Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
10b23787cafd5deb0d30d400208a986f.jpg

Soros „kétharmada”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

100 ezer forintra büntette a Hír TV-t a Médiatanács, mert törvénysértőnek találta az egyik riportunkat, a Borsodi sötét címűt. Az északi megyében egy bűnözői csoport lista alapján fosztogatta az időseket idén tavasszal, megnéztük mi is történt ott valójában.

Rendszeres betörés, lopás, gyilkosság. Miskolc, Ózd és környékének közbiztonsága régóta – finoman szólva is – necces, ám a roma lakosság miatt őszintén beszélni nem lehet róla. Ezt bukta be annak idején Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány is, a balliberálisok Gyurcsánnyal az élen hánytak is tőle. Akkor még. Ma már a Pásztor a baloldal (kivéve Együtt–PM) polgármesterjelöltje a borsodi megyeszékhelyen. A politikai haszonszerzés és/vagy a valósághoz való újfajta viszonyulás miatt a kisebbségi problémák kezelése még a volt SZDSZ-esek számára is tarthatatlanná vált. (Két kétharmados bukta és a Jobbik erősödése kellett hozzá.) Vannak jogvédő szervezetek, amelyek azonban továbbra sem akarnak szembenézni azzal, hogy a politikailag korrekt beszédmód és a szőnyeg alá söprögetés nem más, mint cinkosság a bűnözőkkel.

Ezt még azzal is tetézik, hogy liberális szemináriumokon bemagolt, az igazsággal hadilábon álló elveiket kb. úgy erőltetik a társadalomra, médiára, politikára, ahogy a szcientológusok alapítójuk baromságait. Ez nem jogvédelem, hanem sunyi véleményterror, a társadalmi valóság photoshopolása real time-ban.

És ez eddig nagyjából bejött. Már megszoktuk, hogy a norvég pénzen finanszírozott felforgató szervezetek parancsszavára sokan haptákba vágják magukat: tisztifőorvosok körlevelet írogatnak utasításokat adva, médiatanácsok pedig televíziókat ítélnek el, bírságolnak meg.

Ez még érthető is, ha Soros Györgynek van Magyarországon kétharmada.

De eddig legalábbis úgy tudtuk, nincs. A Médiatanács határozata kirekesztőnek minősíti riportunkat, amelynek összekötő szövegeiben nem is neveztük meg a cigányt mint etnikumot. Bűnügyi tudósításunkban a Borsodban elkövetett bűncselekményeket mutattuk be, és megkérdeztük az ott élők véleményét. A Médiatanács megállapította, hogy „a műsorszám a bemutatott probléma okait (a társadalmi integráció nehézségei, szegénység, iskolázatlanság, képzetlenség, iskolai és lakóhelyi szegregáció, munkaerő-piaci nehézségek) nem említette.”

Ezzel szemben a riport ötödik percében az látható:

„Riporter: Miért van bűnözés?”

Férfi: Hát, a megélhetőség miatt.
R.: Ez mit jelent?
F: Hát hogy nincs munka. Dolgoznánk 12 órába is, 6 órába is, de nincsen. 5 órába izélünk, hát nehogy ne bírjunk ki 8 óra munkát.
R.: Mi a megoldás?
F.: Hát mi a megoldás? Hát alkalmi munkák. Egy hónapra hozunk 40-50 ezret, ez a megoldás.
R.: Sokan meg elmennek lopni, rabolni.
F.: Erről van szó.
R.: Ismer olyanokat?
F.: Hát ismerek, volt bent dolgom nekem is. Mikor már nincs mit enni, sógor, mit csinálsz?”

A Médiatanács legalább megnézhetné az adást, mielőtt bírságol.

A határozatból világosan látszik, hogy nem a Hír TV riportja elfogult a romákkal szemben, hanem a Médiatanács a Hír TV-vel szemben. A műsorban megszólaltattunk egy fiatalembert, akiről a Médiatanács megállapította, hogy cigány. (Mi nem állítottuk, hogy az.) A férfi, akit a környékbeliek Tudós néven csúfolnak, azt mondja a riportban:

„Én most munkából jöttem, hazamegyek, megfürdök, megborotválkozok, harapok valamit, lefekszem, nézem a sportot. De ilyen emberekkel, akik a flakonos bornak élnek, hát nem is állnak le velem. Jöttem lefele, azt mondják: Tudós. Hát nem vagyok tudós, egy egyszerű átlagember vagyok, szeretem Magyarországot, én nem szeretnék külföldre menni, itt akarok dolgozni, itt akarok élni Magyarországon. Nekem szép Magyarország, jó Magyarország.”

„Rám azért haragszanak, mert én eljárok a faluba dolgozni, engem elvisznek napszámba. Ezer-kétezer forintért is dolgozok. Csak haza kell vinni kenyeret, szalonna, házi kolbász, hát valamit kapok.”

A nagyeszű Médiatanács erről a részről megállapította (olvassák csak el nagyon jót fognak nevetni!), hogy az előítéleteket erősíti:

A Médiaszolgáltató (Hír TV –  a szerk.) nyilatkozatával ellentétben a „kiemelkedő és követendő példaként” megjelenített roma férfi bemutatása nem árnyalta kellőképpen a műsorkészítők által sugallt cigányságképet. A Tudósnak csúfolt férfi éppen a cigánysággal kapcsolatos sztereotípiákat erősítette, amikor elmondta, hogy a helyiek azért haragszanak rá, mert eljár dolgozni, és panaszkodott, hogy őt is többször meglopták. Arra a kérdésre, hogy a többiek miért mennek ellopni, azt válaszolta, hogy „gyors pénzt akarnak szerezni”, illetve „az van belenevelve, hát jobb, elveszem a másét”.

Értik, ugye? Ha van sapka, ha nincs sapka… A normális életmódot folytató cigány embert (ahogy a Médiahatóság megállapította) sem szabad bemutatni, ha rossz véleménye van a bűnöző életmódúakról (ő ugyanis nem mondta, hogy a cigányokról beszél!), mert azzal az előítéleteket erősítjük. Bravó! Ezt még a Monty Python megirigyelné. De hagyjuk az abszurd humort a Médiatanácsra! A következő Célpontban újra Borsodba látogatunk, a jogvédők előre megírhatják a feljelentést, a Médiatanács pedig már most kiszabhatja a büntetést.

]]>http://mno.hu/celpontblog]]> - Illiberál Ilona

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Mondom a magamét (7549) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Gazdaság (705) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Életmód (1) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Kultúra (7) Történelem (18) Autómánia (61) Sport (729) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Vetítő (30) Belföld (11) Jobbegyenes (2789) Heti lámpás (312) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>