Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
a7cad87659a1bfad409c28ce8eda9fec.jpg

Pelikán József levele a mai elvtársakhoz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Erőt, egészséget! Remélem, jól vannak az elvtársak, nekem sok a tennivalóm, mert jön a Duna. Talán nem veszik zokon, hogy írok, de régi barátommal, Dániel Zolival is mindig őszintén megbeszéltük a dolgokat.

Tudom, én ideológiailag nem vagyok elég képzett, de egy gátőr sok mindent észrevesz. Virág elvtárs annak idején azt mondta: csapásokat adunk és csapásokat kapunk. Én azt látom, mostanság inkább kapunk

Itt van ez az Együtt 2014, vagy mi. Hát kérem ez egy nagyon furcsa dolog. Itt vannak kapásból a vezetői: egy finánctőkés, egy marihuánás, meg egy kiugrott katona szakszervezetis. Nehezen fognak hinni nekik az emberek. Én tudom, hogy menet közben kell az önbizalmat megszerezni, de ezek a régi elvtársakat ütik, kérem. A régi elvtársakat, Dániel Zoliékat, Virág elvtársékat manapság a Mesterházy elvtársék képviselik, ha nem csalódom. Azt is tudom, hogy az a gyanús, ami nem gyanús, de ez a Bajnai most nem az emeszempés elvtársakat gyengíti, amikor azt mondja, hogy nem ért egyet a 2010 előtti politikával? Lehet, hogy magával sem ért egyet? 
 
 
Mi lett szegény Gyurcsány elvtárssal, miért hagyja ezt? Hát nem tudja, hogy így nem lesz jó vége? Ezek a gyerekek még beszélni se tudnak, még a papírból se. Ez a Bajnai gyerek olyan, mintha mindig meg lenne ijedve, pedig nem jön érte a nagy fekete autó, ugye. Hát szónokolni, azt biztos nem tud, nem egy Cicero alkat, az már biztos. Nem értem miért akar az Orbánnal márászkodni állandóan, csak rosszul járhat egy vitában és ott még nincs is leírva neki a válasz sem előre. 
 
Ez a kis füves gyerek, ez a Juhász, bár gondolom nincs betépve, amikor beszél, de mindig be van rekedve a sok füsttől, gondolom. Hát ez szegénykém úgy fest az öltönyben, nyakkendőben, mint halottaskocsin a sportkipufogó. A másik meg ez a Kónya Péter. Na, ez meg pont olyan, mint a Gulyás, a nyilas rendőrpribék, aki kiverte a fogaimat, aztán meg jól átállt a másik oldalra. Ez kérem, úgy beszél, mint bármelyik párttitkár a Virág elvtársék idejében. Mindennek az ellenkezője igaz. Az a gyanús, ami nem gyanús. 
 
Én tudom, kérem, hogy a Bajnai meg a Mesterházy igazából jó elvtársai egymásnak, csak nem illik erről beszélni. Ez kérem a duma bojkottja. Azt azonban valakinek meg kéne mondania a Mesterházy elvtársnak, meg az ő jó Szanyi kapitányának, hogy tessenek már vigyázni Erdélyben, mert nem szabad ottan így beszélni a székelyekhez. Konok egy népség az, kérem. Ezek úgy lekapják egyszer a derék elvtársakat a tíz körmükről, hogy kevesebb foguk marad, mint nekem, pedig nem sok maradt, ugye. Arrafelé óvatosnak kell lennie az ideológus elvtársaknak, mert ezek az erdélyiek mindig a saját érdekeiket képviselik és nem hisznek az internacionalizmusban. 
 
Azt viszont nagyon ügyesen csinálták az elvtársak, hogy szét tetszettek választani azt a fránya elempét, nagyon nem bírtam őket. Gondolom tetszettek nekik egy kis apanázst küldeni a szokásos nokiás dobozkában, nagyon helyes! Drága Virág elvtárs szavai jutnak az eszembe, amikor az új házam épült és állítólag nem volt homok: „Nincs homok? Akkor csinálunk, elvtársam! Nekem homok legyen a föld alól is! Efelől nem nyitok vitát elvtársam, várom a sódert meg a kavicsot!” És lett is minden, mert így dolgozik az okos elvtárs. Meg a látszat, az még nagyon fontos, arra nagyon tessenek ám vigyázni, mert látszat okán  nem tetszenek éppen jól állni. Példát kell statuálni a népeknek. Minden ezen a statuáláson múlik. Úgy kell tevékenykedni és szerepelni a médiában, hogy visszasírják az elvtársakat. És ahogy mostanság állnak a dolgok, hát erre azért nem mernék megesküdni
 
Maradok tisztelettel: 
 
Pelikán József gátőr, sk.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Politika (1582) Szépségápolás (15) Életmód (1) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Mozaik (83) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Gazdaság (705) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Jobbegyenes (2788) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7546) Egészség (50) Kultúra (7) Nézőpont (1) Sport (729) Tv fotel (65) Autómánia (61) Történelem (18) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>