra, ők milyen sikerrel jártak a borítékbegyűjtési akcióval.

Nyilván rengetegen tisztelhették meg őket azzal, hogy a kormány helyett nekik ajándékozzák a kitöltetlen papírokat. Másként nem lehet, hiszen ha nem így történt volna, a szocialistáknak nem lenne akkora szájuk, mint a Lenin-mauzóleum. Fájdalom azonban, oly vastag a csönd a MÉH-gyarapítási akció eredményeit illetően, hogy arra vagyunk kénytelenek gondolni, mégsem övezte annyira kirobbanó lelkesedés, mint ahogy reménykedtek benne az utódpártiak. Pedig ők begyűjtésben hagyományosan igen erősek. Sokat tudnának erről mesélni a padláslesöpréseket, Bokros-csomagokat elszenvedő családok és mai leszármazottaik. Ha viszont ez a szomorú helyzet és nem tudtak összekunyerálni csak kevés konzultációs ívet, sok minden más következik ebből. Például az, hogy bármennyi lesz is a nemzeti konzultáció végső statisztikája, összehasonlíthatatlanul többen fordultak bizalommal a jobbközép kormány felé, mint a leszerepelt MSZP-garnitúrához.

Hogy eredetileg a Demokratikus Koalíció hirdette meg a hulladékbegyűjtési akciót? Ez is bizonyítja, hogy a mai napig bukott miniszterelnök-pártelnöküket követik. A DK bejelentése után ugyanis a megyei MSZP-szervezetek egymás után csatlakoztak ünnepélyesen Gyurcsányék kezdeményezéséhez.

Ám van egy másik erkölcsi vetülete is ennek a nagy löttyös indulatnak, amellyel a nemzeti konzultációra támad a kommunista utódpárt és fenekedik a kétharmados többséggel megválasztott magyar nemzeti kormány ellen. Mire föl szabnák meg a kormánynak, méghozzá vaskos fenyegetésekkel megspékelve, mire költheti a rábízott költségvetési pénzeket és kivel állhat szóba, kinek írhat levelet, kinek a véleményét kérheti ki? Hogy jönnek ahhoz, hogy bárkinek bármit is előírjanak? Főként hogy megtiltsák a demokratikus kabinetnek a polgárok informálását és a velük való kapcsolattartást. Az embereket is eltiltanák a kormányfővel való eszmecserétől? Ez utóbbi szinte még diktatórikusabb tempó, mint az, hogy a miniszterelnöknek ultimátumszerű ukázokat fogalmaznak meg. Miért baj az, ha a kabinet kíváncsi a köz véleményére? Mert úgy gondolják, hogy a kommunikáció, a lakossággal való kapcsolattartás az ő kizárólagos vadász- és felségterületük. Szeretnék, ha a konzultációt a velük, s legfeljebb a balos érdekvédelmi és civil szervezetekkel való egyezkedés helyettesítené. Vagyis csupán egy szűk réteggel, a műbaloldali álelittel képzelik a párbeszédet. Ahogy ők mindig csinálják.

Nekik miért lenne szabad, sőt javallott az emberekkel való kvaterkázás? Miért nem a saját maguk által nagy garral beharangozott „]]>Párbeszéd a nemzetért]]>” úgymond beszélgetéssorozattal foglalkoznak? Mert olyan észrevehetetlenül zajlik, hogy csak az állítólag diskurzusra hívott nép nem tud róla semmit. Persze előfordul egy-két sovány, kósza híradás egy kis belterjes csevejről vidéken, ám ha most megközvéleménykutatnák, hányan hallottak róla széles e hazában, egy-két százalékkal verné felülről a nullát azok száma, akiknek halvány fogalmuk lenne a mibenlétéről. Leleplező, hogy a párthonlapon alig találni nyomát a nagy országjárásnak. Mindent elmond, hogy amíg a nemzeti konzultációval huszonhét alkalommal foglalkoztak, addig a saját projektjüket mindössze kilencszer említették a fedőakció meghirdetése, május vége óta. Ha belegondolunk, már önmagában is jelzi a nemzeti konzultáció hallatlan nagy sikerét, hogy eszerint egy ellenzéki párt is sokkal fontosabbnak tartja, mint a saját meghirdetett programsorozatát.

Ha maguk az álbaloldaliak ilyen nagy becsben tartják a kormányzati elképzeléseket, ne csodálkozzanak rajta, ha a lakosság szintén tömegesen küldi vissza a kitöltött kérdőíveket. Mert ne tévedjünk, igen tekintélyes szám már a hétszázezer is. ]]>A tavalyi két konzultáció]]> – amikor majdnem, illetve több mint egymillióan válaszoltak – tavasszal, illetve nyárelőn zajlott. Szép dolog, hogy ilyen sokan válaszoltak a vakáció, szabadságolások kellős közepén. Meg aztán az emberek azt hihették, a kormányfő által meghirdetett ]]>munkahelyvédelmi akciótervvel]]> már sínen van a téma a legtöbb területen. Az alaptörvényről szóló, valamint a szociális konzultációk esetében több volt a kérdőjel. Mára egyértelműbb, hogy a kabinet milyen irányban indult el.

Még az is lehet azonban, hogy a baloldal tiltakozásának, lekicsinylő kárörvendésének hatására sokan már csak dafkéból is veszik a kitöltéssel járó fáradságot és visszaküldik a válaszaikat. Így a kormányzat köszönettel tartozhat a pszeudobaloldalnak, hogy jókora reklámot csapott a határidő lejárta előtt pár nappal.

mno.hu - Megyeri Dávid

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7501) Nézőpont (1) Sport (729) Történelem (17) Gazdaság (702) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Kultúra (6) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Politika (1582) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2778) Heti lámpás (310) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>